Prof. Dr.
AYDIN YAPAR
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0003-4921-1995Eğitim Bilgileri
-
1990 - 1993 Doktora
FIRAT ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1987 - 1989 Yüksek Lisans
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1981 - 1985 Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2005 - 2013 PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2001 - 2005 DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1999 - 2001 DOÇENT
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RİZE SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ
-
1994 - 1999 YARDIMCI DOÇENT
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RİZE SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ
-
1990 - 1994 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1987 - 1990 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
-
1986 - 1987 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Dekan
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Enstitü Müdür Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Anabilim Dalı Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Dekan Yardımcısı
Yurt İçi
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Unu ile Zenginleştirilen Muffin Keklerin Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri [Some Physicochemical and Sensory Properties of Muffin Cakes Enriched with Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Flour]
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
PHYSICOCHEMICAL, MICROSTRUCTURE AND SENSORY PROPERTIES OF NOODLE ENRICHED WITH PUMPKIN (CUCURBITA MOSCHATA) POWDER
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF THE ADDITION OF SMOKED TROUT FILLET POWDER TO THE QUALITY PROPERTIES OF PASTA
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) supplementation on chemical and nutritional properties of crackers
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of tomato seed supplementation on chemical and nutritional properties of tarhana
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Değişik Oranlarda Salça Üretim Atıkları İlave Edilerek Üretilen Tarhanaların Oksidasyon Parametrelerinin Zamana Bağlı Değişimi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Makarnanın zenginleştieilmesine yönelik yaklaşımlar
Journal of Food and Health Science
Özgün Makale Ulusal
-
Utilisation of antimicrobial agents at pre and post smoking on the microbial quality of hot smoked rainbow trout Oncorhynchus mykiss fillets
Acta Aimentaria
Özgün Makale Uluslararası
-
Fatty Acid Composition and Sensory Properties of Tarhanas Prepared by Processed Tomato and Paprika Waste Materials
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Kadife Balığı Tinca tinca L 1758 Etiyle Zenginleştirmenin Hamurun Reolojik Özellikleri ve Ekmeğin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Atopik Ekzemanın Önlenmesi ve Tedavisinde Probiyortikler
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The Effect of Cooking and Drying on the Water Soluble Vitamins Content of Bulgur
Food Science and Technology International
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of different levels of salt and phosphate on some emulsionattributes of the common carp Cyprinus carpio L 1758
FOOD HYDROCOLLOIDS
Özgün Makale Uluslararası
-
Turna Balığı Esox lucius L 1758 Etinin Bazı Emülsiyon Özelliklerine Farklı Konsantrasyonlarda Tuz ve Fosfat Kullanımının Etkisi
Ege Journal of Fisheries & Aquatic Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Sanayisinde Vakum Soğutmanın Uygulama Alanları
Doğalgaz-Tesisat-Klima Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Sanayisinde Vakum Soğutma Sistemi
Doğalgaz-Tesisat-Klima Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Alabalıkların O mykiss W 1792 Donma ve Çözünme Süreleri Üzerine Dondurma Sıcaklığı ve Hava Sirkülasyonunun Etkileri
Fırat Üni. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Üç Farklı Ortamda Bekletilen Köpek Balığı Squalus acanthias Karaciğer Yağının Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler
Gıda Teknolojisi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
The functional expression of drying on dried trout Oncorhynchus mykissW 1792 by using different temperature and salt concentration
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
Özgün Makale Uluslararası
-
Quality changes in salted anchovy Engraulis encrasicolus produced using three different salt concentrations
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY ANIMAL SCIENCES
Özgün Makale Uluslararası
-
1999 Bir Av Sezonu Boyunca Hamsi Engraulis encrasicolus deki Yağ Yağın İyot Sayısı ve Kırılma İndisindeki Değişmeler Temmuz 99 40 42
Dünya Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
İki Farklı Olgunlaştırma Çözeltisi Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Engraulis encrasicolus Linn 1758 Marinatlarında Bazı Kalite Değişimleri
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Changes in some properties of whiting liver oil stored in a refrigerator
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
Özgün Makale Uluslararası
-
Kurutulmuş Tirsi Alosa pontica Eichw 1838 Balığının Buzdolabında Muhafazası Sırasında Kalite Özelliklerindeki Değişmeler ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Determination of anchovy freshness by refractive index of eye fluid
Food Research International
Özgün Makale Uluslararası
-
İki Farklı Karışım Kullanılarak Hazırlanan Hamsi Engraulis encrasicolus Ezmelerinde Kalite Değişimi
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Kurutulmuş Mezgit Merlangius merlangus euxinus Nord 1840 Balığının muhafazası Sırasında Kalite Özelliklerinde Meydana gelen Değişmeler
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı İki Ortamda Bekletilen İstavrit Trachurus mediteraneus Barbunya Mullus barbatus ve Mezgit Merlangius merlangus euxinus Balıklarında Göz Sıvısı Refraktif İndisi RI ve Trimetilamin Azotu TMA N Değişimi ile Tazeliğin Belirlenmesi
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Keban Baraj Gölü nde Yaşayan Barbus esocinus Heckel 1843 ve Barbus xanthopterus Heckel 1843 Populasyonlarının Biyoekolojik Özelliklerinin İncelenmesi
Frat Üni. Fen ve Müh. Bil. Derg
Özgün Makale Ulusal
-
Hazar Gölünde Elazığ yaşayan Orthrias angorae eregliensis Banarescu and Nalbant 1978 in Bazı Metrik ve Meristik Özellikleri
Memba Kara ve Su Ziraati Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Tuzlu Alabalık Üretiminde Kaliteyi Koruyucu Bazı Katkıların Etkisi
Ege Üni. Müh. Fak. Dergisi , Gıda Müh. Bölümü
Özgün Makale Ulusal
-
Değişik Tuzlama Teknikleri Uygulanan Alabalıklarda Bazı Kimyasal ve Fiziksel Değişmelerin İncelenmesi
Ege Üniv. Fen Bil. Enst. Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
The Microbiological Properties of Tarhanas Prepared By Different Ratios of Paste Waste Materials
3rdInternational Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
Couscous (Kuskus): Production Method and Some Enrichment Studies.
The 4th International Symposium on ’xx’xxTraditional Foods from Adriatic to Caucasus’xx’xx
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Quality Properties of Fish Fillets Coated With Paprika Pomace and Seed
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia/ Turkey
Özet bildiri Uluslararası
-
The Use Areas of Tomato Paste Wastes in Food Industry
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Nutritional Properties of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) and Its Usage in Bakery Products
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia/ Turkey
Özet bildiri Uluslararası
-
Pasta Enrichmet with Seafood
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
The Comparison of Instrumental and Sensory Consistency Values of Tarhanas Prepared By Different Ratios of Paste Waste Materials
IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Changes in Oxidation Parameters and Sensory Properties of Fish Fillets Coated Tomato and Paprika Paste Waste Materials During Storage
The 8th International Symposium Euro Aliment, Mutadis Mutandis in Food
Özet bildiri Uluslararası
-
The Effect of Enrichment With Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Flesh on the Sensorial Properties of Fried Potato Chips
The 8th International Symposium Euro Aliment, Mutadis Mutandis in Food
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of Microalgea as Food Supplements
The 8th International Symposium Euro Aliment, Mutadis Mutandis in Food
Özet bildiri Uluslararası
-
Tarhana Geleneğine Farklı Yaklaşımlar
Türkiye 12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Some Quality Properties of Breadstick Grissini9 Prepared With Quinoa Powder
16 th International Nutrition and Diagonostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Properties of Muffin Incorporated With Quınoa Powder
16 th International Nutrition and Diagonostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Chips From Adding to Grape Vitis vinifera Seed Powder and Pomegranate Punica granatum Seed Powder
16 th International Nutrition and Diagonostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Fig Pestil Fig Leather
16 th International Nutrition and Diagonostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Cracker Enrichment With Jerusalem Artichoke Heliannthus tuberosus L Powder
The Food Factor Barcelona Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of TomatoPomace Suplemantation on Chemical and Nutritional Properties of Tarhana
The Food Factor Barcelona Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Some properties of erişte prepared with pumpkin Cucurbita moschata powder
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Influence of pumpkin Cucurbita moschata powder on sensory properties and color changes of churckhela
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of Some Properties of chesnuts churchkhela
the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
The effect of different concentrations of salt and phosphate on the emulsion charesterictis of tench Tinca tinca flesh
4th İnternational conference Trends in meat products manufacturing,
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Paprica Pomace Addition on Some Chemical Physical Microbiological and Sensory Properties of Tarhana
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Potasyum Sorbat Uygulaması ve Farklı Depolama Sürelerinde Taze Hamsilerin Engraulis encrasicolus Bazı Kalite Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler
Doğuanadolu Bölgesi IV. Su Ürünleri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
The Effect of Potassium Sorbate on the Spoilage of Anchovy Engraulis encrasicolus Under Retail Conditions
45th International Congress of Meat Science and Technology
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Buzdolabında Muhafaza Edilen Tirsi Alosa pontica Eichw 1838 Yağının Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler
Doğuanadolu Bölgesi III. Su Ürünleri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Farklı Üç Ortamda Bekletilen Hamsilerde Engraulis encrasicolus Göz Sıvısı Refraktif İndisi RI Trimetilamin Azotu TMA N ve Duyusal Değişimler
II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Workshop’97
Tam metin bildiri Ulusal
-
Keban Baraj Gölü nde Yaşayan Chalcalburnus mossulensis Heckel 1843 de Yaş Boy Yaş Ağırlık ve Boy Ağırlık İlişkileri Üzerine Bir Araştırma Erzurum 13 21
Doğu Anadolu Bölgesi I. (1993) ve II. (1995) Su Ürünleri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Alabalıktan Lakerda Tuzlu Balık Üretimi Sırasında Trimetilamin TMA Değişimi
Eğitiminin 10 Yılında Su Ürünleri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Keban Baraj Gölü nde Yaşayan Aynalı Sazan Cyprinus carpio L 1758 Populasyonunda Yaş Tayini
Eğitiminin 10 Yılında Su Ürünleri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı
Yönetici BAP
-
2 Balık Filetolarının Kaplanmasında Salça Üretim Atıklarının Kullanımı
Yönetici BAP
-
3 Tarhana Üretiminde Balık Etinin Kullanımı
Yönetici BAP
-
4 Ekmek Zenginleştirmede Protein Kaynağı Olarak Balık Etinin Kullanımı
Yönetici BAP
-
5 Üç Farklı Tür Sazan Turna Kadife Tatlı Su Balığı Etinin Emülsiyon Özelliklerinin Belirlenmesi
Yönetici BAP
-
6 KAPLANMIŞ BALIK FİLETOSU ÜRETİMİNDE HAVUÇ VE PORTAKAL POSASININ KULLANIMI
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Keban Baraj Gölü’nde Yaşayan Barbus Esocinus (Heckel, 1843) Populasyonlarının Biyo Ekolojik Özelliklerinin İncelenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus esocinus Heykel 1843 ve Barbus xanthopterus Heykel 1843 Populasyonlarının Biyoekolojik Özelliklerinin İncelenmesi FUNAF 86 nolu Proje
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Füme Alabalık Derisinin Balık Köftesi Kaplama Materyali Olarak Kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Tütsülenmiş alabalık kırıntılarından burger tipi köfte üretimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı bileşim ve üretim yöntemleri kullanılarak balık cipsi üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kaplanmış balık filetosu üretiminde havuç ve portakal posasının kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Salça üretim atıklarının tarhana üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Balık filetolarının kaplanmasında salça üretim atıklarının kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Tarhana üretiminde balık etinin kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ekmek zenginleştirmede protein kaynağı olarak balık etinin kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Üç farklı tür tatlı su balığı (sazan, turna, kadife) etinin emülsiyon özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı