Doç. Dr.
ENGİN DEMİRAY
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1639-9090Eğitim Bilgileri
-
2009 - 2015 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2006 - 2009 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2001 - 2005 Lisans
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2020 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2018 - 2020 DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2006 - 2018 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Fakülte Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Siyez, Dinkel ve Kavılca Unu ile Kaplanmış Tavuk Nuggetların Soğukta Depolama Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Özgün Makale Ulusal
-
Degradation kinetics of bioactive compounds in dried mistletoe leaves during storage
Food Bioscience
Özgün Makale Uluslararası
-
The Effect of Drying Temperature and Thickness on the Drying Kinetic, Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, and Color Values of Apple Slices
Journal of Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
-
DRYING CHARACTERISTICS AND QUALITY OF RED PEPPER SLICES UNDER HOT AIR FOLLOWED BY MICROWAVE FINISH DRYING
Latin American Applied Research
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of conductive drying on drying kinetics and retention of bioactive compounds in mistletoe leaves
Chemical Engineering and Processing - Process Intensification
Özgün Makale Uluslararası
-
Kinetics of Antioxidant Activity and Color Degradation in Tomatoes during Hot Air Drying
Akademik Gida
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of Temperature and Packaging Method on Bioactive Compounds of Freeze-dried Red Beet Powder during Storage
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
EFFECT OF DIFFERENT TEMPERATURE ON REHYDRATION KINETICS OF CHICKEN BREAST MEAT CUBES
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of vacuum drying temperature and pressure on the drying and desorption characteristics, and lovastatin content of the oyster mushroom (\n Pleurotus\n ostreatus\n ) slices
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Kırmızıbiber (Capsicum annuum L.) Dilimlerinin Vakumla Kurutulması Sırasında Renk ve Askorbik Asidin Bozunma Kinetiği
Akademik Gıda
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of drying temperature on color and desorption characteristics of oyster mushroom
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Kinetics of allicin potential loss in garlic slices during convective drying
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
Özgün Makale Uluslararası
-
DRYING CHARACTERISTICS AND KINETICS OF LOVASTATIN DEGRADATION OF OYSTER MUSHROOM (PLEUROTUS OSTREATUS) SLICES
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
Özgün Makale Uluslararası
-
Rehydration Kinetics of Sun-Dried Eggplants (Solanum melongena L.) at Different Temperatures.
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The effect of pretreatments on air drying characteristics of persimmons
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of temperature on water diffusion during rehydration of sun-dried red pepper (Capsicum annuum L.)
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying kinetics of onion (Allium cepa L.) slices with convective and microwave drying
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Degradation kinetics of β-carotene in carrot slices during convective drying
International Journal of Food Properties
Özgün Makale Uluslararası
-
Güneşte Kurutulmuş Bamyaların Rehidrasyon Kinetiği
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Denizli Karahöyük Ekmeği Zığır ın Renk ve Tekstürel Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Color Degradation Kinetics of Carrot Daucus carota L Slices during Hot Air Drying
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying characteristics of garlic Allium sativum L slices in a convective hot air dryer
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Sıcak hava kurutma yönteminde farklı sıcaklık ve ön işlemlerin Trabzon hurmasının renk ve kuruma karakteristiklerine etkisi
Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Degradation kinetics of lycopene carotene and ascorbic acid in tomatoes during hot air drying
LWT - Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Kurutma İşleminin Kırmızı Biberdeki Renk Maddelerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Thin layer drying of tomato Lycopersicum esculentum Mill cv Rio Grande slices in a convective hot air dryer
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Antioxidant Activity of Grape Seeds Obtained from Molasses Pekmez and Winery Production
Academic Food Journal
Özgün Makale Ulusal
-
Donmuş Muhafaza Sırasında Meyve ve Sebzelerde Oluşan Kalite Değişimleri
Akademik Gıda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Domates Kurutma Teknolojisi ve Kurutma İşleminin Domatesteki Bazı Antioksidan Bileşiklere Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
KİMYASAL OLARAK MODİFİYE EDİLMİŞ NİŞASTA VE RETROGRADE NİŞASTANIN GIDA ENDÜSTRİSİ AÇISINDAN ÖNEMİ
7. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ
Özet bildiri Uluslararası
-
Drying kinetics, lutein, total phenolic content, and antioxidant activity of wheat germ during conductive drying.
6. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Bazı halofit bitkiler ve gıda endüstrisinde kullanım alanları
6. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ
Tam metin bildiri Uluslararası
-
SOME QUALITY CHANGES OCCURING IN POTATOES STORED AT DIFFERENT TEMPERATURES
5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY
Özet bildiri Uluslararası
-
TÜRKİYE’DE ENDÜSTRİYEL BOYUTTA KURUTULAN BAZI MEYVELERDE C VİTAMİNİ DEĞİŞİMİ
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Drying Temperature on Color Degradation of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus)
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Drying characteristics and kinetics of lovastatin degradation of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) slices
XIIIth International Conference of Food Physicists
Özet bildiri Uluslararası
-
Novel Technologies Used in Freezing of Foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
The Modeling of the Effect of Different Drying Methods and Pretreatment on the Antimicrobial Activity of Cauliflower
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Rehydration kinetics of sun-dried eggplants (Solanum melongena L.) at different temperatures.
International conference on agriculture, forest, food, sciences and technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
MODELLING OF ANTIMICROBIAL CHANGE IN SOME HERBALTEA BAG DURING THE BREWING
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE
Özet bildiri Uluslararası
-
Investigation of ascorbic acid, β-carotene and texturalchanging in red pepper during freezing and freezing storage
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Temperature on Drying Kinetics of Chicken Breast Meat Slices During Hot Air Drying
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of some properties of chestnuts churchkhela
The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Havucun Daucus Carota L cv Nantes farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmasında karoten değişim kinetiğinin belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Kabin tipi kurutucuda soğanın Allium cepa kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Özet bildiri Ulusal
-
Haşlama ön işlemi uygulanarak kurutulan bal kabağının Cucurbita maschata kurutma kinetiğinin belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Konveksiyonel kurutmanın Spirulina Platensis in protein ve antioksidan miktarı üzerine etkisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Özet bildiri Ulusal
-
Dil peynirinin tepsili kurutucuda kurutulması
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Özet bildiri Ulusal
-
Kırmızı biberin Capsicum annuum L farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmasında askorbik asit değişim kinetiğinin belirlenmesi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
The effect of pretreatments on air drying characteristics of persimmons
NAFI 2014 International Food Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
The effects of blanching methods on some quality parameters of selected frozen green vegetables
NAFI 2014 International Food Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Denizli ve çevresinde satışa sunulan riviera zeytinyağlarının bazı fiziksel kimyasal ve duyusal özellikleri
Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Doğal kurutulmuş bazı sebzelerin rehidrasyon özelliklerinin belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Rheological Physical and Chemical Properties of Çal Karası Grape Vitis vinifera Pekmez
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Karahöyük Zığır Bread and Determination of Some Properties
The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Kabin Tipi Kurutucuda Farklı Sıcaklıklarda Kurutulan Havuç Daucus carota ve Kırmızı Biber Capsicum annuum L Dilimlerinin Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynir Altı Suyu Tozu Üretimi ve Kullanım Alanları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Thin layer Drying of Garlic Allium sativum L Slices in a Convective Dryer
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry
Özet bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Bazı sebzelerde dondurma ve donmuş muhafaza sürecinde askorbik asit karoten ve tekstürel değişimlerin incelenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Kurutma İşleminde Domatesin C Vitamini Beta karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Farklı Isıl İşlem Tekniklerinin Ruşeymin Stabilizasyonu Üzerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Donmuş Kurutulmuş Kırmızı Pancarların Depolanması Sırasında Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Çam Ağacı Üzerinde Yetişen Ökse Otu Bitkisinin Yapraklarını Kurutma ve Kuru Yaprakların Depolanmasında Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Değişimlerin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 İstiridye Mantarının (Pleurotus Ostreatus) Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulmasında Bazı Biyoaktif Bileşenlerinin Değişim Kinetiği
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
8 Farklı haşlama yöntemleri ile haşlanan brokolilerde glukosinolat askorbik asit renk ve tekstür özelliklerindeki değişimin incelenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Dondurulmuş parmak patates üretiminde ultrases ve asparajinaz enzim kullanımının akrilamid içeriği ve kalite özellikleri üzerine etkisi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Havuç ve kırmızı biberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
-
Fen ve Mühendislik Alanında Yıllık yayın performans ödülü
Yurtiçi kurum ve kuruluşlarından alınan bilim ödülü
Bilim - Sanat Ödülleri PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Tez Danışmanlığı
-
Deniz Börülcesi (Salicornia europaea) Tozunun Ekmek Üretiminde Tuz İkamesi Olarak Kullanımının Araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı kurutma tekniklerinin buğday ruşeyminin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ökseotundan Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu ile Elde Edilen Lektin Ekstraktlarının Mikroenkapsülasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ekstrüzyon yöntemi ile elde edilen modifiye nişastanın bazı kalite özelliklerinin incelenmesi ve raf ömrünün belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ökse otu yapraklarını kurutma ve kuru yaprakların depolanmasında bazı biyoaktif bileşenlerin değişimlerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı Depolama Koşullarında Depolanan Taze Patates Örneklerinin Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Donmuş kurutulmuş kırmızı pancarların depolanması sırasında bazı kalite parametrelerinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Trabzon Hurması Kabuklarının Farklı Sıcaklıklarda Kurutulması Sırasında Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı