Öğr. Gör.
SENEM TÜFEKÇİ
ACIPAYAM MESLEK YÜKSEKOKULU >> GIDA İŞLEME >> SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-4613-2418Eğitim Bilgileri
-
2014 - Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2011 - 2014 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2003 - 2007 Lisans
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
-
2005 - 2007 Önlisans
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2011 - ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ACIPAYAM MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ PR.
Üniversite Dışı Deneyim
-
2010 - 2011
ÇİĞLİ EKMEK FABRİKASI
ÜRETİM MÜDÜRÜ - SORUMLU YÖNETİCİ
-
2008 - 2010
TERKAN ISI SANAYİ
GENEL MÜDÜR YARDIMCISI - PROJE/TEKLİF MÜHENDİSİ
-
2007 - 2008
TEZCAN UN FABRİKASI
KALİTE KONTROL GÜVENCE MÜHENDİSİ
İdari Görevler
-
MYO/Yüksekokul Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Erasmus Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
The Optimization of Hybrid (Microwave–Conventional) Drying of Sweet Potato Using Response Surface Methodology (RSM)
Foods
Özgün Makale Uluslararası
-
Investigation of Effect of Ultrasound Pretreatment on Drying and Rehydration Characteristics and Microstructure of Apple Slices
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Ultrases Ön İşleminin Havuç Dilimlerinin Kuruma Karakteristikleri Üzerine Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Chia tohumu kullanılarak zenginleştirilen galetaların bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri
Food and Health
Özgün Makale Uluslararası
-
SOME CHEMICAL AND PHYSICAL PROPERTIES OF BREADSTICKS PRODUCED BY USING CHIA SEED
Food and Health
Özgün Makale Uluslararası
-
Physicochemical and Nutritional Properties of Bitter Melon at Four Maturation Stages
Eurasian Journal of Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Enhancement of drying and rehydration characteristics of okra by ultrasound pre-treatment application
HEAT AND MASS TRANSFER
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Two Dipping Pretreatment on Drying Kinetics of Golden Berry (Physalis peruviana L.)
African Journal of Agricultural Research - Academic Journals
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of two dipping pretreatment on drying kinetics of golden berry Physalis peruviana L
African Journal of Agricultural Research
Özgün Makale Uluslararası
-
Kontamine olmuş meyve veya sebze tüketiminden kaynaklanan norovirüs zehirlenmeleri ve önleme yolları
Bahçe
Derleme Makale Ulusal
-
Application of Ultrasound in Food Drying
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Derleme Makale Uluslararası
-
Kontamine Olmuş Meyve veya Sebze Tüketiminden Kaynaklanan Norovirüs Zehirlenmeleri ve Önleme Yolları
Bahçe
Derleme Makale Ulusal
Bildiriler
-
Walnut Milk: Usage Possibilities in the Food Industry and Physiological Effects on Living Organisms
IV. Ulusal Ceviz Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Limon Kabuğunun Kuruma Kinetiğine Etkisinin Belirlenmesi
2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2019)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Honey As a Medical Natural Food
6. Uluslararası Mugla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Protectıve Effect of Propolıs Agaınst Free Radıcals.
6. Uluslararası Mugla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Honey on Dıabetes Mellıtus
6. Uluslararası Mugla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Propolis Extraction with Different Methods (Farklı Yöntemlerle Propolis Ekstraksiyonu)
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
A RASFF Database Analysis for Honey and Bee Products in The Period of2002 – 2017: Veterinary Drugs Residue Risk (Bal ve Arı Ürünleri İçin 2002 – 2017 Dönemi RASFF Veritabanı Analizi: Veteriner İlaçları Kalıntı Riski)
6th INTERNATIONAL MUGLABEEKEEPING PINE HONEY CONGRESS
Tam metin bildiri Uluslararası
-
ANTOSİYANİNLERİN ANTİ-OBEZİTE ETKİSİ
International Health Science and Life Congress (IHSLC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
Çinkonun Bilişsel Gelişim Üzerine Etkisi
1ST Internatıonal Health Scıence And Lıfe Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Optimization of Drying Medicinal and Aromatic Plants by Response Surface Methodology
I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS ”NATURAL AND HEALTHY LIFE”
Özet bildiri Uluslararası
-
TURKEY IN THE RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED NOTIFICATIONS IN THE PERIOD OF 2006-2016:HERBS AND SPICES REVIEW
I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS ”NATURAL AND HEALTHY LIFE”
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of air drying temperature on drying kinetics, antioxidant capacity and total phenolic content of celery leaves
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
A Food Safety Analysis for Honey and Royal Jelly Products Vıa Rasff
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content of Thyme Tea
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on Antioxidant Capacity, Total Phenolic Content of Dandelion Tea
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Ultrasound Pre-Treatment of Drying Kinetics of Kumquat
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Production of Nanofibers by Electrospinning from Food Proteins
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Chemical and Physical Properties of Sour Plum Sauces
, 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Poster Uluslararası
-
Antimikrobiyal Direnç Hayvan Yetiştiriciliğinde Antibiyotik Kullanımının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
4. Gıda Güvenliği Kongresi
Poster Ulusal
-
Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığı Açısından Önemi
4. Gıda Güvenliği Kongresi
Poster Ulusal
-
Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığı Açısından Önemi
4. Gıda Güvenliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
RASSF Sisteminin Türkiye Açısından Değerlendirilmesi
8. Gıda Mühendisliği Kongresi
Poster Ulusal
-
Üzüm Kurutmada Ultrases Uygulamasının Etkisinin Araştırılması
8. Gıda Mühendisliği Kongresi
Poster Ulusal
-
Tanımlayıcı Zamana Bağlı İntensite Analizi
1. Tarım ve Gıda Kongresi,
Tam metin bildiri Ulusal
-
GELENEKSEL BİR LEZZET KAYMAK DOLMASI
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Poster Ulusal
-
Ultrases ve Gıda Kurutma Teknolojisinde Kullanımı
11. Gıda Kongresi
Poster Ulusal
-
Süt Teknolojisinde Ultrases Kullanımı
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Poster Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
GASTRONOMİK AKIMLAR II
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GIDA BİLİMİ ve GASTRONOMİ -II
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ ve GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ ve GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Ultrases Ön İşleminin Bamya ve Elma Örneklerinin Kurutma Performansları Üzerine Etkisi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi