Dr. Öğr. Üyesi
AYTEN EKİNCİ
DENİZLİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU >> GIDA İŞLEME >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID:Eğitim Bilgileri
-
2009 - 2016 Doktora
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2006 - 2009 Yüksek Lisans
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2001 - 2006 Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2019 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GEMEREK MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PR.
-
2017 - 2019 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GEMEREK MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PR.
-
2012 - 2017 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GEMEREK MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
-
2009 - 2012 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SUŞEHRİ TİMUR KARABAL MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
İdari Görevler
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
THE PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF THE JUJUBE FRUITS AT DIFFERENT MATURATION STAGES
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
Özgün Makale Uluslararası
-
IMPACT OF AIR TEMPERATURE ON DRYING CHARACTERISTICS AND SOME BIOACTIVE PROPERTIES OF KIWI FRUIT SLICES
Chemical Industry and Chemical Engineering Quarterly
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying kinetics and energy efficiency of microwave-dried lemon slices
Chemical Industry and Chemical Engineering Quarterly
Özgün Makale Uluslararası
-
Transcription of A Bovine Collagen Gene Fragment In Yeast Pichia Pastoris Cells
Journal of Food Processing & Technology
Özet Uluslararası
-
Detection of seagull meat in meat mixtures using real-time PCR analysis
Food Control
Özgün Makale Uluslararası
-
Taqman-Based Duplex Real-Time Polymerase Chain Reaction Approach for the Detection and Quantification of Donkey and Pork Adulterations in Raw and Heat-Processed Meats
International Journal of Food Properties
Özgün Makale Uluslararası
-
Combination of culture-dependent and culture-independent molecular methods for the determination of lactic microbiota in sucuk
International Journal of Food Microbiology
Özgün Makale Uluslararası
-
Identification of meat species by TaqMan-based real-time PCR assay
Meat Science
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
An Alternative Halal Gelatin Source Recombinant Gelatin
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi
Poster Uluslararası
-
Takviye edici gıda ürünlerinin kapsüllerinde PCR yöntemi ile tür tayini
Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Gıda kongresi
Poster Uluslararası
-
Quantitive Detection Of Viable Escherichia Coli O157 H7 In Heat Treated Ground Meat Using The Combination Of Propidium Monoazide And Real Tıme PCR Assay
61st International Congress of Meat Science and Technology
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Gıda Sanayinde Katkı Maddesi Olarak Kullanılabilecek Rekombinant Sığır Jelatininin Pichia pastoris te Ekspresyonu
18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
pksL 1 Genine Özgül PCR Yöntemi ileAflatoksikojenik Aspergillus flavus Türlerinin Tespiti
8. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Hindi Eti Ürünlerinde Farklı Türlere Ait Etlerin Real Time Pcr Ile Tespiti
II. Et Ürünleri Çalıştayı "İşlenmiş Kanatlı Et Ürünleri", MANİSA, TÜRKİYE,
Tam metin bildiri Ulusal
-
ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ ET KARIŞIMLARINDA REAL TİME PCR TEKNİĞİ İLE TÜRTAYİNİ
1. Ulusal Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi
Poster Ulusal
-
Identification and Quantification of Mycotoxigenic Fungi in Foods A Review of Real Time PCR Applications in Food Safety
4th International Congress on Food and Nutrition / 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety
Poster Uluslararası
-
Detection of aflatoxin producing Aspergillus species in Turkish red peppers by using PCR based methods
4th International Congress on Food and Nutrition, MycoRed Workshop
Poster Uluslararası
-
The PCR DGGE analysis of the microbial ecology of Turkish sausage sucuk
53rd International Congress of Meat Science and Technology
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Et Ürünlerinde Kullanılan Farklı Tür Hayvan Etlerinin Tespitinde Real Time PCR Tekniği
Türkiye 10. Gıda Kongresi
Poster Ulusal
-
Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin Real Time PCR ile Tespiti
15. Biyoteknoloji Kongresi
Poster Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Natural Remedies for Pest, Disease and Weed Control
Academic Press
Bölüm(ler) Uluslararası