Doç. Dr.
HALUK ERGEZER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-7489-165XEğitim Bilgileri
-
2006 - 2013 Doktora
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2002 - 2005 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1996 - 2000 Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2013 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2006 - 2013 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2002 - 2006 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Dekan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Erasmus Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Erasmus Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Exploring the impact of acorn extract on the quality and taste of beef meat burgers
Revista Mexicana de Ingeniería Química
Özgün Makale Uluslararası
-
Development of novel paper‐based colorimetric indicator labels for monitoring shelf life of chicken breast fillets
Journal of Food Processing and Preservation,
Özgün Makale Uluslararası
-
Moisture management and antimicrobial performance of collagen peptide enriched knitted fabrics
JOURNAL OF THE TEXTILE INSTITUTE
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF DIFFERENT TEMPERATURE ON REHYDRATION KINETICS OF CHICKEN BREAST MEAT CUBES
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
Possibilities of using dried oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) in the production of beef salami
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of Ozone Treatment on Microbiological Quality and Physicochemical Properties of Turkey Breast Meat
Ozone: Science Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
İnfüzyon Yöntemi Kullanılarak Kurutulmuş Enginar Çanak Yaprağı Katkılı Soğuk Yeşil Çay Üretimi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Sağlıklı et ürünleri geliştirme stratejileri
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Derleme Makale Uluslararası
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Kızılcık (Cornus mas L.) ekstraktı kullanımının sucuk kalite karakteristikleri üzerine etkisi (Effects of cornelian cherry (Cornus mas L.) extract on quality characteristics of sucuk)
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
KURU OLGUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE OLGUNLAŞTIRILAN BONFİLE, NUAR VE KABURGA ETLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASALVE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Antioxidant and antimicrobial potential of artichoke (Cynara scolymus L.) extract in beef patties
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
Özgün Makale Uluslararası
-
Improving physicochemical, antioxidative and sensory quality of raw chicken meat by using acorn extracts
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Antioxidant potential of artichoke (Cynara scolymus L.) byproducts extracts in raw beef patties during refrigerated storage
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Production of Bone Broth Powder with Spray Drying Using Three Different Carrier Agents
Korean journal for food science of animal resources
Özgün Makale Uluslararası
-
Ülkemizde Etlerin Soğuk ve Donmuş Muhafazasının Kısa Tarihi
Etbir Kırmızı
Derleme Makale Ulusal
-
Gıda Mevzuatımız Nereden Nereye
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
-
Effects of different batter formulation on some quality characteristics of deep-fat fried chicken nuggets(Farklı Kaplama Bileşenleriyle Kaplamanın Derin Yağda KızartılanPiliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri)
Tarım Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu Etki Mekanizması TespitYöntemleri ve Etkileri
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
-
Et ve Et Ürünlerinde Nitrit Nitrat Kullanım Avantajları Yasal Sınırlamalarve Güncel Alternatif Yaklaşımlar
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
-
Gıda Güvenliğinde Yeni Bir Yaklaşım: TEhlike Analizleri Ve Risk Tabanlı Koruyucu Önlemler (HARPC)
Kal Der Önce KAlite
Derleme Makale Ulusal
-
The Effects of Potato Puree and Bread Crumbs on Some Quality Characteristics of Low Fat Meatballs
Korean Journal for Food Science of Animal Resources
Özgün Makale Uluslararası
-
Comparison of Marinating with Two Different Types of Marinade on Some Quality and Sensory Characteristics of Turkey Breast Meat
Journal of Animal and Veterinary Advances
Özgün Makale Uluslararası
-
Et ve Et ürünlerinde Oksidasyon Mekanizması Ve Antioksidanların Kullanımı
Gıda Teknolojisi
Derleme Makale Ulusal
-
Su Ürünleri Kaplama Yöntemleri ve Karşılaşılan Sorunlar
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
-
Effects of Reducıng Salt Levels on Some Qualıty Characterıstıcs of Turkey Meatball
Electronic Journal of Polish Agricultural Universities
Özgün Makale Uluslararası
-
Kanatlı Etlerinin Marinasyon Tekniği ile İşlenmesi
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Derleme Makale Ulusal
-
Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
Bildiriler
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
THE 60th INTERNATIONAL MEAT INDUSTRY CONFERENCE MEATCON 2019
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Beslenme kültürümüzde tavuk ve tavuk ürünleriChicken and chicken products in Turkish food culture
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ
Özet bildiri Uluslararası
-
Askorbik asit kullanımıyla broyler göğüs etlerinde pse etsorununun önlenmesiPrevention of pse meat problem in broiler breasts meats with using ascorbic acid
5.ULUSLARARASIBEYAZ ET KONGRESİ
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Acorn Extracts on Antioxidative Properties in Hamburger Beef Patties During Refrigerated Storage
V. International Scientific Conference Meat in Technology and Human Nutrition
Özet bildiri Uluslararası
-
EFFECT OF DIFFERENT TEMPERATURE ON REHYDRATION KINETICS OF CHICKEN BREAST MEAT SLICES
5th International ISEKI_Food Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Food Addiction and Addictive Foods
5th International ISEKI_Food Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of shelf life of beef cheek meat to be used as soup by different packaging methods
5th International ISEKI_Food Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
A traditional Turkish meat product-kokorec
5th International ISEKI_Food Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of ozone treatments on some physicochemical and microbilogic properties of turkey breast muscle
5th International ISEKI_Food Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
SOME PHYSICOCHEMICAL and SENSORY PROPERTIES of DRYAGED LOIN, RIB and ROUND MEAT from BEEF
iseki
Özet bildiri Uluslararası
-
Mısır Unu ve Farklı Hidrokolloidlerle Kaplamanın Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Farklı Meşe Pelidi Ekstraktlarının Tavuk Etinde Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
SERVED FOODS IN ”TOY AND YUĞ” CEREMONIES IN THE EPIC OF MANAS(MANAS DESTANINDA GEÇEN TOY VE YUĞLARDA YENİLİP İÇİLENLER)
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Meat and Meat Products in Turkish Culinary Culture (TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ)
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress(Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi)
Özet bildiri Uluslararası
-
Edible Insects: A Future Food Supply?
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Antimicrobial Properties of Some Spice Essential Oils
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parameters of Koruk Juice
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Encapsulated Bone Broth Powder
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Temperature on Drying Kinetics of Chicken Breast Meat Slices During Hot Air Drying
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
The use of oak acorns as a functional food in food industry
1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
The Usage of Plant Extracts as Antioxidant and Antimicrobial Agent in Meat and Meat Products
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
DETERMINATION OF SOME PROPERTIRES OF KEFIR TARHANA A TRADITIONAL TURKISH SOUP
16th international nutritiondiagnostics conference
Özet bildiri Uluslararası
-
EFFECTS OF ARTICHOKE EXTRACT ON OXIDATIVE CHANGES IN BEEF PATTIES DURING STORAGE AT 2 C
62nd International Congress of Meat Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
The efficiency of artichoke Cynara scolymus L extracts in raw beef patties for antioxidant an antimicrobial activity
The Food Factor I Barcelona Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
THE EFFECTS OF DIFFERENT CONCENTRATIONS OF SALT AND PHOSPHATE ON THE EMULSION CHARACTERISTICS OF TENCH Tinca tinca L 1758 FLESH
Trends in meat and meat products manufacturing
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of different batter formulation on some quality characteristics of deep fat fried chicken nuggets
Trends in meat and meat products manufacturing
Özet bildiri Uluslararası
-
Sucuk üretiminde kızılcık püresi kullanımı
3. et ürünleri çalıştayı
Özet bildiri Ulusal
-
Producing of Denizi tandır kebap, some physical and chemical properties
2. Uluslararası Adriyatik’xxten Kafkaslar’xxa Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Uluslararası
-
Gıda Sanayicilerinin Gıda Mühendisliği Eğitiminden Beklentileri
8. Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Yenilebilir Defne ve Adaçayı Ekstraktı Katkılı Filmlerin Köfte Tipi Et Ürünlerinde YAğ Oksidasyonu Üzerine Etkileri
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Effect of different cooking methods on the antioxidant potential of artichoke cynara scolymus l by product extracts in beef pattıes
58th ICoMST
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of different cooking methods on the antioxidant potential of artichoke byproducts extracts in beef patties
58th IComst
Özet bildiri Uluslararası
-
Et Ürünlerinde Fonksiyonel Katkı Olarak Süt Ürünlerinin Kullanımı
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Evaluation of the Antioxidant Potential of Artichoke Cynara scolymus L Byproducts Extracts in Raw Beef Patties
57th ICoMST
Tam metin bildiri Uluslararası
-
THE EFFECTS OF POTATO PUREE ON SOMEQUALITY CHARACTERISTICS OF SARDINE(SARDINE PILCHARDUS) PATTIES
1st International Congress on Food Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Improving beef meatball characteristics by adding potato puree and carrageenan
56th Icomst
Özet bildiri Uluslararası
-
Sucuk üretiminde kereviz tozu kullanımının ürün özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi
1. Adriyatik’xxten Kafkaslar’xxa Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Uluslararası
-
The Effects of potato puree on some quality characteristics of meatballs
IV International scientific conf. MEat in Tehnology and human nutrition
Özet bildiri Uluslararası
-
Sucuk Üretiminde Hammadde Kalitesi ve Farklı Et türlerinin Sucuk Kalitesine Etkisi
I. Et Ürünleri Sucuk Çalıştayı
Özet bildiri Ulusal
-
The effect of broccoli puree on some quality characteristics of beef meatballs
55th Icomst
Özet bildiri Uluslararası
-
Sürülebilir Kıvamda Et ürünleri Üretimi
6. Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Vakum Ambalajda Donmus Olarak Depolanan Kaplamalı Tavuk Köftelerinde Depolama Süresince Olusan Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Degisiklikler
Türkiye 10. Gıda Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Kahveden Kafein Uzaklastırma slemleri
Türkiye 10. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
The effect of red pepper puree on some characteristics of turkey meatbal
2nd International congress on food and nutrition
Özet bildiri Uluslararası
-
Su Ürünleri Kaplama Yöntemleri ve Karşılaşılan Sorunlar
XIV.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Değişik Yöntemlerle marine edilmiş kanatlı etlerinin mikrobiyolojik özellikleri
2.ulusal veteriner gıda hijyeni kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Gıda Denetiminde Yeni Bir Yaklaşım:Gıda Denetim Kuruluşları
Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER
Akademisyen Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Farklı Kıyma Örneklerinin Atmosferik ve Modifiye Atmosfer Paketlenmesinde Kullanılan Tazelik İndikatörü Doğal ve Yapay Boyalar
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreaus) Kullanım Olanakları
Yürütücü -Tübitak 3001
-
3 Nar Kabuğu ve Siyah Havuç Posasından Fenolik Bileşiklerinin Ultrases Destekli Ekstraksiyonu: Kinetik Modelleme ve Optimizasyon
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Kızılcık (Cornus mas) Ekstraktı İlaveli Pişirilmiş Köftelerin Donmuş Muhafazası Sırasında Lipid ve Protein Oksidasyon Kinetiğinin İncel
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Yürütücü Diğer (Ulusal)
-
6 Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Kemik Suyu Tozu Üretimi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Enginar Atıklarından Ekstrakte EdilenFenolik Bileşiklerin Köftelerin Raf Ömrü Boyunca Doğal Antioksidan Olarak KullanılabilmePotansiyellerinin Araştırılması
Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ
-
9 Değişik yöntemlerle marine edilmiş hindi etlerinin kimyasal tekstürel ve duyusal özellikleri
Bursiyer Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Meşe palamut unu kullanımının köftelerin kalite karakteristikleri üzerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı Yöntemlerle Pişirilen Köftelerde Kinetik Modellemenin Belirlenmesi ve Fizikokimyasal Parametrelerin İncelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Vegan Burger ve Hamburgerlerin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Doygunluk İndeksi Değerlerinin Karşılaştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı Et Örneklerinin Atmosferik ve Modifiye Atmosfer Paketlenmesinde Kullanılan Tazelik İndikatörü Doğal ve Yapay Boyalar
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı Kızartma Sıcaklıklarında Derin Yağda Kızartma Sırasında Tavuk Nuggetlarının Kalite Değişimlerinin Modellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuru et üretiminde kişniş tohumunun kullanım olanaklarının araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
BEYAZ ŞERİT PROBLEMLİ TAVUK GÖĞÜS ETLERİNDEN ÜRETİLMİŞ NUGGETLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kızılcık (Cornus mas) ekstresi ilaveli pişirilmiş köftelerin donmuş muhafazası sırasında fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Macar salamı üretiminde kurutulmuş istiridye mantarı (Pleurotus ostreaus) kullanım olanakları
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Püskürtmeli kurutma yöntemi ile kemik suyu tozu üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı