Prof. Dr.

SEBAHATTİN NAS

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-5998-169X
Eğitim Bilgileri
  • 1986 - 1990 Doktora

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1984 - 1986 Yüksek Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1979 - 1984 Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 1999 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1993 - 1995 DOÇENT

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

  • 1990 - 1993 YARDIMCI DOÇENT

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

  • 1984 - 1990 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2011 - 2014

    Rektör Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2011 -

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2003 - 2007

    Dekan

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2000 - 2003

    Dekan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1999 - 2004

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1995 - 1999

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1995 - 2005

    Anabilim Dalı Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1993 - 1994

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2020NAS SEBAHATTİN, ŞİMŞEK ÖMER

    FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ VE MİKROBİYOLOJİSİ

    Nobel

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2020NAS SEBAHATTİN

    Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi

    Nobel

    Bölüm(ler) Ulusal

  • 2017NAS SEBAHATTİN,GÖKALP HÜSNÜ YUSUF

    BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ

    SİDAŞ MEDYA

    Tümü Ulusal

  • 2013KADAKAL ÇETİN,NAS SEBAHATTİN,DURSUN ATİLLA,EKİNCİ RACİ,AYHAN KAMURAN,COŞANSU AKDEMİR SERAP,ŞEN LEVENT,EKİNCİ MELEK,KARACA HAKAN,Saadet Sayın Kadakal

    Domates Ve Domates Ürünleri

    Sidas Medya Yayıncılık

    Tümü Ulusal

  • 2002GÖKALP Hüsnü Yusuf,NAS SEBAHATTİN,CERTEL MUHARREM

    Biyokimya 1 Temel Yapılar ve Kavramlar

    Pamukkale Üni. Mühendislik Fak. Yayın

    Tümü Ulusal

  • 2001NAS SEBAHATTİN,Ünsal Mahmut,Gökalp Hüsnü Yusuf

    Bitkisel yağ teknolojisi

    Pamukkale Üni Mühendislik Fak

    Tümü Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Kuru incirlerde aflatoksin patulin ve ergosterol içeriklerinin belirlenmesi ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeylerinin belirlenmesi No 2003FBE003 Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Müdürlüğü

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    2 Kapari glukozinolatlarının proses sırasındaki değişimi ve değişik yöntemlerle azaltılması Togtag 3324 Tübitak

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • - Tamamlandı

    3 Domates mamullerinde ergosterol düzeyi ve proseste değişimi Pamukkale Üniversitesi Araştırma Fonu

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    4 4 Türkiye de yeşil çay üretimini optimizasyonu ve presli kıvırmada farklı kıvırma sürelerinin yeşil çay randımanının ve bazı kalite kriterlerine etkisi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ortak Proje

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    5 Sofralık siyah ve zeytin işlemesinde kullanılan bazı teknolojilerin Yusufeli zeytinlerine uygulanabilirliği Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Proje No 1987 17

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    6 2 Değişik yaş çay ve bunlardan farklı fabrikasyon metotlarıyla işlenen siyah çayların bazı kalitatif özellikleri ile Cu Fe Mn Co Ni Pb Hg Zn ve Se içeriklerinin x ray floresans tekniği uygulanarak belirlenmesi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu Proje No 1988 47 Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ortak Proje

    Araştırmacı ARAŞTIRMA PROJESİ

  • - Tamamlandı

    7 Üçüncü sürgün dönemi mahsulünde imal edilen mamul çay kalitesi üzerinde ambalaj çeşidi ve depolama şartlarının etkisi Atatürk Üniversitesi Araştırma Fonu

    Araştırmacı BAP

  • 01.11.2016 - 25.10.2019Tamamlandı

    8 Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.05.2015 - 15.05.2015Tamamlandı

    9 Pamukkale Gıda Sempozyumu III

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.01.2013 - 01.01.2014Tamamlandı

    10 Ege Bölgesi Ballarının Kimyasal Özellikleri

    Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ

  • 10.03.2012 - 09.01.2013Tamamlandı

    11 Aydın ilinde Geleneksel Yöntem ile Kurutulan İncirlerde Aflatoksin Varlığı ve Endüstriyel Yöntem ile Kurutulan İncirlerle Karşılaştırılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.01.2011 - 14.03.2016Tamamlandı

    12 Kavurma ve Depolama Koşullarının Bademin BazıFiziksel Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.04.2003 - 01.06.2005Tamamlandı

    13 Kullanılmış Bitkisel Yağların Dizel Motorlarda Yakıt olarak Kullanımı (2003MHF003)

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Bazı meyvelerden Aspergillus niger'in izolasyonu, tanımlanması ve sodyum glukonat üretiminde kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bazı meyvelerin pestile işlenmesi ve bazı fizikokimyasal özelliklerinin tespiti

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı ön işlemler uygulayarak değişik hacimsel hava hızlarında dondurulan patlıcanların kalite kriterleri üzerine araştırma

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Çal yöresinde üretilen üzüm çeşitleri ve yörede üretilen pekmezlerin bazı özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kırmızı pancar ve üzüm kabuğundan farklı ekstraksiyon koşullarında boyar madde üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bazı yerli ve ithal buğday çeşitlerinden paçal denemeleri sonucu elde edilen l. askorbik asit ve alfa amilaz katkılı ve katkısız ekmeklik unlar ile piyasa unlarının bazı kalite özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı formülasyonlarda üretilen ve depolanan kuşburnu marmelatlarının kalitesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Taze ve değişik teknolojik işlemler uygulanan kuyruk yağlarının çeşitli özellikleri ve farklı şartlarda depolanmaları ile bazı özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Muğla ilinde üretilen balların bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kavurma ve depolama koşullarının bademin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bal ve bal sirkesinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları

    Fen Bilimleri Enstitüsü Diğer

  • Tamamlandı

    Aydın ilinde doğal olarak kurutulan, geleneksel ve endüstriyel işlenen incirlerin bazı özellikleri ve aflatoksin içerikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuru üzümlerde okratoksin a oluşumu ve depolama koşullarının okratoksin a düzeyine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ege bölgesi ballarının kimyasal özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Elma suyu üretiminde uygulanan işlemlerin galakturonik asit içeriğine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kuru incirlerin aflatoksin, patulin, ergosterol içeriği ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeyleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Elma suyu üretimi esnasında patulin içeriğindeki değişimler

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı