Prof. Dr.
HAKAN KARACA
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-5431-0923Eğitim Bilgileri
-
2005 - 2010 Doktora
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2001 - 2005 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1997 - 2001 Lisans
MERSİN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2017 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2012 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2011 - 2012 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2005 - 2011 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
-
2002 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
Üniversite Dışı Deneyim
-
2001 - 2002
Erşafak Mandıra, Hayat Mandıra, İyihuylu Mandıra, Önallar Mandıra
Sorumlu Mühendis
İdari Görevler
-
BÖLÜM STAJ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Industry 4.0 technologies in agri-food sector and their integration in the global value chain: A review
Elsevier BV
Özgün Makale Uluslararası
-
Obtaining an aflatoxin-free and high-alcohol-content product using contaminated dried figs
Mycotoxin Research
Özgün Makale Uluslararası
-
First report on the presence of aflatoxins in fig seed oil and the efficacy of adsorbents in reducing aflatoxin levels in aqueous and oily media
Toxin Reviews
Özgün Makale Uluslararası
-
Ambalajlama Tekniği ve Depolama Koşullarının Ceviz İçi Kalitesi Üzerine Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of in-package gas composition on growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus in culture medium and red pepper
International Journal of Food Microbiology
Özgün Makale Uluslararası
-
Comparison of the Oil Quality of Light and Dark Walnuts under Different Storage Conditions
Journal of Oleo Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of Ozone Treatment on Microbiological Quality and Physicochemical Properties of Turkey Breast Meat
OZONE-SCIENCE ENGINEERING
Özgün Makale Uluslararası
-
Growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus in fig-based medium: Effect of minerals and chelating agents
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of ozone and chlorine washes and subsequent cold storage on microbiological quality and shelf life of fresh parsley leaves
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
The Effects of Ozone-Enriched Storage Atmosphere on Pesticide Residues and Physicochemical Properties of Table Grapes
OZONE-SCIENCE ENGINEERING
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Frozen Storage and Modified Atmosphere Packaging Followed by Cold Storage on Some Quality Characteristics of Semi-Dried Persimmons
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of ozone-enriched storage atmosphere on postharvest quality of black mulberry fruits (Morus nigra L.)
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Hydroxypropyl Methylcellulose-Beeswax Composite Edible Coatings Formulated with or without Antifungal Agents on Physicochemical Properties of Plums during Cold Storage
Journal of Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
-
Chlorophylls Reductions in Fresh Cut Chard Beta vulgaris var cicla with Various Sanitizing Agents
Tarım Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Enhanced Degradation of Azoxystrobin in Grapes and Model Systems by Ozone Fumigation during Storage
Ozone: Science & Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
Küf gelişimi ve mikotoksin oluşumunun kontrolünde doğal bitki ekstraktlarının kullanımı
AKADEMİK GIDA
Özgün Makale Ulusal
-
Actividad antifungica de aditivos alimentarios in vitro y como ingredientes de recubrimientos comestibles a base de hidroxipropil metilcelulosa contra Monilinia fructicola en ciruelas
FRUTICULTURA
Özgün Makale Uluslararası
-
Evaluating food additives as antifungal agents against Monilinia fructicola in vitro and in hydroxypropyl methylcellulose lipid composite edible coatings for plums
International Journal of Food Microbiology
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of ozone treatments on microbial quality and some chemical properties of lettuce spinach and parsley
Postharvest Biology and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of continuous 0 3 L L gaseous ozone exposure on fungicide residues on table grape berries
Postharvest Biology and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
The influence of plastic composition and ventilation area on ozone diffusion through some food packaging materials
Postharvest Biology and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Remediation of Fungicide Residues on Fresh Produce by Use of Gaseous Ozone
Environmental Science & Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Use of Ozone in the Citrus Industry
Ozone: Science & Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
Influence of fumigation with high concentrations of ozone gas on postharvest gray mold and fungicide residues on table grapes
Postharvest Biology and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Mycotoxins contamination of dried fruits and degradation by ozone
Toxin Reviews
Özgün Makale Uluslararası
-
COMBINED EFFECT OF pH AND HEAT TREATMENT ON DEGRADATION OF AFLATOXINS IN DRIED FIGS
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of Some Metals and Chelating Agents on Patulin Degradation by Ozone
Ozone: Science Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
Tavuk balık ve yumurtada ozonla dezenfekte
Popüler Bilim
Özgün Makale Ulusal
-
Ozone Applications in Fruit and Vegetable Processing
Food Reviews International
Özgün Makale Uluslararası
-
Aflatoxins patulin and ergosterol contents of dried figs in Turkey
Food Additives and Contaminants
Özgün Makale Uluslararası
-
Ülkemiz açısından önemli bazı kuru meyvelerde toksik ikincil metabolitler
AKADEMİK GIDA
Özgün Makale Ulusal
-
Önemli ihraç ürünümüz incirde aflatoksin sorunu
Cine Tarım
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Chemicals Used in the Disinfection of Green Leafy Vegetables
6th ASM International Congress of Agriculture and Environment
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Degradation of Aflatoxins by Use of Ozone Gas
6th ASM International Congress of Agriculture and Environment
Tam metin bildiri Uluslararası
-
USE OF SOLVENT-FREE MICROWAVE METHOD FOR EXTRACTION OF ESSENTIAL OILS
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
USE OF THYME, BAY, PEPPERMINT AND ROSEMARY ESSENTIAL OILS AS NATURAL ANTIMICROBIAL AGENTSFOR FOOD PACKAGING
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Production, quality and safety of ready-to-eat pomegranate arils
8th International Euro-aliment Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
Acı Badem ve Amigdalin - Bitter Almond and Amygdalin
International Multidisciplinary Congress of Euroasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Removal of Pesticide Residues by Use of Ozone
International Congress of Agriculture and Environment
Özet bildiri Uluslararası
-
Mycotoxin Contamination Problem in Agricultural Products Exported to European Union Countries from Turkey
International Congress of Agriculture and Environment
Özet bildiri Uluslararası
-
DRIED PERSIMMONS BIOACTIVE COMPONENTS HEALTH ASPECTS AND CURRENT DRYING TECHNIQUES
VI. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PERSIMMON
Özet bildiri Uluslararası
-
Dried persimmons: bioactive components, health aspects and current drying techniques
VI International Symposium on Persimmon
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Mad Honey Intoxication
FIFTH INTERNATIONAL MUGLA BEEKEEPING AND PINE HONEY CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Mineral maddelerin küf gelişimi ve mikotoksin oluşumu üzerine etkisi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Vurgulu elektrik alan teknolojisinin meyve sularında kullanımı ve kaliteye etkisi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
FINDIKTA AFLATOKSİN SORUNU
Pamukkale Gıda Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Tam metin bildiri Ulusal
-
Changes in some properties of cezerye a special Turkish dessert packaged under vacuum or atmospheric pressure
The Second International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of ozone and chlorine washes on microbial inactivation and some quality parameters of spinach lettuce and parsley
1st International Congress on Food Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
INFLUENCE OF OZONE ON MYCOTOXINS AND PESTICIDE RESIDUES ON AGRICULTURAL PRODUCTS
31. ANNUAL CITRUS POSTHARVEST PEST CONTROL CONFERENCE
Özet bildiri Uluslararası
-
MİKOTOKSİN KONTAMİNASYONU ZEYTİN VE ÜRÜNLERİNDE TOKSİN RİSKİ
I. ULUSAL ZEYTİN ÖĞRENCİ KONGRESİ
Tam metin bildiri Ulusal
-
Effects of metals on patulin degradation by ozone
World Congress on Ozone and Ultraviolet Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Ozone application as a promising technology for patulin degradation Influence of pH and temperature
12th International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins
Özet bildiri Uluslararası
-
Mycotoxins in Dried Figs
3rd International Symposium on Fig
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Elmanın çürüklük oranının elma suyunun patulin düzeyine etkisi
1. Ulusal Mikotoksin Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
DOMATES VE DOMATES ÜRÜNLERİ
SİDAŞ MEDYA
Bölüm(ler) Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Patulinin ozonla degradasyon etkinliğinin bazı kelatörler kullanılarak arttırılması
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
2 Kuru incirlerde aflatoksin patulin ve ergosterol içeriklerinin belirlenmesi ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeylerinin belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Bazı alternatif dekontaminasyon yöntemlerinin kekiğin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Elma suyunda Alternaria toksinlerinin ultraviyole (UV-C) ışık uygulamasıyla parçalanması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Aspergillus flavus Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Ozon Gazı Uygulamasının Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Kuru incirlerdeki aflatoksinlerin gideriminde adsorbentlerin etkinliğinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Farklı Ceviz Çeşitlerinin Yağ Oksidasyonu Üzerine Depolama Koşulları ve Paketleme Tekniğinin Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniğinin Ceviz Meyvesinde Kullanımı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Farklı Paketleme Yöntemlerinin ve Depolama Koşullarının Cevizde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Modifiye Atmosferde Paketleme Uygulamasının Aspergillus flavus Küfünün Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 Kurutulmuş Trabzon Hurmalarının Raf Ömrünün Uzatılması Amacıyla Modifiye Atmosferde Paketleme Tekniğinin Kullanılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Şelat Ajanları Kullanımıyla Besiyeri Ortamında ve Kuru İncirlerde Küf Gelişimi ve Aflatoksin Üretiminin Önlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
13 Ozon gazı uygulamasının karadutun Morus nigra L mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
14 Üzümlerdeki bazı pestisit kalıntılarının ozon uygulamasıyla giderilmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
15 Ozonlamanın marul ıspanak ve maydanozlarda mikrobiyel inaktivasyon ve raf ömrü üzerine etkisi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
16 Ozon klor ve hidrojen peroksit uygulamalarının pazıda klorofil miktarı üzerine etkileri
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Nar Kabuğu Üretiminde ve Sonrasında Pestisit Kalıntılarının Seviyeleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı alternatif dekontaminasyon yöntemlerinin kekiğin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Çeşitli Gıda Proses Uygulamalarının Kekikteki Pirolizidin Alkaloidleri ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Nar sularındaki Alternaria toksinlerinin gideriminde adsorbentlerin ve ultraviyole (UV-C) ışık uygulamasının etkinliğinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elma Sularında Ozon Uygulamasının Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı hammaddelerden klorofillerin ekstraksiyonu ve saflaştırılması üzerine bir araştırma
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Aspergillus flavus küfünün gelişiminin ve toksin üretiminin bilgisayar destekli sistemlerle tespit edilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Aspergillus flavus Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Ozon Gazı Uygulamasının Etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elma suyundaki Alternaria toksinlerinin ultraviyole uygulamasıyla degredasyonu.
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı ceviz çeşitlerinin yağ oksidasyonu üzerine depolama koşulları ve paketleme tekniğinin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuru incirlerdeki aflatoksinlerin gideriminde adsorbentlerin etkinliğinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Modifiye atmosfer paketleme tekniğinin ceviz meyvesinde kullanımı ve ürün kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Modifiye atmosferde paketlenerek depolanan besiyeri ve yarı-kurutulmuş kırmızıbiberlerde Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin oluşumu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı besiyeri ortamlarında şelat ajanlarının kullanımıyla Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin üretiminin önlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ozon gazı uygulamasının karadutun (Morus nigra L.) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Şelat ajanları kullanımıyla besiyeri ortamında ve kuru incirlerde küf gelişimi ve aflatoksin üretiminin önlenmesi
-
Ozon gazı uygulamasının karadutun (Morus nigra L.) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi üzerine etkisi