Prof. Dr.
SEBAHATTİN NAS
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-5998-169XEğitim Bilgileri
-
1986 - 1990 Doktora
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1984 - 1986 Yüksek Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1979 - 1984 Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
1999 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1993 - 1995 DOÇENT
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
-
1990 - 1993 YARDIMCI DOÇENT
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
-
1984 - 1990 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Rektör Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Dekan
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Dekan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Anabilim Dalı Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Optimization of extraction time and temperature for natural antioxidants of öküzgözü grape pomace using various solvent ratios
Food Science and Technology, Campinas
Özgün Makale Uluslararası
-
Optimization of extraction time and temperature for natural antioxidants of okuzgozu grape pomace using various solvent ratios
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizmaları, Gıdaların Akrilamid İçeriği ve Sağlık Üzerine Etkileri
Akademik Gıda
Derleme Makale Ulusal
-
Chromatographic (HPLC) Determinations of Organic Acids and Trans-Resveratrol in ”Calkarasi” ”Shiraz” Grapes during Different Stages of Ripening
Austin Chromotography
Özgün Makale Uluslararası
-
Physical and Chemicial Properties of a Type of Almond Called ”Akbadem” Grown in the Aegean Region in Turkey
International Journal of Secondary Metabolite
Özgün Makale Ulusal
-
Evaluation of mono or mixed cultures of lactic acid bacteria in type II sourdough system
Preparative Biochemistry and Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of different drying treatments on fungal population and ochratoxin A occurrence in sultana type grapes
Food Additives & Contaminants: Part A
Özgün Makale Uluslararası
-
Kinetic of Color Changes in Almond Akbadem Variety During Roasting and Storage
International Journal of Food Properties
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Enzymatic Mash Fermentation on theGalacturonic Acid Content of Sound Decayed Apples
Austin Chromatography
Özgün Makale Uluslararası
-
Determination of color quality and hmf content of unprocessed sultanas obtained from different vineyards
International Journal of Research In Agriculture and Food Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
Doğadaki binbir harikadan biri kuşburnu deyip geçmeyelim
Cine Tarım
Özgün Makale Ulusal
-
Siyah çay imalatında farklı kıvırma metodlarının üç sürgün dönemi çayın işlenmesi üzerindeki etkinliği ve üretilen siyah çayların bazı karakteristik özellikleri
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Identification of ochratoxigenic fungi and contextual change on dried raisins Sultanas
Journal of Food, Agriculture and Environment
Özgün Makale Uluslararası
-
Meyve ve Sebzelerde Bulunan Fenolik Bileşikler Yapıları ve Önemleri
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Kuru incir üzüm ve kırmızıbiberlerde mikotoksin varlığı
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Mycotoxins contamination of dried fruits and degradation by ozone
Toxin Reviews
Özgün Makale Uluslararası
-
Fındık ve Antep fıstığının mikotoksin problemi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
COMBINED EFFECT OF pH AND HEAT TREATMENT ON DEGRADATION OF AFLATOXINS IN DRIED FIGS
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Mycotoxins in Dried Figs
Acta Horticulturae
Özgün Makale Uluslararası
-
Aflatoxins patulin and ergosterol contents of dried figs in Turkey
Food Additives and Contaminants
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı oranda çürümüş elmalardan üretilen elma sularının bazı özellikleri II Patulin ve fumarik asit içeriği
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Aflatoxins, patulin and ergosterol contents of dried figs in Turkey
Food Additives and Contaminants
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı oranda çürümüş elmalardan üretilen elma sularının bazı özellikleri I ph brix hmf l a ve b değerleri
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Ergosterol as a new quality parameter together with patulin in raw apple juice produced from decayed apples
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
Combustion of biodiesel fuel produced from hazelnut soapstock waste sunflower oil mixture in a Diesel engine
Energy Conversion and Management
Özgün Makale Uluslararası
-
Önemli ihraç ürünümüz incirde aflatoksin sorunu
Cine Tarım
Özgün Makale Ulusal
-
EFFECT OF ACTIVATED CHARCOAL ON WATER SOLUBLE VITAMIN CONTENT OF APPLE JUICE
Journal of Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
-
Tüm yönleriyle meşrubat
Bizim Market
Özgün Makale Ulusal
-
Ülkemiz açısından önemli bazı kuru meyvelerde toksik ikincil metabolitler
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Önemli ihraç ürünümüz incirde aflatoksin sorunu
Cine Tarım
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of heat treatment and evaporation on patulin and some otherproperties of apple juice
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Özgün Makale Uluslararası
-
Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of activated charcoal on patulin fumaric acid and some otherproperties of apple juice
NAHRUNG-FOOD
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF COMMERCIAL PROCESSING STAGES OF APPLE JUICE ON PATULIN FUMARIC ACID AND HYDROXYMETHYLFURFURAL HMF LEVELS
Journal of Food Quality
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF APPLE DECAY PROPORTION ON THE PATULIN FUMARIC ACID HMF AND OTHER APPLE JUICE PROPERTIES
Journal of Food Safety
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of decay proportion of amasya apple on the patulin fumaric acid and hmf concentrations of apple juice amasya elmasının çürükllük oranının elma suyunun patulin fumarik asit ve hmf konstantrasyonu üzerine etkisi
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu Rosa canina L meyve ve çekirdeğinin bileşimi ve insan beslenmesi açısından önemi
Dünya Gıda.
Özgün Makale Ulusal
-
Domates doku ve küf karakteristikleri domates ürünlerinde küf sayımı ve küfü azaltma olanakları
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Elma ve elma ürünlerinde patulin miktarını etkileyen faktörler
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Peyniraltı suyu katkılı şeftali nektarlarının bazı kimyasal ve duyusal özellikleri ve optimum depolama sürelerinin tespiti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Trabzonhurmasının 08 TH 10 seleksiyon tipi reçel ve marmelat üretiminde kullanım imkanları 40 446 40 48
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı şartlarda depolanan trabzonhurmasının 08 TH 10 seleksiyon tipi özelliklerindeki değişimler
Derim
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu marmelatı üretiminde sitrik asit askorbik katkısı ve pişirme süresinin marmelat kalitesine etkisi
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Traditional Turkish food made from fruit
Fruit Processing
Özgün Makale Uluslararası
-
Ön ısıtma uygulanarak elde edilen kuşburnu pulplarından farklı pulp şeker oranlarında üretilen marmelatların kalite özellikleri
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Isıl işlemsiz elde edilen kuşburnu pulplarından farklı pulp şeker oranlarında üretilen marmelatların kalite özellikleri
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Dut pestili ve dut keşi üretim tekniği ve fiziksel kimyasal özellikleri
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Siyah çayın bazı fiziksel özellikleri üzerine imalat metodu ve sürgün döneminin etkisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Tahin helvasını yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Siyah çay sanayiinde uygulanan farklı kıvırma metodlarının fabrika kuruluş alanı işçilik ve enerji girdisi açısından analizi
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Basic chemical characteristics of fresh non packed and vacuum packed sheep tail and tail fat stored frozen for different periods
Meat Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Dut pekmezi üretim tekniği ve çeşitli fiziksel kimyasal özellikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Artvin Yusufeli vadisinde yetiştirilen trabzonhurması meyvelerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Kuşburnu ve pestil teknolojisi ve gıda değeri
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye de farklı yıl ve sürgün dönemi çaylardan yeşil çay üretimi üretim prosesinin optimizasyonu ve üretilen değişik nevi yeşil çayın bazı kalitatif özellikleri
Gıda Sanayii
Özgün Makale Ulusal
-
Yusufeli Çoruh vadisinde yetiştirilen farklı zeytin çeşitlerinin ve yağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Taze ve ambalajlanarak 8o C de depolanan Morkaraman koyun kuyruklarının genel özellikleriyle yağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki değişmeler
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of shooting period times within shooting periods and processing systems on the extract caffeine and crude fiber contents of black tea
Zeitschrift f�r Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung
Özgün Makale Uluslararası
-
K CONTENT AND CA CONTENT OF FRESH GREEN TEA BLACK TEA AND TEA RESIDUEDETERMINED BY X RAY FLUORESCENCE ANALYSIS
ZEITSCHRIFT FUR LEBENSMITTEL-UNTERSUCHUNG UND-FORSCHUNG
Özgün Makale Uluslararası
-
Influence of flushing period different times within each flushing period and processing methods on some quality parameters of black tea
Tea
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of rolling method on physical characteristics of rolled tea leaves 61 2 51 58
Sri Lanka Journal of Tea Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Yemeklik yağlarda oksidasyon önemi ve kimyasal mekanizması
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
EFFECT OF SHOOTING PERIOD REGION OF GROWTH AND PROCESSING METHOD ON THEFE AND MN CONTENT OF TEA DETERMINED BY X RAY FLUORESCENCE
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Birinci sürgün dönemi çaylardan Orthodoks metotla üretilen farklı sınıf siyah çayların bazı kimyasal kalitatif özellikleri
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Yusufeli yöresi Butko çeşidi zeytinin farklı alkali ve tuz konstrasyonu uygulanarak yeşil zeytine işlenebilmesi
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Tarım sektörünün önemi ve yurdumuzda zirai öğretimin bugünkü durumu problemleri ve çözüm yolları
Ziraat Mühendisliği
Özgün Makale Ulusal
-
Değişik yörelerde üretilen farklı sürgün dönemi yaş çay ve bu çayların farklı fabrikasyonu sonucu elde edilen siyah çayın total kül suda çözünen ve çözülmeyen kül içerikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı paketleme materyalleri ile paketlenen ve farklı sıcaklık ve nisbi rutubette 12 ay depolanan siyah çayların depolama süresince theaflavin polifenol ve suda çözünür kurumadde miktarındaki değişmeler
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Çayda bulunan enzimler ve teknolojik önemleri
Çaykur Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Yusufeli Butko çeşidi zeytinin farklı metod ve tuz konsantrasyonlarında siyah zeytine işlenebilmesi
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Yusufeli yöresinde üretilen sofralık siyah zeytinlerin bazı fiziksel kimyasal ve duyusal özellikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı klon çaylardan değişik işleme yöntemi ve oksidasyon süresi uygulanarak işlenen siyah çayların theaflavin thearubigin ve duyusal özellikleri
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Çay Kur a ait farklı fabrikalarda üretilen sınıflandırılmış siyah çayların bazı kimyasal özellikleri
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı paketleme materyalleri ile paketlenen ve farklı sıcaklık ve nisbi rutubette 12 ay depolanan siyah çayların su miktarı ve duyusal özelliklerindeki değişimler Gıda 13 5 361 370
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı paketleme materyalleri ile paketlenen ve farklı sıcaklık ve nisbi rutubette 12 ay depolanan siyah çayların su miktarı ve duyusal özelliklerindeki değişimler Gıda 13 5 361 370
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı ortamlarda depolanan paketli çayların bazı özelliklerindeki değişimler üzerine bir araştırma
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Siyah çayda kalite
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Pekmez ve pestilin yapılışı bileşimi ve önemi
Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Siyah çay üretiminde hammadde teknoloji kalite ilişkisi 2 6 18 19
Çaykur Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Effect Of Dıfferent Dryıng Treatments On Organıc Acıd Profıle OfSultanas
IV. International Multidisciplinary Congres of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
A Comperative Study on Antioxidant Activity and Phenolic Compounds of Methanolic, Ethanolic and Aqueous Extracts of Urtica Dioica Leaves
IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Physical and Chemicial Properties of a Type of Almond Called ”Akbadem” Grown in the Aegean Region in Turkey
1ST INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICANAL AND AROMATIC PLANTS-NATURAL AND HEALTY LIFE-
Özet bildiri Uluslararası
-
Ergosterol: Gıdalarda Yeni Bir Kalite Parametresi mi?
10.Gıda Mühendisliği Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Ergosterol: Yeni bir kalite parametresi mi?
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESI
Tam metin bildiri Ulusal
-
Ergosterol: Gıdalarda yeni bir kalite parametresi mi?
10. Gıda Mühendisliği Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
The antimicrobial activity of herbal teas brewed at different durations
The Food Factor I
Özet bildiri Uluslararası
-
Changes in Organic Acids and trans resveratrol content of sun dried and convectional dried Sultana grapes grown in Denizli region
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus,
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Denizli bölgesinde üretilen sultani çeşidi kuru üzümlerden izole edilen küflerin okratoksin A üretim kapasitelerinin belirlenmesi ve kurutma koşullarının kuru üzümde okratoksin A düzeyine etkisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Tam metin bildiri Ulusal
-
Çay Sanayinin Geleceğe İlişkin Yönelimleri
Çalıştay ve Emeklilik Töreni
Davetli konuşmacı Ulusal
-
TRADITIONAL FOODS OF TÜRKİYE
Turkish-Hungarian Workshop
Davetli konuşmacı Uluslararası
-
Üzüm çeşidinin kuru üzüm küf florasına etkisi
İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Süt ve Süt Ürünlerinde Risk Oluşturan Mikotoksinler
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Poster Ulusal
-
The effect of dryıng processes on color change of mulberry leather pestil
1. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Ülkemizde nohut a dayalı ürünlerin leblebi ve benzeri üretimi bileşimi ve besin değerleri
Leblebilik Nohut Paneli,
Davetli konuşmacı Ulusal
-
Mycotoxins in dried figs
3rd International Symposium on Fig PROCEEDINGS OF THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FIG
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Elma suyunda suda çözünen bazı vitaminler üzerine granül haldeki aktif kömür uygulamasının etkisi
Ulusal HPLC ve Diğer Seperasyon Teknikleri Sempozyumu.
Özet bildiri Ulusal
-
Elmanın çürüklük oranının elma suyunun patulin düzeyine etkisi
Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul Teknik Üniversitesi-TÜBİTAK
Özet bildiri Ulusal
-
Elmanın çürüklük oranının elma suyunun patulin düzeyine etkisi
I.Ulusal Mikotoksin Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
The effect of different doses and various mixing periods of treated dust activated charcoal on patulin HMF fumaric acid colour and clearness of apple juice that include high dose patulin Content 12 16 Ekim Ankara Turkey Book of Abstracts
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology,
Özet bildiri Uluslararası
-
Türk çayları üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre çay sanayiinin kuruluşundan bugüne kadar Türk çayı kalitesindeki ilerlemeler
Bursa 1. Uluslararası Gıda Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Toxic secondary metabolites in dried fruits in Turkey 17 21 May Bethesda Maryland U S
11th International Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins
Tam metin bildiri Uluslararası
-
A new Quality parameter in tomate paste Engesterol Rhodos Grecce
Food Science and Technology Congress
Özet bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ
Nobel
Bölüm(ler) Ulusal
-
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi
Nobel
Bölüm(ler) Ulusal
-
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ
SİDAŞ MEDYA
Tümü Ulusal
-
Domates Ve Domates Ürünleri
Sidas Medya Yayıncılık
Tümü Ulusal
-
Biyokimya 1 Temel Yapılar ve Kavramlar
Pamukkale Üni. Mühendislik Fak. Yayın
Tümü Ulusal
-
Bitkisel yağ teknolojisi
Pamukkale Üni Mühendislik Fak
Tümü Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Kuru incirlerde aflatoksin patulin ve ergosterol içeriklerinin belirlenmesi ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeylerinin belirlenmesi No 2003FBE003 Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Müdürlüğü
Yönetici BAP
-
2 Kapari glukozinolatlarının proses sırasındaki değişimi ve değişik yöntemlerle azaltılması Togtag 3324 Tübitak
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
3 Domates mamullerinde ergosterol düzeyi ve proseste değişimi Pamukkale Üniversitesi Araştırma Fonu
Araştırmacı BAP
-
4 4 Türkiye de yeşil çay üretimini optimizasyonu ve presli kıvırmada farklı kıvırma sürelerinin yeşil çay randımanının ve bazı kalite kriterlerine etkisi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ortak Proje
Araştırmacı BAP
-
5 Sofralık siyah ve zeytin işlemesinde kullanılan bazı teknolojilerin Yusufeli zeytinlerine uygulanabilirliği Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Proje No 1987 17
Araştırmacı BAP
-
6 2 Değişik yaş çay ve bunlardan farklı fabrikasyon metotlarıyla işlenen siyah çayların bazı kalitatif özellikleri ile Cu Fe Mn Co Ni Pb Hg Zn ve Se içeriklerinin x ray floresans tekniği uygulanarak belirlenmesi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Proje No 1988 47 Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ortak Proje
Araştırmacı ARAŞTIRMA PROJESİ
-
7 Üçüncü sürgün dönemi mahsulünde imal edilen mamul çay kalitesi üzerinde ambalaj çeşidi ve depolama şartlarının etkisi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu
Araştırmacı BAP
-
8 Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
10 Ege Bölgesi Ballarının Kimyasal Özellikleri
Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ
-
11 Aydın ilinde Geleneksel Yöntem ile Kurutulan İncirlerde Aflatoksin Varlığı ve Endüstriyel Yöntem ile Kurutulan İncirlerle Karşılaştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Kavurma ve Depolama Koşullarının Bademin BazıFiziksel Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
13 Kullanılmış Bitkisel Yağların Dizel Motorlarda Yakıt olarak Kullanımı (2003MHF003)
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Bazı meyvelerden Aspergillus niger'in izolasyonu, tanımlanması ve sodyum glukonat üretiminde kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı meyvelerin pestile işlenmesi ve bazı fizikokimyasal özelliklerinin tespiti
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı ön işlemler uygulayarak değişik hacimsel hava hızlarında dondurulan patlıcanların kalite kriterleri üzerine araştırma
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Çal yöresinde üretilen üzüm çeşitleri ve yörede üretilen pekmezlerin bazı özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kırmızı pancar ve üzüm kabuğundan farklı ekstraksiyon koşullarında boyar madde üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bazı yerli ve ithal buğday çeşitlerinden paçal denemeleri sonucu elde edilen l. askorbik asit ve alfa amilaz katkılı ve katkısız ekmeklik unlar ile piyasa unlarının bazı kalite özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı formülasyonlarda üretilen ve depolanan kuşburnu marmelatlarının kalitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Taze ve değişik teknolojik işlemler uygulanan kuyruk yağlarının çeşitli özellikleri ve farklı şartlarda depolanmaları ile bazı özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Muğla ilinde üretilen balların bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kavurma ve depolama koşullarının bademin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bal ve bal sirkesinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları
Fen Bilimleri Enstitüsü Diğer
-
Aydın ilinde doğal olarak kurutulan, geleneksel ve endüstriyel işlenen incirlerin bazı özellikleri ve aflatoksin içerikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuru üzümlerde okratoksin a oluşumu ve depolama koşullarının okratoksin a düzeyine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ege bölgesi ballarının kimyasal özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elma suyu üretiminde uygulanan işlemlerin galakturonik asit içeriğine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kuru incirlerin aflatoksin, patulin, ergosterol içeriği ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeyleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elma suyu üretimi esnasında patulin içeriğindeki değişimler
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı