Prof. Dr.
NURTEN ÇEKAL
TURİZM FAKÜLTESİ >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-7596-9129Eğitim Bilgileri
-
1995 - 2002 Doktora
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
-
1992 - 1995 Yüksek Lisans
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
-
1988 - 1992 Lisans
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
-
2017 - 2019 Önlisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Mesleki Deneyim
-
2014 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
-
2013 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
-
2009 - 2013 DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
-
2008 - 2009 DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
-
2002 - 2008 YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
-
2002 - 2002 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
-
1993 - 2002 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
İdari Görevler
-
Anabilim Dalı Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Dekan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
. Nutritional Habits of Physicians Working in Family Health Centers: A Case from Turkey.
Acta Scientific Nutritional Health
Özgün Makale Uluslararası
-
Sustainable food alternative in gastronomy: edible insects (entomophagy). I
Journal of Agriculturel Environment and Food Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Sürdürülebilir gastronomide standart reçete ve coğrafi işaretlerin önemi.
Turizm Çalışmaları Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
COVİD 19 İLE MÜCADELEDE TÜRK MUTFAĞININ ÖNEMİ
Aydın Gastronomy,
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye’de Gastronomi Müzeleri ve Özellikleri
Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Türk ve Dünya Mutfaklarında Kahvaltı Üzerine Bir Çalışma
Nwsa Humanities Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Temalı Restoranlara İlişkin Tutum ve Davranışları
AYDIN GASTRONOMY
Özgün Makale Ulusal
-
Down sendromlu bireylerin yeme davranışları ve yeme alışkanlıklarının incelenmesi üzerine bir araştırma
Journal OF Human Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Gaziantep Mutfağına Özgü Çorbalara İlişkin Müşteri Değerlendirmelerinin İncelenmesi
jotags
Derleme Makale Uluslararası
-
Gastronomik Bir Değer Olarak Tarhana ve Coğrafi İşaretlemede Tarhananın Yeri ve Önemi
GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
Derleme Makale Ulusal
-
ÇEKAL N ve N Aktaş Üniversitede Çalışan Akademik ve İdari Kadın Personelin Kalsiyum Tüketim Durumları Akademik Unvan ve Öğrenim Durumu Değişkenine Göre Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 6 1 36 41 2002
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi,
Özgün Makale Ulusal
-
Traditional foods of Turkish cuisine
Medwell Journals
Derleme Makale Uluslararası
-
2 ÇEKAL N The State of Elderly People s Eatıng Outsıde Home and the Effect of Education and Gender Variables on Some Eating Habıts International Journal of Academic Research 5 4 263 269 2013
International Journal of Academic Research
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N Iso 22000 aprroaches to food service systems Europan Journal of Social Sciences 36 1 28 37 2012 10 puan
Europan Journal of Social Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Kalınkara V ve N ÇEKAL Akdoğan I and Kacar N Antropometric measurements related to the workplace design for female workers employed in the textiles sector in Denizli Turkey Eurasian J Anthropol 2 2 102 111 2011
J. Antropol.
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N General Principles of nutrition workers Internatioanal Journal of Academic Research 5 5 135 138 2013
Internatioanal Journal of Academic Research
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N The Effect of a Nutrition Education Programme on Cooks Knowledge of Nutrition and Food Preperation Cooking Methods International Journal of Academic Research 4 3 66 71 2012
International Journal of Academic Research
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N Yiyecek içecek işletmelerinde mutfak tasarımında dikkat edilmesi gereken faktörler e Journal of New World Sciences Academy 4 4 62 66 2012 10 puan
, e-Journal of New World Sciences Academy
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N Derin Önay D Akman M Evaluation of TurkishCuisine in Terms of Nutrition and Health Europan Journal of Social Sciences 34 1 5 10 2012
Europan Journal of Social Sciences,
Özgün Makale Uluslararası
-
Kurtuluş A ÇEKAL N Acar K Boz B Elderly Deaths Associated with Balneotherapy in Denizli Turkey province Three autopsycases The journal of Alternative and Complementary Medicine 18 8 805 807 2012
The journal of Alternative and Complementary Medicine,
Özgün Makale Uluslararası
-
2 ÇEKAL N Kadınların Evde İş Kolaylaştırma Yöntemlerine İlişkin Görüşleri ve Bu Yöntemleri Kullanma Durumları Verimlilik Dergisi 2008 4 87 99
Verimlilik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N Use Of Woven Fabrıc Of Kızılcabölük For The Decoration Of Hotels Particularly The Kıtchens and Restaurants e Journal of New World Sciences Academy 4 4 300 306 2009
.e-Journal of New World Sciences Academy,
Özgün Makale Uluslararası
-
ÇEKAL N Orta Yaşlı ve Yaşlı Bireylerin Beslenme Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi 2008 1 14 28
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N Vardiyalı Çalışan Kadın İşçilerin Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma Aile ve Toplum Dergisi 2008 4 83 95
Aile ve Toplum Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N Tatil Beldelerinde Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Çalışan Aşçıların Beslenme Bilgi Düzeyleri Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi 18 1 64 74 2007
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi.
Özgün Makale Ulusal
-
Aşçıların Beslenme (Besin Öğeleri) Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N Huzurevlerinde Kalan Yaşlıların Beslenme Servisi Örgütünden Memnuniyet Durumları Aile ve Toplum 3 10 43 53 2006
Aile ve Toplum,
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N ve N Aktaş Üniversite Kafeteryasında Servise Sunulan Yiyeceklerde Tüketici Tercihleri Standard 43 514 53 57 2004
Standard
Özgün Makale Ulusal
-
Kalınkara V ve N ÇEKAL Evde Yaşayan Yaşlıların Günlük Yaşam Aktiviteleri GYA Üzerine Bir Araştırma Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi 3 2 103 117 2003
Yaşlı Sorunları Araştırma Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N Okul Çağı Çocuklarında Kahvaltının Önemi Standard 42 504 74 76 2003
Standard
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N ve N Aktaş Üniversitede Çalışan Akademik ve İdari Kadın Personelin Kalsiyum Tüketim Durumları Yaş ve Öğrenim Durumu Değişkenine Göre Tarım Bilimleri Dergisi 8 3 218 220 2002
Tarım Bilimleri Dergisi,
Özgün Makale Ulusal
-
ÇEKAL N ve N Aktaş Üniversitede Çalışan Kadın Personelin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Sıklıkları Standard 40 481 65 69 2002
Standard
Özgün Makale Ulusal
-
Aktaş N Ş Soyuer ve N ÇEKAL Üniversite Öğrencilerinin Diş Sağlığına Şekerli Besinlerin Tüketim Sıklıklarının Etkisi Standard 41 490 89 95 2002
Standard
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
İçilebilir Termal Sular
Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Termal Otellerde Ayurvedik Beslenme Sisteminin Uygulanabilirliliği
Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Denizli'nin Coğrafi İşaretli Gastronomik Ürünleri Üzerine Bir Çalışma
Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
ANTİK ÇAĞDA BESLENME
5.ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MEDENİYET KONGRESİ
Özet bildiri Uluslararası
-
TRİPADVİSOR SİTESİNDEKİ YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNE YÖNELİK YORUMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA DENİZLİ ÖRNEĞİ
I.AVRASYA ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ GÜNCEL KONULAR, EĞİLİMLER VE GÖSTERGELER.
Tam metin bildiri Uluslararası
-
MUTFAK PERSONELİ VE SAĞLIK RİSKLERİ
VIII. ULUSAL İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONGRESİ
Tam metin bildiri Ulusal
-
ÇEKAL N 2012 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mutfak Organizasyonunda Görev Alan İş Görenlerin Görev Tanımları VIII Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi 311 312 Antalya 4 8 Nisan 2012 3 puan
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Poster Uluslararası
-
ÇEKAL N Saklı Bir Turizm Cenneti İznik I Uluslararası IV Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı 413 Eğirdir 1 4 Aralık 2011
I.Uluslararası IV.Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı
Özet bildiri Uluslararası
-
ÇEKAL N Türkiye de Gastronomi Turizmi I Uluslararası IV Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı 165 Eğirdir 1 4 Aralık 2011
IV.Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu ve Göller Bölgesi Değerleri Çalıştayı
Özet bildiri Uluslararası
-
ÇEKAL N Doğu Karadeniz mutfak kültürü ve Türk Turizmi açısından önemi Uluslararası Doğu Karadeniz Turizm Sempozyumu s 140 152 Giresun 7 9 Ekim 2010 7 puan
Uluslararası Doğu Karadeniz Turizm Sempozyumu
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Aktaş N ve N ÇEKAL İş Verimliliğinin Artırılmasında Beslenmenin Rolü II Ulusal İş Sağlığı ve İş Yeri Hemşireliği Sempozyumu 119 123 Zonguldak 28 30 Haziran 2001
II.Ulusal İş Sağlığı ve İş Yeri Hemşireliği Sempozyumu
Poster Ulusal
-
Aktaş N Ş Soyuer ve N ÇEKAL Yaşam Dönemlerinde Özellikle Yaşlılık Döneminde Kalsiyumun Önemi Yaşlılık ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu 31 37 Ankara 20 Mart 1996
Yaşlılık ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Şekerci Ş N Aktaş N Aktaş ve N ÇEKAL Çıraklık Okullarına Devam Eden 14 22 Yaş Grubundaki İşçilerin Beslenme Durumu ve İş Kolunun Etkisi II Ulusal İş Sağlığı ve İşyeri Hemşireliği Sempozyumu 87 92 Zonguldak 28 30 Haziran 2001
II. Ulusal İş Sağlığı ve İşyeri Hemşireliği Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Huzurevlerinde Kalan Yaşlıların Beslenme Servisi Örgütünden Memnuniyet Düzeyleri II Ulusal Yaşlılık Kongresi 209 216 Denizli 9 12 Nisan 2003
II. Ulusal Yaşlılık Kongresi,
Tam metin bildiri Ulusal
-
Kalınkara V N ÇEKAL ve K Özkaya Restoran Mutfaklarında Çalışanların Antropometrik Ölçüleri ve Optimum İş Yüksekliklerinin Belirlenmesi 10 Ulusal Ergonomi Kongresi Uluslararası katılımlı 688 700 Bursa 7 9 Ekim 2004
10.Ulusal Ergonomi Kongresi (Uluslararası katılımlı)
Tam metin bildiri Ulusal
-
Erdem M N ÇEKAL ve V Kalınkara Yaşlı ve Günlük Yaşam Aktiviteleri GYA Denizli Kentsel Kesim Yaşlıları Üzerine Bir Araştırma III Ulusal Yaşlılık Kongresi 465 473 İzmir 16 19 Kasım 2005
III. Ulusal Yaşlılık Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
ÇEKAL N Tarihsel Süreçte Denizli Yemek Kültürü The Cuisine Culture of Denizli in Historical Process I Uluslararası Ev Ekonomisi Kongresi Sürdürülebilir Gelişme ve Yaşam Kalitesi I International Home Economics Congrees Sustainable Development and Quality of Life 231 240 Ankara 22 24 Mart 2006
I.International Home Economics Congrees Sustainable Development and Quality of Life
Tam metin bildiri Ulusal
-
Kalınkara V N ÇEKAL N S Özdipçiner M E Soydaş ve S Ceylan Alternative Tourism Facilities in Rural Area of Denizli An Application Of Swot Analyzes Turk Kazakh International Tourism Conference New Perspectives and Values in World Tourism Tourism Management in the Future 833 841 Alanya TURKEY 20 26 November 2006
urk- Kazakh International Tourism Conference. New Perspectives and Values in World Tourism&Tourism Management in the Future,
Tam metin bildiri Uluslararası
-
ÇEKAL N Yiyecek içecek sektöründe iş sağlığı ve güvenliği V Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 407 Adana 16 18 Nisan 2009
V.Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi,
Özet bildiri Ulusal
-
ÇEKAL N Yiyecek ve içecek işletmelerinde sağlık ve hijyenin sağlanması VII Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 401 Adana 18 20 Nisan 2013
VII.Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi,
Özet bildiri Ulusal
-
1 ÇEKAL N İşçilerin İşyerinde beslenmesi VII Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 400 Adana 18 20 Nisan 2013 sayfa 2 puan
VII.Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
ÇEKAL N Türkiye de Yaşlılara Yönelik Sosyal Hizmetler Sosyal Hizmet Sempozyumu 301 313 Ankara 9 11 Aralık 2010
Sosyal Hizmet Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
ÇEKAL N Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Mutfak Kazaları ve Bu Konuda Alınması gereken Önlemler 91 97 Adana VI Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi
VI.Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi
Poster Ulusal
-
Denizli il merkezinde yaşayan 65 ve üzeri yaştaki bireylerin ev dışında yemek yeme durumları 316 Karabük 7 Ulusal Yaşlılık Kongresi 23 25 Mayıs 2013
7.Ulusal Yaşlılık Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Türkiye de yaşlılara yönelik beslenme politikaları 74 78 Karabük 7 Ulusal Yaşlılık Kongresi 23 25 Mayıs 2013
7.Ulusal Yaşlılık Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Öztürk H M ÇEKAL N 2010 Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP Sisteminin Önemi VII Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi 364 istanbul 14 18 Nisan 2010
VII.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi.
Özet bildiri Uluslararası
-
4 ÇEKAL N Akman M Önay D 2010 Dünyanın En Ünlü Üç Mutfağı Ve Özellikleri VII Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi 368 İstanbul 14 18 Nisan 2010 2 7 puan
VII.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi.
Özet bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
YİYECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ İLKELER VE UYGULAMALAR(çeviri)
HİPOKRAT
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GASTRONOMİK AKIMLAR I
İKSAD
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GASTRONOMİK AKIMLAR II
İKSAD
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GIDA BİLİMİ VE GASTRONOMİ
İKSAD
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Tatlı ve Pasta Üretimi
Nobel Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Külürel Miras ve Gastronomik bir değer olarak mesir macunu
Eğitim Yayınevi
Tümü Uluslararası
-
Denizli'ye özgü geleneksel bir lezzet: İsli (Yanık kokulu) yoğurt
Eğitim Yayınevi
Tümü Uluslararası
-
Nurten Çekal, İsmail Ertopcu Yayın tarihi GÜNCEL TURİZM ARAŞTIRMALARI
AKADEMİSYEN KİTABEVİ
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TÜRK MUTFAĞI
HEDEF
Bölüm(ler) Ulusal
-
Aile ve Çocuk
ankara
Bölüm(ler) Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Körükçü Ö Kartal A Turan T Koştu N Erdoğan T ÇEKAL N Güngör H 2009 3 6 Yaş Grubu Çocuklara Yönelik Sertifikalı Çocuk Bakımı Gelişimi Eğitimi Programı
Araştırmacı BAP
-
2 Ergin H Zencir M ÇEKAL N Torlak Ü Çalışır Y 2010 Denizli ilinde 7 24 aylık bebeklerin çinko demir durumu ve beslenmenin etkisi
Araştırmacı BAP
-
3 BOZKURT, ALTERNATİF TURİZMDE MARKA KENT OLMAK İSTİYOR” PROJESİ ANALİZ RAPORLAMA ÇALIŞMALARI VE STRATEJİK YOL HARİTASI
Araştırmacı Diğer (Ulusal)
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
TARİHSEL SÜREÇTE TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN ŞERBETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ve İNOVASYONU
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Çanakkale ili sokak yiyecekleri üzerine bir araştırma
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Destinasyon çekicilik unsuru olarak gastronomi turizmi: Buldan örneği
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Türk mutfağındaki sütlü tatlıların değerlendirilmesi ve inovasyonu
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Denizli'ye özgü geleneksel gıdalardan isli (yanık kokulu) yoğurdun üretim ve tüketimi
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
-
Gastronomik bir değer ve kültürel miras olarak mesir macunu
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı