Prof. Dr.

RAMAZAN GÖKÇE

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID:
Eğitim Bilgileri
  • 1986 - 1993 Doktora

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1981 - 1986 Lisans

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    VETERİNER FAKÜLTESİ

  • 1981 - 1986 Lisans

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

    VETERİNER FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Sağlık Bilimleri Temel Alanı

    Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Mesleki Deneyim
  • 2013 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2013 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 1995 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2014 - 2015

    MYO/Yüksekokul Müdürü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2012 -

    Anabilim Dalı Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1998 -

    Anabilim Dalı Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2021GÖKÇE RAMAZAN

    Gıda Mikrobiyolojisi

    Efil Yayınevi

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2016GÖKÇE RAMAZAN

    Denizli nin Yemekleri

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları Yayın No: 75

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2011Gökçe Ramazan, Şimşek Ömer, Uzakgider Mehmet Ali

    YARMİK ZARMİK ÇİFTLİK YOLLARINDA Proje Eğitim Kitabı

    Sidas Medya

    Tümü Ulusal

  • 2010GÖKÇE RAMAZAN

    Gıda Mikrobiyolojisi

    Efil Yayınevi

    Bölüm(ler) Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 15.04.2018 - 15.07.2019Tamamlandı

    1 Tavuk Etinin Marine Edilmesinde Ultrasonikasyon Eşliğinde Vakum Emdirme Yönteminin Kullanımı

    Araştırmacı -Tübitak 1001

  • 05.05.2015 - 05.05.2017Tamamlandı

    2 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.11.2013 - 19.09.2017Tamamlandı

    3 Doğal Antioksidan Uygulanmış Kuzu Etlerinin Modifiye Atmosferde Muhafazası

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.09.2011 - 01.03.2012Tamamlandı

    4 YARMİK ile ZARMİK Çiftlik Yollarında Süt Sığırı Yetiştiricilerinde Bakıcılarında Mikroorganizma Farkındalığı Oluşturma TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Müdürlüğü Proje no 111B240

    Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ

  • 22.10.2010 - 25.10.2011Tamamlandı

    5 20l0FBE042 numaralı ”Keçi Etlerinin Sucuk TeknolojisindeDeğerelndirilmesi”

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 18.12.2009 - 18.01.2019Tamamlandı

    6 2009FBE023 numaralı ”Karın Tereyağı Bazı Fizikokimyasal Özellikleri veAroma Maddelerinin Olgunlaşma Periyodu Boyunca İncelenmesi”

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 28.09.2009 - 28.09.2010Tamamlandı

    7 2009KRM0I9 numaralı ”Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Et ve Et Ürünleri Altyapı Projesi”

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.03.2008 - 30.07.2008Tamamlandı

    8 Pamukkale Üniversitesi Gıda Kulübü Danışmanı olarak Kulüp tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Müdürlüğü nce desteklenen Sağlıklı Gıda Dengeli Beslenme Güvenli Gelecek TR 12 492 2007 R 5

    Yürütücü Avrupa Birliği

  • 04.09.2006 - 03.09.2007Tamamlandı

    9 2006FBE018 numaralı ”Baz Baharatların AntimikrobiyalÖzellikleri”

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 24.06.2005 - 24.06.2007Tamamlandı

    10 2005FBE002 no’xxlu ”Farklı kaplama formulasyonları ile kaplanan tavuk köftelerinin farklı yağ kompozisyonlarında kızartılması ve bu işlemlerin ürün kalitesine etkisi ”

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 18.06.2003 - 20.06.2004Tamamlandı

    11 2003FBE001 numaralı ”Değişik Yöntemlerle MarineEdilmiş Hindi Etlerinin Mikrobiyolojik, Kimyasal, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 14.02.2002 - 24.06.2003Tamamlandı

    12 Beyaz peynir üretiminde seçilmiş bazı probiyotik kültürlerin kullanımı 2002MHF002

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Kokoreçte biyoaktif peptitlerin belirlenmesi ve bunların laboratuvar ortamında antioksidatif özelliklerinin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Değişik yöntemlerle marine edilmiş kanatlı etlerinin kimyasal, mikrobiyolojik, tekstürel ve duyusal özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Yumurtacı Tavuk Etlerinden Üretilen Ürünlerde Kasaplık Hayvan Yağlarının Kullanılması ve Bunun Ürün Kalitesine Etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Sucuk Fermantasyonunda Biyoaktif Peptit Oluşumu, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin İncelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı sıcaklık ve sürelerde ısıl işlem uygulanan inek sütünden yapılan yoğurtların bazı kalite kriterleri yönünden incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bazı kaplamalı tavuk ürünlerinde kaplama materyaline ilave edilen farklı oranlardaki rüşeymin ürün kalitesine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuru olgunlaştırma yönteminin taze sığır etlerinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bazı yabani meyve ekstraktları ile muamele edilen kuzu etlerinin modifiye atmosferde ambalajlama ile muhafazası

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Keçi etlerinin sucuk üretiminde değerlendirilmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bazı baharat uçucu yağlarının antimikrobiyal özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı kaplama formulasyonları ile kaplanmış tavuk köftelerinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Karın tereyağlarının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Soya sütünün kaşar peyniri üretiminde kullanım olanakları

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı