Prof. Dr.

HAKAN KARACA

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-5431-0923
Eğitim Bilgileri
  • 2005 - 2010 Doktora

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2001 - 2005 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1997 - 2001 Lisans

    MERSİN ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2017 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2012 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2011 - 2012 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2005 - 2011 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

  • 2002 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

Üniversite Dışı Deneyim
  • 2001 - 2002

    Erşafak Mandıra, Hayat Mandıra, İyihuylu Mandıra, Önallar Mandıra

    Sorumlu Mühendis

İdari Görevler
  • 2014 -

    BÖLÜM STAJ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2013HERKEN EMİNE NUR,KARACA HAKAN

    DOMATES VE DOMATES ÜRÜNLERİ

    SİDAŞ MEDYA

    Bölüm(ler) Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 02.01.2006 - Tamamlandı

    1 Patulinin ozonla degradasyon etkinliğinin bazı kelatörler kullanılarak arttırılması

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 02.05.2003 - Tamamlandı

    2 Kuru incirlerde aflatoksin patulin ve ergosterol içeriklerinin belirlenmesi ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeylerinin belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 27.05.2022 - 26.11.2023Tamamlandı

    3 Bazı alternatif dekontaminasyon yöntemlerinin kekiğin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 05.04.2022 - 04.04.2025Tamamlandı

    4 Elma suyunda Alternaria toksinlerinin ultraviyole (UV-C) ışık uygulamasıyla parçalanması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.03.2021 - 04.11.2022Tamamlandı

    5 Aspergillus flavus Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Ozon Gazı Uygulamasının Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.03.2019 - 27.10.2020Tamamlandı

    6 Kuru incirlerdeki aflatoksinlerin gideriminde adsorbentlerin etkinliğinin belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 05.02.2019 - 05.06.2021Tamamlandı

    7 Farklı Ceviz Çeşitlerinin Yağ Oksidasyonu Üzerine Depolama Koşulları ve Paketleme Tekniğinin Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 14.03.2018 - 08.10.2019Tamamlandı

    8 Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniğinin Ceviz Meyvesinde Kullanımı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 14.03.2018 - 12.06.2019Tamamlandı

    9 Farklı Paketleme Yöntemlerinin ve Depolama Koşullarının Cevizde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 22.05.2017 - 14.08.2018Tamamlandı

    10 Modifiye Atmosferde Paketleme Uygulamasının Aspergillus flavus Küfünün Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Etkisinin İncelenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 09.11.2016 - 31.07.2018Tamamlandı

    11 Kurutulmuş Trabzon Hurmalarının Raf Ömrünün Uzatılması Amacıyla Modifiye Atmosferde Paketleme Tekniğinin Kullanılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.04.2016 - 16.11.2017Tamamlandı

    12 Şelat Ajanları Kullanımıyla Besiyeri Ortamında ve Kuru İncirlerde Küf Gelişimi ve Aflatoksin Üretiminin Önlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 24.03.2015 - 18.03.2016Tamamlandı

    13 Ozon gazı uygulamasının karadutun Morus nigra L mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 28.11.2013 - 25.12.2015Tamamlandı

    14 Üzümlerdeki bazı pestisit kalıntılarının ozon uygulamasıyla giderilmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 05.01.2009 - 30.12.2010Tamamlandı

    15 Ozonlamanın marul ıspanak ve maydanozlarda mikrobiyel inaktivasyon ve raf ömrü üzerine etkisi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 05.01.2007 - 15.12.2008Tamamlandı

    16 Ozon klor ve hidrojen peroksit uygulamalarının pazıda klorofil miktarı üzerine etkileri

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    Nar Kabuğu Üretiminde ve Sonrasında Pestisit Kalıntılarının Seviyeleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Bazı alternatif dekontaminasyon yöntemlerinin kekiğin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Çeşitli Gıda Proses Uygulamalarının Kekikteki Pirolizidin Alkaloidleri ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Nar sularındaki Alternaria toksinlerinin gideriminde adsorbentlerin ve ultraviyole (UV-C) ışık uygulamasının etkinliğinin araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Elma Sularında Ozon Uygulamasının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Bazı hammaddelerden klorofillerin ekstraksiyonu ve saflaştırılması üzerine bir araştırma

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Aspergillus flavus küfünün gelişiminin ve toksin üretiminin bilgisayar destekli sistemlerle tespit edilmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Aspergillus flavus Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Ozon Gazı Uygulamasının Etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Elma suyundaki Alternaria toksinlerinin ultraviyole uygulamasıyla degredasyonu.

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı ceviz çeşitlerinin yağ oksidasyonu üzerine depolama koşulları ve paketleme tekniğinin etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuru incirlerdeki aflatoksinlerin gideriminde adsorbentlerin etkinliğinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Modifiye atmosfer paketleme tekniğinin ceviz meyvesinde kullanımı ve ürün kalitesi üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan besiyeri ve yarı-kurutulmuş kırmızıbiberlerde Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin oluşumu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı besiyeri ortamlarında şelat ajanlarının kullanımıyla Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin üretiminin önlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ozon gazı uygulamasının karadutun (Morus nigra L.) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Şelat ajanları kullanımıyla besiyeri ortamında ve kuru incirlerde küf gelişimi ve aflatoksin üretiminin önlenmesi

  • Devam Ediyor

    Ozon gazı uygulamasının karadutun (Morus nigra L.) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi