Prof. Dr.
RAMAZAN GÖKÇE
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID:Eğitim Bilgileri
-
1986 - 1993 Doktora
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1981 - 1986 Lisans
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
-
1981 - 1986 Lisans
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Mesleki Deneyim
-
2013 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2013 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
1995 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
MYO/Yüksekokul Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Anabilim Dalı Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Anabilim Dalı Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Effect of Using Slaughtering Animal Fats in Meatballs Produced From Layer Hen Meat on Product Quality
Akademik Gida
Özgün Makale Uluslararası
-
Exploring the impact of acorn extract on the quality and taste of beef meat burgers
Revista Mexicana de Ingeniería Química
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF DIFFERENT TEMPERATURE ON REHYDRATION KINETICS OF CHICKEN BREAST MEAT CUBES
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
Sağlıklı et ürünleri geliştirme stratejileri
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Derleme Makale Uluslararası
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Özgün Makale Uluslararası
-
The Strategies Of Developing Healthy Meat Products
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Derleme Makale Uluslararası
-
Effects of cornelian cherry (Cornus mas L.) extract on quality characteristics of sucuk
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
KURU OLGUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ İLE OLGUNLAŞTIRILAN BONFİLE, NUAR VE KABURGA ETLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASALVE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Uluslararası
-
Improving physicochemical, antioxidative and sensory quality of raw chicken meat by using acorn extracts
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Acorn (Quercus spp.) as a novel source of oleic acid and tocopherols for livestock and humans: discrimination of selected species from Mediterranean forest
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Özgün Makale Uluslararası
-
Ülkemizde Etlerin Soğuk ve Donmuş Muhafazasının Kısa Tarihi
Etbir Kırmızı
Derleme Makale Ulusal
-
Farklı Kaplama Bileşenleriyle Kaplamanın Derin Yağda Kızartılan Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri
Journal of Agricultural Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu Etki Mekanizması Tespit Yöntemleri ve Etkileri
Akademik Gıda
Derleme Makale Uluslararası
-
Yoğurt Mayasını Nasıl Bulduk Nasıl Koruduk
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Somatik Hücrelerin Hicranlı Ayrılığı
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Yetiştirici Birlikleri Kimin Nesi Kimlerin Sesidir
Süt Dünyası
Yorum Ulusal
-
Sütü 115 Kuruş Etmeyen İnek Kaç Para Eder
Süt Dünyası
Yorum Ulusal
-
Gıda Mevzuatımız Nereden Nereye
Akademik Gıda
Derleme Makale Uluslararası
-
Çiğ süt emenler çiğ süt satmalı mı
Süt dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Sütsüz Hayat Kuşa Döner
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Ucuz sütün yağı yalan olur
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Yoğurdu ekşi olmak ya da olmamak
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
İlacı Gıda Gıdası İlaç Olmak Ya Da
Ordu'da Gıda Güvenliği
Özgün Makale Ulusal
-
Nebatattır nefasetin esbabı
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Et fiyatlarını etkileyen faktörler ya da ucuza et üretme yolları
Catering Guide
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Güvenliğinde Yeni Bir yaklaşım HARPC
KalDer Önce Kalite
Özgün Makale Ulusal
-
Sütten gelir tarhanamın takati
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Deyim ve ata sözlerimizde süt ve süt ürünleri
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Kültürümüzde Süt ve Süt Ürünleri II
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Kültürümüzde Süt ve Süt Ürünleri I
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Survival of Bifidobacterium longum and its effect on physicochemical properties and sensorial attributes of white brained cheese
International Journal of Food Sciences and Nutritions
Özgün Makale Uluslararası
-
Simultatenous determination of diacetyl and acetoin in traditional turkish butter stored in sheep s rumen Karinyagi
Grasas y Aceites
Özgün Makale Uluslararası
-
Ülkemizde çiğ süt kalitesizliği kader midir
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Comparison of Marinating with Two Different Types of Marinade on Some Quality and Sensory Characteristics of Turkey Breast Meat
Journal of Animal and Veterinary Advances
Özgün Makale Uluslararası
-
Sütüm Beyaz Akmıyor Sorunlar Çözülmeyince
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Microbiological quality of karin butter a traditionally manufacturedbutter from Turkey
GRASAS Y ACEITES
Özgün Makale Uluslararası
-
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu Uygulanmak İçin Mi Oyalanmak İçin Mi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Mühendislik Eğitiminde Stajlar ve Uygulama Gezileri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Antimikrobiyal Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Editöre Mektup
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Gemlik tipi küçük taneli ve dökülmüş zeytinlerden elde edilen zeytin yağlarınınbazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Editöre Mektup
Türk Mikrobiyol. Cem. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
The Role of Dairy Foods and Probiotic Bacteria in Cancer Prevention Recent Evidences
Egyption Journal of Dairy Science.
Özgün Makale Uluslararası
-
Kanatlı Etlerinin Marinasyon Tekniği ile İşlenmesi
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Derleme Makale Uluslararası
-
Effects of soy milk incorporation on some physico chemical and sensoryproperties colour intensity and the cost of Kashar cheese
MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Özgün Makale Uluslararası
-
Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Süt Ürünlerinin Demirce Zenginleştirilmesi
Pamukkale Üniv. Müh. Bilimleri Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Yurtdışında Üretilen Fermente Süt İçecekleri
Gıda Müh. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Soya ve Ürünlerinde Fenolik Bileşikler ve Beslenmeyi Kısıtlayıcı Faktörler
Pamukkale Üniv. Müh. Bilimleri Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Denizli de yaz ve kış mevsimlerinde üretilen torba yoğurtlarının kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması
Mühendislik Bilimleri Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin dondurulmuş yumurtacı tavuk etlerinin emülsiyon özellikleri üzerine etkisi
Veteriner Bil. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Fermente Süt Ürünlerinde Proteoliz I Peynirde Proteoliz
Gıda ve Teknoloji
Özgün Makale Ulusal
-
Sağlıklı ve Kaliteli Süt Üretimi Bakış Açısı Köşesi
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Beslenmede Yeni Yaklaşımlar Soya Sütü ve Ürünleri
Pamukkale Üniv. Müh. Bilimleri Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Fermente Süt Ürünlerinde Bifidobakteriler ve Sağlıkla İlişkisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Zir. Fak. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Yoğurt Benzeri Dietetik Fermente Süt Ürünlerinden Asidofilus Bifidus Yoğurdunun Üretim Teknolojisi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Gıda Mühendisliği Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Hayvan Sağlığında Kullanılan İlaç ve İlaç Benzeri Madde Kalıntılarının Süt Ürünleri ve Sağlık Açısından Önemi
YYÜ. Veteriner Fak. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Gıdalarda Nitrat ve Nitrit Kalıntılarının İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Ekoloji
Özgün Makale Ulusal
-
Mezbaha tarihçemize genel bir bakış
Veteriner Kontrol ve Araştırma Enst. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
İstanbul da kesilen koyunlardaki karaciğer kelebekleri üzerine bir araştırma
Türkiye Parazitoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda dergisi 1997 2 sayısında yer alan Peyniraltı Suyundan Yoğurt Üretimi başlıklı makale hakkında eleştiri
GIDA
Özgün Makale Ulusal
-
Et ve et ürünlerinde tütsüleme
Gıda ve Teknoloji
Özgün Makale Ulusal
-
Gıdalarda Kimyasal Madde Kalıntıları ve Önemi
Gıda ve Teknoloji
Özgün Makale Ulusal
-
Hayvancılıkta sigorta uygulamaları ve bu uygulamalarda devletin rolü
Lalahan Hayvancılık Araştırma Enst. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Sığır karkaslarındaki bazı değerli et preperatlarının anatomik yapılarının ve fonksiyonlarınınorganoleptik kalitesine etkisi
YYÜ Veteriner Fakültesi Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Ülkemizde hayvansal gıda sanayiinde teknoloji ve ürün standardı
Standart
Özgün Makale Ulusal
-
İstanbul piyasasından toplanan salam sosis ve döner kebaplarda Colstridium perfringens in mevcudiyeti ve tiplendirilmesi
Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enst. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
İstanbul daki kasapların et personel ve çevre hijyeni konusundaki bilgi düzeyleri üzerine istatistiki çalışmalar
Veterinarium
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı Clostridium perfringens suşlarının besiyerinde termorezistanslarının tespiti
Türk Mikrobiyoloji Cem. Derg.
Özgün Makale Ulusal
-
Sütte hidrojen peroksit kullanılması
Pendik Hayvan Hast. Merkz Araş. Enst. Derg.
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Use of biosensors in determination of meat quality
V. International Joint Science Congress of Materials and Polymers (ISCMP)
Özet bildiri Uluslararası
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Tam metin bildiri Uluslararası
-
SOME PHYSICOCHEMICAL and SENSORY PROPERTIES of DRYAGED LOIN, RIB and ROUND MEAT from BEEF
iseki
Özet bildiri Uluslararası
-
SOME PHYSICOCHEMICAL and SENSORY PROPERTIES of DRYAGED LOIN, RIB and ROUND MEAT from BEEF
iseki
Özet bildiri Uluslararası
-
The Use of Oak Acorns as a Functional Food in Food Industry
1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
The use of oak acorns as a functional food in food industry
1. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of EncapsulatedBone Broth Powder
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Edible Insects: A Future Food Supply?
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parametersof Koruk Juice
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parameters of Koruk Juice
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Encapsulated Bone Broth Powder
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Temperature on Drying Kinetics of Chicken Breast Meat Slices During Hot Air Drying
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Encapsulated Bone Broth Powder
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Pasteurization and Sorbate on Some Quality Parametersof Koruk Juice
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Edible Insects: A Future Food Supply?
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Edible Insects: A Future Food Supply?
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Antimicrobial Properties of Some Spice Essential Oils
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Mısır Unu ve Farklı Hidrokolloidlerle Kaplamanın Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Mısır Unu ve Farklı Hidrokolloidlerle Kaplamanın Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisi
4. Uluslararası Beyaz et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Farklı Meşe Pelidi Ekstraktlarının Tavuk Etinde Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Farklı Meşe Pelidi Ekstraktlarının Tavuk Etinde Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
SERVED FOODS IN ”TOY AND YUĞ” CEREMONIES IN THE EPIC OF MANAS(MANAS DESTANINDA GEÇEN TOY VE YUĞLARDA YENİLİP İÇİLENLER)
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Meat and Meat Products in Turkish Culinary Culture (TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ)
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress(Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi)
Özet bildiri Uluslararası
-
Meat And Meat Products İn Turkish Culinary Culture
Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
MANAS DESTANINDA GEÇEN TOY VE YUĞLARDA YENİLİP İÇİLENLER
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜNDE ET VE ET ÜRÜNLERİ
Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Manas Destanında Geçen Toy ve Yuğlarda Yenilip İçilenler
The Eurasian Agriculture anad Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Türk Yemek Kültüründe Et ve Et Ürünleri
The Eurasian Agriculture anad Naturel Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Applied Management Systems in Insuring Food Safety
4. İnternational Course on Food Safety and Food Additives
Uluslararası
-
Effect of Mediterranean Fruits Extracts on The Sensory Properties of Modified Atmosphere-Packaged Lamb Meat.
IX Congreso CYTA/CESIA.
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effects of different batter formulation on some quality charecteristics of deep fat fried chicken nuggets
Trends in meat and meat products manifacturing
Özet bildiri Uluslararası
-
Yörüklerde tuluk ve tuluk yapımı
Uluslararası Merv'den Söğüt'e Türk Tarihi, Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effect of Goat Meat on Textural and Sensorial Properties of Turkish Sucuk
The 2nd International Symposium on “Traditional Food from Adriatic to Caucasus”.
Poster Uluslararası
-
Producing of Denizli Tandır Kebap Some Physical and Chemical Properties
The 2nd International Symposium on “Traditional Food from Adriatic to Caucasus”.
Poster Uluslararası
-
Determination of Aroma Compounds in Natural Fermented Butter Stored in Sheep s Rumen Karin Yagi
The 2nd International Symposium on “Traditional Food from Adriatic to Caucasus”.
Poster Uluslararası
-
İki farklı şekilde marine edilen tavuk göğüs etlerinin bazı kalite özelliklerinin karşılaştırılması
İkinci Et Ürünleri Çalıştayı “İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri,
Poster Ulusal
-
Sucuk Üretiminde Hammadde Kalitesi ve Farklı Et Türlerinin Sucuk Kalitesi Üzerine Etkileri s 7 8 Pıne Bay Hotel Kuşadası Aydın 02 03 Aralık 2010
I.Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı
Özet bildiri Ulusal
-
Comparison of Marinating With two Different Types of Marinade on Some Quality and Sensory Characteristics of Turkey Thigh Meat
4th International Conference( Poland, Poznań 23 and 24 June 2010) on MEAT IN TECHNOLOGY AND HUMAN NUTRITION
Poster Uluslararası
-
Antimicrobial Properties of Some Spice Essential Oils
8th International EuroAliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Physico-chemical parameters and acceptability and of spleentreated beef patties
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Tam metin bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gıda Mikrobiyolojisi
Efil Yayınevi
Bölüm(ler) Ulusal
-
Denizli nin Yemekleri
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları Yayın No: 75
Bölüm(ler) Ulusal
-
YARMİK ZARMİK ÇİFTLİK YOLLARINDA Proje Eğitim Kitabı
Sidas Medya
Tümü Ulusal
-
Gıda Mikrobiyolojisi
Efil Yayınevi
Bölüm(ler) Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Tavuk Etinin Marine Edilmesinde Ultrasonikasyon Eşliğinde Vakum Emdirme Yönteminin Kullanımı
Araştırmacı -Tübitak 1001
-
2 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 YARMİK ile ZARMİK Çiftlik Yollarında Süt Sığırı Yetiştiricilerinde Bakıcılarında Mikroorganizma Farkındalığı Oluşturma TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Müdürlüğü Proje no 111B240
Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ
-
5 20l0FBE042 numaralı ”Keçi Etlerinin Sucuk TeknolojisindeDeğerelndirilmesi”
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 2009FBE023 numaralı ”Karın Tereyağı Bazı Fizikokimyasal Özellikleri veAroma Maddelerinin Olgunlaşma Periyodu Boyunca İncelenmesi”
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 2009KRM0I9 numaralı ”Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Et ve Et Ürünleri Altyapı Projesi”
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Pamukkale Üniversitesi Gıda Kulübü Danışmanı olarak Kulüp tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Müdürlüğü nce desteklenen Sağlıklı Gıda Dengeli Beslenme Güvenli Gelecek TR 12 492 2007 R 5
Yürütücü Avrupa Birliği
-
9 2006FBE018 numaralı ”Baz Baharatların AntimikrobiyalÖzellikleri”
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 2005FBE002 no’xxlu ”Farklı kaplama formulasyonları ile kaplanan tavuk köftelerinin farklı yağ kompozisyonlarında kızartılması ve bu işlemlerin ürün kalitesine etkisi ”
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 2003FBE001 numaralı ”Değişik Yöntemlerle MarineEdilmiş Hindi Etlerinin Mikrobiyolojik, Kimyasal, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Beyaz peynir üretiminde seçilmiş bazı probiyotik kültürlerin kullanımı 2002MHF002
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Kokoreçte biyoaktif peptitlerin belirlenmesi ve bunların laboratuvar ortamında antioksidatif özelliklerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Değişik yöntemlerle marine edilmiş kanatlı etlerinin kimyasal, mikrobiyolojik, tekstürel ve duyusal özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Yumurtacı Tavuk Etlerinden Üretilen Ürünlerde Kasaplık Hayvan Yağlarının Kullanılması ve Bunun Ürün Kalitesine Etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sucuk Fermantasyonunda Biyoaktif Peptit Oluşumu, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin İncelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı sıcaklık ve sürelerde ısıl işlem uygulanan inek sütünden yapılan yoğurtların bazı kalite kriterleri yönünden incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı kaplamalı tavuk ürünlerinde kaplama materyaline ilave edilen farklı oranlardaki rüşeymin ürün kalitesine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuru olgunlaştırma yönteminin taze sığır etlerinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı yabani meyve ekstraktları ile muamele edilen kuzu etlerinin modifiye atmosferde ambalajlama ile muhafazası
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Keçi etlerinin sucuk üretiminde değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı baharat uçucu yağlarının antimikrobiyal özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı kaplama formulasyonları ile kaplanmış tavuk köftelerinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Karın tereyağlarının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Soya sütünün kaşar peyniri üretiminde kullanım olanakları
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı