Prof. Dr.
ÇETİN KADAKAL
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-6608-3887Eğitim Bilgileri
-
2000 - 2003 Doktora
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1997 - 2000 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1993 - 1997 Lisans
CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2020 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
-
2015 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2006 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Hot-air drying and degradation kinetics of bioactive compounds of gilaburu (Viburnum opulus L.) fruit
National Library of Serbia
Özgün Makale Uluslararası
-
Compositional Changes of the Jujube Fruit During Solar and Tray Drying
Ankara University Faculty of Agriculture
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of drying treatments on the global metabolome and health-related compounds in tomatoes
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
Determination of drying characteristics, rehydration properties, and shrinkage ratio of convective dried melon slice with some pretreatments
Journal of Food Processing and preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
A Review: The Physical, Nutritional, Bioactive Properties and Health Benefits of Jujube Fruit
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Derleme Makale Uluslararası
-
Drying characteristics and degradation kinetics in some parameters of goji berry (Lycium Barbarum L.) fruit during hot air drying
Italian Journal of Food Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Mineral Content of Pitaya (Hylocereus polyrhizus and Hylocereus undatus) Seeds Grown in Turkey
Erwerbs-Obstbau
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Ripening Stages and Oven Drying on the Carotenoid Composition of Goji Berry (Lycium barbarum L.) Fruits
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Thermal Degradation Kinetics of Ascorbic Acid and Some B-Complex Vitamins in Black Mulberry (Morus nigra) Juice
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Karadut (Morus nigra) Suyunda Rutin ve Toplam Fenolik Bileşiklerin Isıl Parçalanma Kinetiği
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Relation Between Ergosterol and Various Mycotoxins in Different Cheeses
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Özgün Makale Uluslararası
-
Karadut (Morus nigra) Suyunda Rutin ve Toplam Fenolik Bileşiklerin Isıl Parçalanma Kinetiği
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Thermal Degradation Kinetics of Ascorbic Acid and Some B-Complex Vitamins in Black Mulberry (Morus nigra) Juice
Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Is ergosterol a new microbiological quality parameter in foods or not?
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
Derleme Makale Uluslararası
-
Temperature and slice size dependences of acrylamide in potato fries
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Patulin, ergosterol and Howard mold count (HMC): Which one is the best quality indicator for tomatoes?
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
Özgün Makale Uluslararası
-
WHICH ONE MAY BE THE BEST QUALITY PARAMETER OF RISKY FOODS IN TERMS OF MOLD: AFLATOXINS, PATULIN, OCHRATOXIN A AND ERGOSTEROL
Agriculture Food
Derleme Makale Uluslararası
-
Chromatographic (HPLC) Determinations of OrganicAcids and Trans-Resveratrol in “Calkarasi” “Shiraz”Grapes during Different Stages of Ripening
Austin Chromatography
Özgün Makale Uluslararası
-
Thermal degradation kinetics of rutin and total phenolic compounds in rosehip (Rosa canina L) nectar
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Thermal degradation kinetics of ascorbic acid, thiamine and riboflavin in rosehip (Rosa canina L) nectar
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
DEGRADATION KINETIC OF TRANS-RESVERATROL IN SEEDLESS SULTANA AND ÇALKARASI GRAPES DURING TRAY DRYING
Agriculture Food
Özgün Makale Uluslararası
-
DEGRADATION KINETIC OF TRANS-RESVERATROL IN SEEDLESS SULTANA AND ÇALKARASI GRAPES DURING TRAY DRYING
Journal of International Scientific Publications
Özgün Makale Uluslararası
-
Ergosterol and Patulin Contents of Conventional and Homemade Red Peppers and Hot Red Peppers Pastes
Journal of Food Processing & Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Comparative Study of Sugars Organic Acids and trans Resveratrol in Red and White Grapes Grown in Denizli Region Turkey
Asian Journal of Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Enzymatic Mash Fermentation on the Galacturonic AcidContent of Sound Decayed Apples
Austin Chromatography
Özgün Makale Uluslararası
-
Patulin ergosterol New quality parameters together with aflatoxins in hazelnuts
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of temperature and packaging types on Ergosterol and Howard mold count values of tomato pasteduring storage.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
Özgün Makale Uluslararası
-
A SURVEY OF ERGOSTEROL CONTENT OF TOMATO PRODUCTS IN TURKEY DURING2006 2010
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Özgün Makale Uluslararası
-
Degradation kinetics of ergosterol in tomato paste serum
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
The effect of cooking and drying on the water soluble vitamins contentof bulgur
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı Oranda Çürümüş Elmalardan Üretilen Elma Sularının Bazı Özellikleri I Patulin ve Fumarik Asit İçeriği
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı Oranda Çürümüş Elmalardan üretilen Elma Sularının Bazı Özellikleri II pH Brix HMF L a ve b Değerleri
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Determination of seven water soluble vitamins in tarhana a traditionalTurkish cereal food by high performance liquid chromatography
ACTA CHROMATOGRAPHICA
Özgün Makale Uluslararası
-
Ergosterol as a new quality parameter together with patulin in raw applejuice produced from decayed apples
FOOD CHEMISTRY
Özgün Makale Uluslararası
-
Determination of capsaicinoid profile of different chilli peppers grownin Turkey
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of tomato decay proportion on ergosterol level and some tomatopulp properties
JOURNAL OF FOOD QUALITY
Özgün Makale Uluslararası
-
A new quality parameter in tomato and tomato products Ergosterol
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of activated charcoal on water soluble vitamin content of applejuice
JOURNAL OF FOOD QUALITY
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of heat treatment and evaporation on patulin and some otherproperties of apple juice
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Özgün Makale Uluslararası
-
Türkiye nin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin özellikleri II Reolojik Özellikler
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu Deyip Geçmeyelim
CineTarım
Derleme Makale Ulusal
-
Elma Çürüklük Düzeyinin Elma Suyunun Patulin ve Fumarik Asit Düzeyine Etkisi
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Domates ve Domates ürünlerinde Yeni Bir Kalite Parametresi Ergosterol
StandarT
Özgün Makale Ulusal
-
Çeşitli Fırıncılık Ürünlerinde Hidroksimetilfurfural HMF Miktarının ve Renk İndeksi Değerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of Decay Proportion of amasya Apple on the Patulin Fumaric Acid and HMF Concentrations of Apple Juice
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of apple decay proportion on the patulin fumaric acid HMF andother apple juice properties
JOURNAL OF FOOD SAFETY
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of commercial processing stages of apple juice on patulin fumaric acid and hydroxymethylfurfural HMF levels
JOURNAL OF FOOD QUALITY
Özgün Makale Uluslararası
-
Türkiye de Üretilen Kırmızıbiberlerin Karotenoid ve Kapsaisinoid Miktarı
Gıda teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu Rosa Canina L Meyve ve Çekirdeğinin Bileşimi ve İnsan Beslenmesi Açısından Önemi
Dünya Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of activated charcoal on patulin fumaric acid and some otherproperties of apple juice
NAHRUNG-FOOD
Özgün Makale Uluslararası
-
Kırmızıbiberlerde Acılık ve Renk Bileşikleri
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Domates doku ve küf karekteristikleri domates ürünlerinde küf sayımı ve küfü azaltma olanakları
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Elma ve elma ürünlerinde patulin miktarını etkileyen faktörler
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Peyniraltı Suyu Katkısı ile Üretilen ve Üç Ay Depolanan Şeftali Nektarlarının Bazı Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
J Agric Fac O.M.U
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu Çekirdeğinin Mineral Madde Yağ Asidi İçeriği ve Radyasyon Düzeyi
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gümüşhane Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa canina L Meyve ve Çekirdeğinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Investigating the addition of red beetroot (Beta vulgaris L.) in the improvement of nutritional and sensory properties of tomato paste,
10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Özet bildiri Uluslararası
-
WHICH ONE MAY BE THE BEST QUALITY PARAMETER OF RISKY FOODS IN TERMSOF MOLD: AFLATOXINS, PATULIN, OCHRATOXIN A AND ERGOSTEROL
Agriculture Food 2018
Tam metin bildiri Uluslararası
-
COMPARATIVE ANALYSIS OF ANATOLIAN FERMENTED FOOD: TARHANA
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Comparative Analysis of Anatolian Fermented Food:Tarhana
The 4th International Symposium on Traditional Foodsfrom Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
DEGRADATİON kİNETİC OF TRANS-RESVERATROL İN SEEDLESS SULTANA AND ÇALKARASI GRAPES DURING TRAY DRYING
Agriculture Food 2017
Özet bildiri Ulusal
-
Effect Of Dıfferent Dryıng Treatments On Organıc Acıd Profıle OfSultanas
IV. International Multidisciplinary Congres of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Ergosterol: Yeni bir kalite parametresi mi?
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESI
Tam metin bildiri Ulusal
-
Ergosterol: Gıdalarda yeni bir kalite parametresi mi?
10. Gıda Mühendisliği Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Ergosterol: Gıdalarda Yeni Bir Kalite Parametresi mi?
10.Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Yenilebilir Çiçeklerin Biyoaktif Özellikleri
10.Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Denizli Çal Yöresinde Yetişen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Kurutulması Sonrasında Organik Asit, Şeker Ve Toplam Fenolik Madde İçeriğinde Meydana Gelen Değişmeler
10. Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Yenilebilir Çiçeklerin Biyoaktif Özellikleri
Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Ergosterol: Gıdalarda Yeni Bir Kalite Parametresi Mi?
Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Changes in organic acids and trans resveratrol content of some dried and convectional dried sultana grapes grown in Denizli region
The 3 rd international symposium on tradational foods from adriatic to caucasus
Poster Uluslararası
-
Changes in Organic Acids and trans resveratrol content of sun dried and convectional dried Sultana grapes grown in Denizli region
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Poster Uluslararası
-
Ergosterol and Patulin Levels of Traditional and Conventional Dried Tomatoes and Peppers
The Second International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
The Effect of Drying Processes on Mulberry Pestil Color
Tradational Foods From Adriatic to Caucasus
Tam metin bildiri Uluslararası
-
The Effect of Drying Processes on Mulberry Pestil Color
Tradational Foods From Adriatic to Caucasus
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Elma Çürüklük Oranının Elma Suyunun Patulin Düzeyine Etkisi
Ulusal Mikotoksin Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Domates salçalarının Ergosterol HMC ve Bazı Kalite Özelliklerinin Yıllara Göre Değişimi
3. Gıda Mühendisliği Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Determination of 5 Hydroxymethylfurfural in Selected Cookies and Crackers
ICC Conference 2002, Novel Raw Materials, Technologies and Products-New Challange for the Quality Control
Özet bildiri Uluslararası
-
Domates Meyvesinin Çürüklük Oranının Domates Suyunun Ergosterol ve HMC Düzeyine Etkisi
Türkiye 7. Gıda Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of hydroxymethylfurfural HMF in selected Turkish bakery products
5th International Conference on Food Physics
Poster Uluslararası
-
Food Dispersions
11 th World Congress of Food Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Biberlerin Capsaicin Profilinin HPLC ile Belirlenmesi Üzerine Araştırma
GAP II. Tarım Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
The effect of Different Doses and Various Mixing Periods of Treated Dust Activated Charcoal on Patulin HMF Fumaric Acid Colour and Clearness of Apple Juice that include High Dose Patulin Content
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology
Özet bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri
NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Domates ve Domates Ürünleri
SİDAŞ medya Limited Şti.
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi ve Proseste Değişimi
Araştırmacı BAP
-
2 Gama Radyasyonunun Salçada kalite Kriterleri Üzerinde Etkisi
Araştırmacı ARAŞTIRMA PROJESİ
-
3 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi Proseste Değişimi ve Parçalanma Kinetiği
Araştırmacı BAP
-
4 Pitaya meyvelerinin (Hylocereus polyrhizus ve Hylocereus undatus) olgunlaşma, olgunlaşma sırasında depolama ve farklı kurutma yöntemleri sonrası bazı kalite parametrelerinde meydana gelen değişimler
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Kavun ve Karpuz Cipsi Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri ve Önişlemlerin Kuruma ve Rehidrasyon Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Goji Berry (Lycium Barbarum L.) Meyvelerinin Farklı Olgunlaşma Evrelerinde ve Kurutulma Sürecinde Karotenoid Kompozisyonunundaki Değişim
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Goji Berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulma sürecinde trans-resveratrol ve bazı kalite parametrelerinin kinetik analizi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Değişik Parametrelerin Patatesin Kızartılması Esnasında Akrilamid Oluşumu Üzerine Etkisi
Yürütücü ARAŞTIRMA PROJESİ
-
10 Denizli Bölgesinde Yetişen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Resveratrol ve Suda Çözünen Vitaminlerinin Kuruma Kinetiği
Yürütücü Diğer (Ulusal)
-
11 Denizli Bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Türkiyede Yetiştirilen Hünnap Meyvesinin Bileşimi ve Kurutma Sırasında Bileşiminde Meydana Gelen Değişimler
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
13 Denizli bölgesinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulması süresince fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişimler
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
14 Karadut suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
15 Kuşburnu nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiğinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
16 Kurutulmuş domates kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
-
3. Yeni Ürün Sergisi
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
SERGİ Ulusal
-
Yeni Ürün Sergisi
Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
SERGİ Ulusal
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Farklı sıcaklıklarda depolanan kızılcık nektarının suda çözünen vitamin, resveratrol ve biyoaktif bileşenlerindeki değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
GİLABURUNUN (Viburnum opulus) FARKLI OLGUNLAŞMA EVRELERİ, KURUTMA VE SALAMURA SÜRECİNDE TRANS-RESVERATROL VE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN DEĞİŞİMİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
KAVUN VE KARPUZ CİPSİ ÜRETİMİNDE FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİ VE ÖN İŞLEMLERİN BAZI KURUMA VE KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
GOJİ BERRY (LYCIUM BARBARUM L.) MEYVESİNİN OLGUNLAŞMA EVRELERİ VE KURUTULMASINDA BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN KİNETİK ANALİZİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Pitaya meyvelerinin (Hylocereus polyrhizus ve Hylocereus undatus) olgunlaşma, olgunlaşma sırasında depolama ve farklı kurutma yöntemleri sonrası bazı kalite parametrelerinde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Denizli bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Karadut Suyu Üretim ve Depolama Sürecinde Biyoaktif Bileşenlerde ve Resveratrolde Meydana Gelen Değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Goji berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin olgunlaşma evreleri ve kurutulma sürecinde karotenoid kompozisyonunundaki değişim
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Patates kızartmada uygulanan farklı işlemlerin akrilamid oluşumu üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Türkiye'de yetiştirilen hünnap meyvesinin bileşimi ve meyvenin kurutulması sırasında bileşiminde meydana gelen değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Karadut (Morus nigrara) suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuşburnu (Rosa canina) nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Denizli Çal yöresinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evreleri ve kurutulması sonrasında bazı özellikleri ile resveratrol içeriğinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kurutulmuş domates, kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı