Doç. Dr.

HALUK ERGEZER

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-7489-165X
Eğitim Bilgileri
  • 2006 - 2013 Doktora

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2002 - 2005 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1996 - 2000 Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2013 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2006 - 2013 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2002 - 2006 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2017 - 2020

    Dekan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2014 -

    Erasmus Koordinatörü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2014 -

    Erasmus Koordinatörü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2021ERGEZER HALUK

    GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER

    Akademisyen Yayınevi

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 21.10.2021 - 20.12.2023Tamamlandı

    1 Farklı Kıyma Örneklerinin Atmosferik ve Modifiye Atmosfer Paketlenmesinde Kullanılan Tazelik İndikatörü Doğal ve Yapay Boyalar

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.03.2018 - 01.06.2020Tamamlandı

    2 Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreaus) Kullanım Olanakları

    Yürütücü -Tübitak 3001

  • 17.04.2017 - 11.04.2019Tamamlandı

    3 Nar Kabuğu ve Siyah Havuç Posasından Fenolik Bileşiklerinin Ultrases Destekli Ekstraksiyonu: Kinetik Modelleme ve Optimizasyon

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 21.03.2016 - 26.12.2017Tamamlandı

    4 Kızılcık (Cornus mas) Ekstraktı İlaveli Pişirilmiş Köftelerin Donmuş Muhafazası Sırasında Lipid ve Protein Oksidasyon Kinetiğinin İncel

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.05.2015 - 15.05.2015Tamamlandı

    5 Pamukkale Gıda Sempozyumu III

    Yürütücü Diğer (Ulusal)

  • 05.01.2015 - 05.09.2017Tamamlandı

    6 Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Kemik Suyu Tozu Üretimi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.11.2013 - 19.09.2017Tamamlandı

    7 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.08.2011 - 15.08.2012Tamamlandı

    8 Enginar Atıklarından Ekstrakte EdilenFenolik Bileşiklerin Köftelerin Raf Ömrü Boyunca Doğal Antioksidan Olarak KullanılabilmePotansiyellerinin Araştırılması

    Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.07.2003 - 01.07.2004Tamamlandı

    9 Değişik yöntemlerle marine edilmiş hindi etlerinin kimyasal tekstürel ve duyusal özellikleri

    Bursiyer Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Meşe palamut unu kullanımının köftelerin kalite karakteristikleri üzerine etkileri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı Yöntemlerle Pişirilen Köftelerde Kinetik Modellemenin Belirlenmesi ve Fizikokimyasal Parametrelerin İncelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Vegan Burger ve Hamburgerlerin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ile Doygunluk İndeksi Değerlerinin Karşılaştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı Et Örneklerinin Atmosferik ve Modifiye Atmosfer Paketlenmesinde Kullanılan Tazelik İndikatörü Doğal ve Yapay Boyalar

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı Kızartma Sıcaklıklarında Derin Yağda Kızartma Sırasında Tavuk Nuggetlarının Kalite Değişimlerinin Modellenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Kuru et üretiminde kişniş tohumunun kullanım olanaklarının araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    BEYAZ ŞERİT PROBLEMLİ TAVUK GÖĞÜS ETLERİNDEN ÜRETİLMİŞ NUGGETLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kızılcık (Cornus mas) ekstresi ilaveli pişirilmiş köftelerin donmuş muhafazası sırasında fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Macar salamı üretiminde kurutulmuş istiridye mantarı (Pleurotus ostreaus) kullanım olanakları

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Püskürtmeli kurutma yöntemi ile kemik suyu tozu üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı