Dr. Öğr. Üyesi

HATİCE BETÜL YELER

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-6955-3776
Eğitim Bilgileri
  • 2014 - 2021 Doktora

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2012 - 2014 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2006 - 2010 Lisans

    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2023 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2012 - 2023 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2024YELER HATİCE BETÜL, YELER OSMAN, KADAKAL ÇETİN

    Evaporation Technology in Food Processing

    Woodhead Publishing

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 02.10.2023 - 01.10.2024Tamamlandı

    1 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI PROJESİ OLARAK D VİTAMİNLİ EKMEK: DENİZLİ PİLOT ÇALIŞMASI

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 02.10.2023 - 01.10.2024Tamamlandı

    2 ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLARAK ÜZÜM ÇEKİRDEĞİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEĞİN, OKSİDATİF STRES ÜZERİNE ETKİSİNİN RADYOLOJİ ÇALIŞANLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.11.2016 - 25.10.2019Tamamlandı

    3 Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.05.2015 - 15.05.2015Tamamlandı

    4 Pamukkale Gıda Sempozyumu III

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.01.2013 - 01.01.2014Tamamlandı

    5 Ege Bölgesi Ballarının Kimyasal Özellikleri

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.11.2010 - 01.11.2012Tamamlandı

    6 İğde (Eleagnus angustifolia L.) Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı

    Bursiyer -Tübitak 1001

  • 05.03.2010 - 31.12.2012Tamamlandı

    7 İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı

    Bursiyer -Tübitak 1001

Patentler
  • 2012

    Yasemin Şahan,Duygu Göçmen,Asuman Cansev,Güler Çelik,Ayşe Neslihan Dündar,Dilek Dülger,Hatice Betül Kaplan,Emine Aydın

    İğde Unundan Mamul Bisküvi

    SECTION A - HUMAN NECESSITIES

  • 2011

    Yasemin Şahan,Duygu Göçmen,Asuman Cansev,Güler Çelik,Ayşe Neslihan İnkaya,Emine Aydın,Dilek Dülger,Hatice Betül Kaplan

    İğde Unu Üretimi ve Yöntemi

    SECTION A - HUMAN NECESSITIES

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı