Doç. Dr.
ÜMMÜHAN BAYRAM
TURİZM FAKÜLTESİ >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
YÖK AKADEMİK ORCID:Eğitim Bilgileri
-
2008 - 2014 Doktora
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2004 - 2007 Yüksek Lisans
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2000 - 2004 Lisans
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Mesleki Deneyim
-
2017 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
-
2012 - 2017 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
-
2008 - 2012 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR BÖLÜMÜ
TURİZM VE SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ PR.
-
2007 - 2008 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.
-
2007 - 2007 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÇANKIRI MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.
Üniversite Dışı Deneyim
-
2005 - 2006
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İngilizce Öğretmeni
-
2004 - 2005
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İngilizce Öğretmeni
-
1999 - 1999
Pamuksu Hotel
Resepsiyonist (Stajyer)
-
1998 - 1998
Pamuksu Hotel
Resepsiyonist (Stajyer)
İdari Görevler
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Erasmus Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi: Bir Sistematik Literatür Taraması
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel
Özgün Makale Ulusal
-
Gastronomi Turlarında Memnuniyet Yaratan Unsurlar
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir Analiz
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Sürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın Turizme Bakış Açısının Değerlendirilmesi: Buldan Örneği
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gastronomik Kültürel Miras Olarak Buldan Günbalı
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Çevrimiçi Fotoğraflar Üzerinden Görsel Destinasyon İmajının İncelenmesi: Erzincan Doğa Sporları Örneği
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Otel İşletmeleri Instagram Paylaşımlarının Sosyal Medya Pazarlaması Kapsamında İçerik Analizi Yöntemi İle Değerlendirilmesi
Journal of Business Research - Turk
Özgün Makale Ulusal
-
Ankara da Faaliyet Gösteren Otel İşletmelerinin Web Sitelerinin Pazarlama Açısından Değerlendirilmesi
Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Gastronomi Turlarında Memnuniyet Yaratan Unsurlar
V. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Termal Otellerde Yiyecek İçecek Memnuniyeti: Denizli Örneği
Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Türk Dünyasında Turizm Örgütlenme Yapılarının ve Politikalarının Değerlendirilmesi
Uluslararası Türk Dünyası Yunus Emre Sempozyumu
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Gastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir Analiz
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Yöresel Yemekler İçinde Ot Yemekleri: Nazilli Örneği
7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Buldan‘da Gastronomik Kültürel Miras Olarak Günbalı
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Kırgızistan Çevrimiçi Destinasyon İmajının Değerlendirilmesi
3. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Başarılı Restoranların Müşterilerini Memnun Etme Yolları
Gastronomi Turizmi Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Sosyal Medya ve Destinasyon Pazarlaması Kapsamında Facebook Üzerinde Paylaşılan İçerikler ve Bunların Tüketici Etkileşimine Etkisi
1.Bölgesel Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Tüketicilerin Gözünden Çevreye Duyarlı Konaklama Tesislerinin Değerlendirilmesi
II. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Çevrimiçi Fotoğraflar Üzerinden Çevrimiçi Destinasyon İmajının Değerlendirilmesi: Erzincan Doğa Sporları Örneği
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Sosyal Medya Pazarlaması Kapsamında Otel İşletmeleri Instagram Paylaşımlarının İçerik Analiz Yöntemi İle Değerlendirilmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Konaklama İşletmeleri Fiyatlarının Değerlendirilmesi Denizli Örneği
14. Ulusal Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
El Sanatlarının Kültür Turizmi Çerçevesinde Değerlendirilmesi Yöresel Ayakkabılar Örneği
II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Otel İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanım Düzeylerinin Değerlendirilmesi
13. Ulusal Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Meslek Yüksekokulu Öğrenci Profili Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu Örneği
6. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
How Social Media Works in Destination Marketing A Content Analysis on Twitter
10th International Marketing Trends Congress
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Buldan İlçesi nde Yapılan Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Yemek Çağla Dövmesi
1. Uluslararası “Adriyatik’ten Kafkaslar’a Geneleneksel Gıdalar” Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Eko Turizm Destinasyonu Olarak Buldan
Buldan Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Gastronomi Turizmi İlkeler, Kavramlar ve Uygulamalar
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Covid-19 ve Turizm Ülkelerin Kriz Yönetim Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi
Gazi Kitapevi
Tümü Ulusal
-
Osmanlı Minyatürlerinde Gastronomi Ögeleri
Gazi Kitapevi
Tümü Ulusal
-
Türkiye Lezzet Rotaları
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Otel İşletmelerinde Pygmalion Etkisi
Gazi Kitapevi
Tümü Ulusal
-
Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Detay Yayınevi
Bölüm(ler) Ulusal
-
Gastronomi Üzerine Araştırmalar
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
Bölgesel Turizm
Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Bölüm(ler) Ulusal
-
Global Issues and Trends in Tourism
St. Kliment Ohridski University Press
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Covid-19 Salgınının Turizm Endüstrisine Etkisi ve Ülkelerin Kriz Yönetim Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi
Araştırmacı -Tübitak 1001
-
2 Doğal ve Kültürel Mirasın Aktarılması
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Osmanlı minyatürlerindeki gastronomi ögelerinin değerlendirilmesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Cittaslow hareketi ve yöresel gastronomik ürünlerin sürdürülebilirliği: Seferihisar örneği
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı