Dr. Öğr. Üyesi
HATİCE BETÜL YELER
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-6955-3776Eğitim Bilgileri
-
2014 - 2021 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2012 - 2014 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2006 - 2010 Lisans
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2023 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2012 - 2023 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Optimization of extraction time and temperature for natural antioxidants of öküzgözü grape pomace using various solvent ratios
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Chia tohumu kullanılarak zenginleştirilen galetaların bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri
Food and Health
Özgün Makale Uluslararası
-
Chemical and Techno functional Properties of Flours from Peeled and Unpeeled Oleaster Elaeagnus angustifolia L
Journal of Applied Botany and Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
-
Innovative Food Additives: Oleaster Flour
Academic Platform Journal of Engineering and Science-APJES
Özgün Makale Uluslararası
-
Characteristics of Cookies Supplemented with Oleaster Elaeagnus angustifolia L Flour I Physicochemical Sensorial and Textural Properties
Journal of Agricultural Science
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
Gıda Bileşenlerinin Ekstraksiyonunda Yeni Nesil Çevreci Çözümler
6th International Congress on Agriculture, Environment and Health
Özet bildiri Uluslararası
-
Deep Eutectic Solvents and Utilization in Extraction of Food Components
5. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Gıdalardan Biyoaktif Bileşiklerin Eldesinde Yeşil Teknolojilerin Kullanımı
Türkiye 14. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Some Physical Changes of Traditional Biscuit Dough After Modified Atmosphere Packaging and Short-Term Storage
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
İĞDE UNUNDAN MAMUL BİSKÜVİ
Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017
Özet bildiri Ulusal
-
İğde Unu Üretimi Ve Yöntemi
Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017
Özet bildiri Ulusal
-
A Comperative Study on Antioxidant Activity and Phenolic Compounds of Methanolic, Ethanolic and Aqueous Extracts of Urtica Dioica Leaves
IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Extraction Methods of Essential Oils from Medicinal and Aromatic Plants
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life" (TABKON 17)
Özet bildiri Uluslararası
-
A New Perspective of Traditional Turkish Dessert Keskul with Roselle Extract
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
A New Formulation Breadsticks Supplemented with Chia Seed
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Physical and Chemical Properties of Honeys Supplied from Regions of Having Different Altitudes of Muğla Province
5th INTERNATIONAL MUGLA BEEKEEPING & PINE HONEY CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Rheological Properties of Honeys Supplied from Different Regions of Muğla
5th INTERNATIONAL MUGLA BEEKEEPING & PINE HONEY CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Halva A Traditional Dessert From Birth to Death
Balkan Agriculture Congress
Poster Uluslararası
-
Innovative Food Additives Oleaster Flour
3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science (ISITES 2015)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Bazı Tıbbi ve Aromtaik Bitkilerin Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
Poster Ulusal
-
Bal Tozu Üretimi
Pamukkalew Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
Poster Ulusal
-
Kurutma Yöntemlerinin Meyvelerin Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkileri
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar"
Poster Ulusal
-
Evaluation of Fruit Characteristics Among Naturally Grown Wild Fruit Elaeagnus angustifolia Genotypes in Turkey
Latest Technologies For Crop Improvement Workshop
Özet bildiri Uluslararası
-
Anatolian Orchids and Salep
Balkan Agriculture Congress
Poster Uluslararası
-
A Tear of Chios Mastic
Balkan Agriculture Congress
Poster Uluslararası
-
İğde Unu Üretimi ve Yönetimi
Selçuk TTO Patent Proje Pazarı
Tam metin bildiri Ulusal
-
Functional Food Ingredient: Oleaster Flour
International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Sciences (ICNaCS)
Özet bildiri Uluslararası
-
A Traditional Unique Flavour Muğla Region Honeydew Honey
2nd Symposium of Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Poster Uluslararası
-
Studies on Bioactivities of Pericarp and Mesocarp Fraction of Fresh Eleagnus angustifolia L. Fruit
3rd PAK-TURK Conference on Chemical Sciences
Özet bildiri Uluslararası
-
Functional Food Ingredient: Oleaster Flour
1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science(ICNaCS)
Özet bildiri Uluslararası
-
Comparison of Functional Properties of Linden Flowers By Different Drying Methods
1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Sciences (ICNaCS),
Özet bildiri Uluslararası
-
Antioxidant Properties of Bee Products
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
Özet bildiri Uluslararası
-
Antioxidant Activity of Honey
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
Özet bildiri Uluslararası
-
Antioxidant Activity of Honey
The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation
Özet bildiri Uluslararası
-
İğde Ununun Kimyasal Ve Mineral İçeriğinin Belirlenmesi
11. Gıda kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Gıdalarla Selenyum Alımı ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
11. Gıda kongresi
Poster Ulusal
-
Meyve Sebzelerin Raf Ömrünün Uzatılmasında Kalsiyum Uygulamaları
Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi
Poster Ulusal
-
Meyve ve Sebzelerin Minerallerle Zenginleştirilmesi
Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Kolinin Gıda Sanayinde Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri
7. Gıda Mühendisliği Kongresi
Poster Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Evaporation Technology in Food Processing
Woodhead Publishing
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI PROJESİ OLARAK D VİTAMİNLİ EKMEK: DENİZLİ PİLOT ÇALIŞMASI
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLARAK ÜZÜM ÇEKİRDEĞİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEĞİN, OKSİDATİF STRES ÜZERİNE ETKİSİNİN RADYOLOJİ ÇALIŞANLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
5 Ege Bölgesi Ballarının Kimyasal Özellikleri
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
6 İğde (Eleagnus angustifolia L.) Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı
Bursiyer -Tübitak 1001
-
7 İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı
Bursiyer -Tübitak 1001
Patentler
-
Yasemin Şahan,Duygu Göçmen,Asuman Cansev,Güler Çelik,Ayşe Neslihan Dündar,Dilek Dülger,Hatice Betül Kaplan,Emine Aydın
İğde Unundan Mamul Bisküvi
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
-
Yasemin Şahan,Duygu Göçmen,Asuman Cansev,Güler Çelik,Ayşe Neslihan İnkaya,Emine Aydın,Dilek Dülger,Hatice Betül Kaplan
İğde Unu Üretimi ve Yöntemi
SECTION A - HUMAN NECESSITIES