Öğr. Gör.
ATİKE NUR DURAK
ACIPAYAM MESLEK YÜKSEKOKULU >> GIDA İŞLEME >> SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-8131-0147Eğitim Bilgileri
-
2009 - 2013 Yüksek Lisans
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2004 - 2009 Lisans
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2019 - ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ACIPAYAM MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ PR.
-
2013 - ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Adsorption behaviour of bulgur
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
Ultrasonication to inactivate the proteolytic enzymes in suni bug damaged wheat
Journal of Cereal Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Bicarbonate Salts and Sequential Using of Frying Oil on Acrylamide and 5 Hydroxymethylfurfural Contents in Coated Fried Chicken Meat
International Journal of Food Properties
Özgün Makale Uluslararası
-
Gıdalarda Bulunan Suyun Fizikokimyasal Durumu Ve Sorpsiyon İzotermleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Determination of Microbiological and Chemical Properties of Probiotic Boza and Its Consumer Acceptability
Journal of the American College of Nutrition
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF SODIUM METABISULFITE ADDITION AND BAKING TEMPERATURE ON MAILLARD REACTION IN BREAD
Journal of Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
Effects of using sprouted wheat on quality at bulgur production
16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop
Özet bildiri Uluslararası
-
USE OF DIFFERENT CUMIN DOSES TO IMPROVE THE CHEMICAL AND SENSORIAL CHARACTERISTICS OF COATED AND FRIED CHICKEN MEAT
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”
Özet bildiri Uluslararası
-
The effects of wheat flour particle size on physical properties of pound cake
2nd Congress on Food Structure & Design
Özet bildiri Uluslararası
-
Enzime Dirençli Nişastaca Zenginleştirilmiş Un Katkısının Ekmeğin Diyet Lif ve Fonksiyonel Gıda Özellikleri Üzeine Etkisi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte)
Nobel
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GIDA ANALİZİ (Gıda Analizi Laboratuvar El Kitabı ile Birlikte)
Nobel
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Süne Eurygaster spp Hemiptera Scutelleridae ve kımıl Aelia spp Hemiptera Pentatomidae zararlı buğdayların ekmeklik kalitesini yükseltmek için ultrasonik ses dalgalarının kullanım imkânları
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Sağlığı koruyucu ve geliştirici fonksiyonel bir gıda olarak probiyotik boza üretimi bazı özelliklerinin belirlenmesi ve toplum tarafından kabul edilebilirliğinin araştırılması
Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ
Patentler
-
MUSTAFA ERBAŞ
SOĞUK MERKEZLİ SİLO TASARIMI
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
-
Altın Madalya
Alanında özel kurum ve kuruluşlarından alınan ödül
Diğer ISIF’17