Prof. Dr.

ÇETİN KADAKAL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-6608-3887
Eğitim Bilgileri
  • 2000 - 2003 Doktora

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1997 - 2000 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1993 - 1997 Lisans

    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2020 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2015 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2006 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2024YELER HATİCE BETÜL,YELER OSMAN,KADAKAL ÇETİN

    Evaporation Technology in Food Processing

    Woodhead Publishing

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2022TEPE FADİME BEGÜM, NİZAMLIOĞLU NİZAM MUSTAFA, Tepe Tolga Kağan, KADAKAL ÇETİN

    Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri

    NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2013Kadakal Çetin, Ekinci Raci, Otağ Mustafa

    Domates ve Domates Ürünleri

    SİDAŞ medya Limited Şti.

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi ve Proseste Değişimi

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    2 Gama Radyasyonunun Salçada kalite Kriterleri Üzerinde Etkisi

    Araştırmacı ARAŞTIRMA PROJESİ

  • - Tamamlandı

    3 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi Proseste Değişimi ve Parçalanma Kinetiği

    Araştırmacı BAP

  • 05.11.2021 - 04.05.2023Tamamlandı

    4 Pitaya meyvelerinin (Hylocereus polyrhizus ve Hylocereus undatus) olgunlaşma, olgunlaşma sırasında depolama ve farklı kurutma yöntemleri sonrası bazı kalite parametrelerinde meydana gelen değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.09.2021 - 16.09.2022Tamamlandı

    5 Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 19.04.2021 - 18.10.2022Tamamlandı

    6 Kavun ve Karpuz Cipsi Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri ve Önişlemlerin Kuruma ve Rehidrasyon Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.09.2018 - 12.09.2019Tamamlandı

    7 Goji Berry (Lycium Barbarum L.) Meyvelerinin Farklı Olgunlaşma Evrelerinde ve Kurutulma Sürecinde Karotenoid Kompozisyonunundaki Değişim

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 22.05.2018 - 10.02.2021Tamamlandı

    8 Goji Berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulma sürecinde trans-resveratrol ve bazı kalite parametrelerinin kinetik analizi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 21.08.2017 - 20.05.2018Tamamlandı

    9 Değişik Parametrelerin Patatesin Kızartılması Esnasında Akrilamid Oluşumu Üzerine Etkisi

    Yürütücü ARAŞTIRMA PROJESİ

  • 29.09.2014 - 07.06.2017Tamamlandı

    10 Denizli Bölgesinde Yetişen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Resveratrol ve Suda Çözünen Vitaminlerinin Kuruma Kinetiği

    Yürütücü Diğer (Ulusal)

  • 14.09.2014 - 18.07.2017Tamamlandı

    11 Denizli Bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 03.10.2013 - 23.06.2016Tamamlandı

    12 Türkiyede Yetiştirilen Hünnap Meyvesinin Bileşimi ve Kurutma Sırasında Bileşiminde Meydana Gelen Değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 12.06.2012 - 04.08.2015Tamamlandı

    13 Denizli bölgesinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulması süresince fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.03.2012 - 04.08.2015Tamamlandı

    14 Karadut suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.12.2010 - 24.03.2015Tamamlandı

    15 Kuşburnu nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiğinin belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.12.2010 - 06.12.2012Tamamlandı

    16 Kurutulmuş domates kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
  • 15.12.2016 - 15.12.2016

    3. Yeni Ürün Sergisi

    Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

    SERGİ Ulusal

  • 07.01.2016 - 07.01.2016

    Yeni Ürün Sergisi

    Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

    SERGİ Ulusal

Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    Kırmızı ve beyaz pitaya meyvelerinin olgunlaşma, depolama ve kurutma sonrası bazı kalite parametrelerindeki değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kavun ve karpuz cipsi üretiminde farklı kurutma yöntemleri ve ön işlemlerin bazı kuruma ve kalite parametreleri üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı sıcaklıklarda depolanan kızılcık nektarının suda çözünen vitamin, resveratrol ve biyoaktif bileşenlerindeki değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GİLABURUNUN (Viburnum opulus) FARKLI OLGUNLAŞMA EVRELERİ, KURUTMA VE SALAMURA SÜRECİNDE TRANS-RESVERATROL VE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN DEĞİŞİMİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GOJİ BERRY (LYCIUM BARBARUM L.) MEYVESİNİN OLGUNLAŞMA EVRELERİ VE KURUTULMASINDA BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN KİNETİK ANALİZİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Denizli bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Karadut Suyu Üretim ve Depolama Sürecinde Biyoaktif Bileşenlerde ve Resveratrolde Meydana Gelen Değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Goji berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin olgunlaşma evreleri ve kurutulma sürecinde karotenoid kompozisyonunundaki değişim

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Patates kızartmada uygulanan farklı işlemlerin akrilamid oluşumu üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Türkiye'de yetiştirilen hünnap meyvesinin bileşimi ve meyvenin kurutulması sırasında bileşiminde meydana gelen değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Karadut (Morus nigrara) suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuşburnu (Rosa canina) nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Denizli Çal yöresinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evreleri ve kurutulması sonrasında bazı özellikleri ile resveratrol içeriğinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kurutulmuş domates, kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı