Prof. Dr.

AYDIN YAPAR

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0003-4921-1995
Eğitim Bilgileri
  • 1990 - 1993 Doktora

    FIRAT ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1987 - 1989 Yüksek Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1981 - 1985 Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2005 - 2013 PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2001 - 2005 DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1999 - 2001 DOÇENT

    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RİZE SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

  • 1994 - 1999 YARDIMCI DOÇENT

    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ RİZE SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

  • 1990 - 1994 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

    İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1987 - 1990 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)

  • 1986 - 1987 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    FIRAT ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

    İŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2016 - 2020

    Dekan

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2004 - 2008

    Enstitü Müdür Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2004 - 2011

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2004 - 2013

    Anabilim Dalı Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2002 - 2004

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1995 - 1996

    Dekan Yardımcısı

    Yurt İçi

    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    2 Balık Filetolarının Kaplanmasında Salça Üretim Atıklarının Kullanımı

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    3 Tarhana Üretiminde Balık Etinin Kullanımı

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    4 Ekmek Zenginleştirmede Protein Kaynağı Olarak Balık Etinin Kullanımı

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    5 Üç Farklı Tür Sazan Turna Kadife Tatlı Su Balığı Etinin Emülsiyon Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yönetici BAP

  • 14.09.2015 - 16.11.2017Tamamlandı

    6 KAPLANMIŞ BALIK FİLETOSU ÜRETİMİNDE HAVUÇ VE PORTAKAL POSASININ KULLANIMI

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.12.2014 - 22.05.2018Tamamlandı

    7 Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 07.05.2010 - 07.07.2013Tamamlandı

    8 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 23.07.1993 - 23.07.1995Tamamlandı

    9 Keban Baraj Gölü’nde Yaşayan Barbus Esocinus (Heckel, 1843) Populasyonlarının Biyo Ekolojik Özelliklerinin İncelenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 23.07.1993 - 27.07.1995Tamamlandı

    10 Keban Baraj Gölünde Yaşayan Barbus esocinus Heykel 1843 ve Barbus xanthopterus Heykel 1843 Populasyonlarının Biyoekolojik Özelliklerinin İncelenmesi FUNAF 86 nolu Proje

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    Füme Alabalık Derisinin Balık Köftesi Kaplama Materyali Olarak Kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Tütsülenmiş alabalık kırıntılarından burger tipi köfte üretimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı bileşim ve üretim yöntemleri kullanılarak balık cipsi üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kaplanmış balık filetosu üretiminde havuç ve portakal posasının kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Salça üretim atıklarının tarhana üretiminde kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Balık filetolarının kaplanmasında salça üretim atıklarının kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Tarhana üretiminde balık etinin kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ekmek zenginleştirmede protein kaynağı olarak balık etinin kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Üç farklı tür tatlı su balığı (sazan, turna, kadife) etinin emülsiyon özelliklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı