Prof. Dr.

NURTEN ÇEKAL

TURİZM FAKÜLTESİ >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-7596-9129
Eğitim Bilgileri
  • 1995 - 2002 Doktora

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 1992 - 1995 Yüksek Lisans

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 1988 - 1992 Lisans

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

  • 2017 - 2019 Önlisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

    Turizm

Mesleki Deneyim
  • 2014 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2013 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

  • 2009 - 2013 DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

  • 2008 - 2009 DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

  • 2002 - 2008 YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

  • 2002 - 2002 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

  • 1993 - 2002 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

İdari Görevler
  • 2016 -

    Anabilim Dalı Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2013 -

    Dekan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2013 -

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2009 - 2011

    MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2009 - 2013

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2006 - 2007

    MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2023ÇEKAL NURTEN, DOĞAN ESRADENİZ

    YİYECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ İLKELER VE UYGULAMALAR(çeviri)

    HİPOKRAT

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023ÇEKAL NURTEN, DOĞAN ESRADENİZ

    GASTRONOMİK AKIMLAR I

    İKSAD

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023ÇEKAL NURTEN, DOĞAN ESRADENİZ

    GASTRONOMİK AKIMLAR II

    İKSAD

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023ÇEKAL NURTEN, AKTÜRK HATİCE

    GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ

    İKSAD

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2022ÇEKAL NURTEN

    Tatlı ve Pasta Üretimi

    Nobel Yayınevi

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2022YURDAKUL ASLI, ÇEKAL NURTEN

    Külürel Miras ve Gastronomik bir değer olarak mesir macunu

    Eğitim Yayınevi

    Tümü Uluslararası

  • 2021DOĞAN ESRADENİZ, ÇEKAL NURTEN

    Denizli'ye özgü geleneksel bir lezzet: İsli (Yanık kokulu) yoğurt

    Eğitim Yayınevi

    Tümü Uluslararası

  • 2020ÇEKAL NURTEN, ERTOPCU İSMAİL

    Nurten Çekal, İsmail Ertopcu Yayın tarihi GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI

    AKADEMİSYEN KİTABEVİ

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2019ÇEKAL NURTEN

    TÜRK MUTFAĞI

    HEDEF

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2010ÇEKAL NURTEN

    Aile ve Çocuk

    ankara

    Bölüm(ler) Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Körükçü Ö Kartal A Turan T Koştu N Erdoğan T ÇEKAL N Güngör H 2009 3 6 Yaş Grubu Çocuklara Yönelik Sertifikalı Çocuk Bakımı Gelişimi Eğitimi Programı

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    2 Ergin H Zencir M ÇEKAL N Torlak Ü Çalışır Y 2010 Denizli ilinde 7 24 aylık bebeklerin çinko demir durumu ve beslenmenin etkisi

    Araştırmacı BAP

  • 01.01.2017 - 01.03.2017Tamamlandı

    3 BOZKURT, ALTERNATİF TURİZMDE MARKA KENT OLMAK İSTİYOR” PROJESİ ANALİZ RAPORLAMA ÇALIŞMALARI VE STRATEJİK YOL HARİTASI

    Araştırmacı Diğer (Ulusal)

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    TARİHSEL SÜREÇTE TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN ŞERBETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ve İNOVASYONU

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Çanakkale ili sokak yiyecekleri üzerine bir araştırma

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Destinasyon çekicilik unsuru olarak gastronomi turizmi: Buldan örneği

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Türk mutfağındaki sütlü tatlıların değerlendirilmesi ve inovasyonu

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Denizli'ye özgü geleneksel gıdalardan isli (yanık kokulu) yoğurdun üretim ve tüketimi

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Gastronomik bir değer ve kültürel miras olarak mesir macunu

    Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı