Prof. Dr.

ÇETİN KADAKAL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-6608-3887
Eğitim Bilgileri
  • 2000 - 2003 Doktora

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1997 - 2000 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1993 - 1997 Lisans

    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2020 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2015 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2006 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2022TEPE FADİME BEGÜM, NİZAMLIOĞLU NİZAM MUSTAFA, Tepe Tolga Kağan, KADAKAL ÇETİN

    Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri

    NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2013Kadakal Çetin, Ekinci Raci, Otağ Mustafa

    Domates ve Domates Ürünleri

    SİDAŞ medya Limited Şti.

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi ve Proseste Değişimi

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    2 Gama Radyasyonunun Salçada kalite Kriterleri Üzerinde Etkisi

    Araştırmacı ARAŞTIRMA PROJESİ

  • - Tamamlandı

    3 Domates Mamullerinde Ergosterol Düzeyi Proseste Değişimi ve Parçalanma Kinetiği

    Araştırmacı BAP

  • 05.11.2021 - 04.05.2023Tamamlandı

    4 Pitaya meyvelerinin (Hylocereus polyrhizus ve Hylocereus undatus) olgunlaşma, olgunlaşma sırasında depolama ve farklı kurutma yöntemleri sonrası bazı kalite parametrelerinde meydana gelen değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.09.2021 - 16.09.2022Tamamlandı

    5 Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 19.04.2021 - 18.10.2022Tamamlandı

    6 Kavun ve Karpuz Cipsi Üretiminde Farklı Kurutma Yöntemleri ve Önişlemlerin Kuruma ve Rehidrasyon Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.09.2018 - 12.09.2019Tamamlandı

    7 Goji Berry (Lycium Barbarum L.) Meyvelerinin Farklı Olgunlaşma Evrelerinde ve Kurutulma Sürecinde Karotenoid Kompozisyonunundaki Değişim

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 22.05.2018 - 10.02.2021Tamamlandı

    8 Goji Berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulma sürecinde trans-resveratrol ve bazı kalite parametrelerinin kinetik analizi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 21.08.2017 - 20.05.2018Tamamlandı

    9 Değişik Parametrelerin Patatesin Kızartılması Esnasında Akrilamid Oluşumu Üzerine Etkisi

    Yürütücü ARAŞTIRMA PROJESİ

  • 29.09.2014 - 07.06.2017Tamamlandı

    10 Denizli Bölgesinde Yetişen Bazı Üzüm Çeşitlerinin Resveratrol ve Suda Çözünen Vitaminlerinin Kuruma Kinetiği

    Yürütücü Diğer (Ulusal)

  • 14.09.2014 - 18.07.2017Tamamlandı

    11 Denizli Bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 03.10.2013 - 23.06.2016Tamamlandı

    12 Türkiyede Yetiştirilen Hünnap Meyvesinin Bileşimi ve Kurutma Sırasında Bileşiminde Meydana Gelen Değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 12.06.2012 - 04.08.2015Tamamlandı

    13 Denizli bölgesinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulması süresince fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişimler

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.03.2012 - 04.08.2015Tamamlandı

    14 Karadut suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.12.2010 - 24.03.2015Tamamlandı

    15 Kuşburnu nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiğinin belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.12.2010 - 06.12.2012Tamamlandı

    16 Kurutulmuş domates kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
  • 15.12.2016 - 15.12.2016

    3. Yeni Ürün Sergisi

    Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

    SERGİ Ulusal

  • 07.01.2016 - 07.01.2016

    Yeni Ürün Sergisi

    Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

    SERGİ Ulusal

Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Farklı sıcaklıklarda depolanan kızılcık nektarının suda çözünen vitamin, resveratrol ve biyoaktif bileşenlerindeki değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Nar (Punica granatum) meyvesinden farklı sıcaklık ve basınç koşullarında antosiyanidinlerin ekstrakiyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GİLABURUNUN (Viburnum opulus) FARKLI OLGUNLAŞMA EVRELERİ, KURUTMA VE SALAMURA SÜRECİNDE TRANS-RESVERATROL VE BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN DEĞİŞİMİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    KAVUN VE KARPUZ CİPSİ ÜRETİMİNDE FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİ VE ÖN İŞLEMLERİN BAZI KURUMA VE KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GOJİ BERRY (LYCIUM BARBARUM L.) MEYVESİNİN OLGUNLAŞMA EVRELERİ VE KURUTULMASINDA BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN KİNETİK ANALİZİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Pitaya meyvelerinin (Hylocereus polyrhizus ve Hylocereus undatus) olgunlaşma, olgunlaşma sırasında depolama ve farklı kurutma yöntemleri sonrası bazı kalite parametrelerinde meydana gelen değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Denizli bölgesinde yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin resveratrol ve suda çözünen vitaminlerinin kuruma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Karadut Suyu Üretim ve Depolama Sürecinde Biyoaktif Bileşenlerde ve Resveratrolde Meydana Gelen Değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Goji berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin olgunlaşma evreleri ve kurutulma sürecinde karotenoid kompozisyonunundaki değişim

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Patates kızartmada uygulanan farklı işlemlerin akrilamid oluşumu üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Türkiye'de yetiştirilen hünnap meyvesinin bileşimi ve meyvenin kurutulması sırasında bileşiminde meydana gelen değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Karadut (Morus nigrara) suyunda toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuşburnu (Rosa canina) nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Denizli Çal yöresinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evreleri ve kurutulması sonrasında bazı özellikleri ile resveratrol içeriğinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kurutulmuş domates, kurutulmuş biber ve biber salçasında ergosterol ve patulin düzeyi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı