Doç. Dr.

ENGİN DEMİRAY

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1639-9090
Eğitim Bilgileri
  • 2009 - 2015 Doktora

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2006 - 2009 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2001 - 2005 Lisans

    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2020 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2018 - 2020 DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2006 - 2018 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2023 -

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2022 -

    Fakülte Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2021 -

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
Projeler ve Patentler
Projeler
  • 23.06.2014 - Tamamlandı

    1 Bazı sebzelerde dondurma ve donmuş muhafaza sürecinde askorbik asit karoten ve tekstürel değişimlerin incelenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 11.07.2011 - Tamamlandı

    2 Kurutma İşleminde Domatesin C Vitamini Beta karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 07.12.2021 - 10.03.2023Tamamlandı

    3 Farklı Isıl İşlem Tekniklerinin Ruşeymin Stabilizasyonu Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 04.06.2021 - 04.11.2022Tamamlandı

    4 Donmuş Kurutulmuş Kırmızı Pancarların Depolanması Sırasında Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 03.12.2020 - 26.09.2022Tamamlandı

    5 Çam Ağacı Üzerinde Yetişen Ökse Otu Bitkisinin Yapraklarını Kurutma ve Kuru Yaprakların Depolanmasında Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Değişimlerin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 04.01.2017 - 03.10.2018Tamamlandı

    6 İstiridye Mantarının (Pleurotus Ostreatus) Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulmasında Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Değişim Kinetiği

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.05.2015 - 15.05.2015Tamamlandı

    7 Pamukkale Gıda Sempozyumu III

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 25.11.2013 - 01.03.2018Tamamlandı

    8 Farklı haşlama yöntemleri ile haşlanan brokolilerde glukosinolat askorbik asit renk ve tekstür özelliklerindeki değişimin incelenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 25.11.2013 - 22.08.2014Tamamlandı

    9 Dondurulmuş parmak patates üretiminde ultrases ve asparajinaz enzim kullanımının akrilamid içeriği ve kalite özellikleri üzerine etkisi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 21.11.2011 - 23.09.2016Tamamlandı

    10 Havuç ve kırmızı biberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
  • 2018

    Fen ve Mühendislik Alanında Yıllık yayın performans ödülü

    Yurtiçi kurum ve kuruluşlarından alınan bilim ödülü

    Bilim - Sanat Ödülleri PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    Deniz Börülcesi (Salicornia europaea) Tozunun Ekmek Üretiminde Tuz İkamesi Olarak Kullanımının Araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı kurutma tekniklerinin buğday ruşeyminin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Ökseotundan Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu ile Elde Edilen Lektin Ekstraktlarının Mikroenkapsülasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Ekstrüzyon yöntemi ile elde edilen modifiye nişastanın bazı kalite özelliklerinin incelenmesi ve raf ömrünün belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ökse otu yapraklarını kurutma ve kuru yaprakların depolanmasında bazı biyoaktif bileşenlerin değişimlerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı Depolama Koşullarında Depolanan Taze Patates Örneklerinin Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Donmuş kurutulmuş kırmızı pancarların depolanması sırasında bazı kalite parametrelerinin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Trabzon Hurması Kabuklarının Farklı Sıcaklıklarda Kurutulması Sırasında Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı