Doç. Dr.

ÜMMÜHAN BAYRAM

TURİZM FAKÜLTESİ >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
YÖK AKADEMİK ORCID:
Eğitim Bilgileri
  • 2008 - 2014 Doktora

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2004 - 2007 Yüksek Lisans

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2000 - 2004 Lisans

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

    Turizm

Mesleki Deneyim
  • 2017 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

    GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI

  • 2012 - 2017 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2008 - 2012 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR BÖLÜMÜ

    TURİZM VE SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ PR.

  • 2007 - 2008 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

    TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.

  • 2007 - 2007 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÇANKIRI MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR.

Üniversite Dışı Deneyim
  • 2005 - 2006

    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

    İngilizce Öğretmeni

  • 2004 - 2005

    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

    İngilizce Öğretmeni

  • 1999 - 1999

    Pamuksu Hotel

    Resepsiyonist (Stajyer)

  • 1998 - 1998

    Pamuksu Hotel

    Resepsiyonist (Stajyer)

İdari Görevler
  • 2017 -

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Erasmus Koordinatörü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2022BAYRAM ÜMMÜHAN

    Türkiye Turizm Ansiklopedisi

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2021ARICI SEMİH, BAYRAM ÜMMÜHAN

    Gastronomi Turizmi İlkeler, Kavramlar ve Uygulamalar

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2021BAYRAM MURAT, ARICI SEMİH, BAYRAM ÜMMÜHAN

    Covid-19 ve Turizm Ülkelerin Kriz Yönetim Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi

    Gazi Kitapevi

    Tümü Ulusal

  • 2021ÖZKAN YEŞİM, BAYRAM ÜMMÜHAN

    Osmanlı Minyatürlerinde Gastronomi Ögeleri

    Gazi Kitapevi

    Tümü Ulusal

  • 2021BAYRAM ÜMMÜHAN

    Türkiye Lezzet Rotaları

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2020BAYRAM ÜMMÜHAN

    Otel İşletmelerinde Pygmalion Etkisi

    Gazi Kitapevi

    Tümü Ulusal

  • 2019BAYRAM ÜMMÜHAN

    Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2019BAYRAM ÜMMÜHAN

    Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2019BAYRAM ÜMMÜHAN

    Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2019BAYRAM ÜMMÜHAN

    Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2019BAYRAM ÜMMÜHAN

    Turizm Ansiklopedisi Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları

    Detay Yayınevi

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2017BAYRAM MURAT,BAYRAM ÜMMÜHAN,GÖRKEM ONUR

    Gastronomi Üzerine Araştırmalar

    Detay Yayıncılık

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2016BAYRAM MURAT,GÖRKEM ONUR,BAYRAM ÜMMÜHAN

    Bölgesel Turizm

    Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2016GÖRKEM ONUR,BAYRAM MURAT,BERTAN SERKAN,BAYRAM ÜMMÜHAN

    Global Issues and Trends in Tourism

    St. Kliment Ohridski University Press

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 01.07.2020 - 31.03.2021Tamamlandı

    1 Covid-19 Salgınının Turizm Endüstrisine Etkisi ve Ülkelerin Kriz Yönetim Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi

    Araştırmacı -Tübitak 1001

  • 02.05.2020 - 12.11.2020Tamamlandı

    2 Doğal ve Kültürel Mirasın Aktarılması

    Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Osmanlı minyatürlerindeki gastronomi ögelerinin değerlendirilmesi

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Cittaslow hareketi ve yöresel gastronomik ürünlerin sürdürülebilirliği: Seferihisar örneği

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı