Prof. Dr.

YAHYA TÜLEK

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-8915-4337
Eğitim Bilgileri
  • 1987 - 1994 Doktora

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1987 - 1989 Yüksek Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1983 - 1987 Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2017 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2011 - 2017 DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1995 - 2011 YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1987 - 1995 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Üniversite Dışı Deneyim
  • 2013 - 2014

    KOSGEP

    PROJE İZLEYİCİLİĞİ

İdari Görevler
  • 2017 - 2017

    MYO/Yüksekokul Müdürü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Üniversite Senato Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Fakülte Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Dekan

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2014 - 2016

    Enstitü Müdür Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2011 - 2014

    Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1999 - 2002

    Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1996 - 2014

    Eğitim Koordinatörü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1995 - 2007

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2015TÜLEK YAHYA

    Gıda Mühendisliğine Giriş Introduction to Food Engineering Fifth Edition

    Nobel

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 1999Gökalp Hüsnü Yusuf,KAYA MÜKERREM,TÜLEK YAHYA,ZORBA ÖMER

    Et ve Et Ürünlerinde Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Klavuzu

    Atatürk Üniversitesi

    Tümü Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 08.04.2022 - Devam Ediyor

    1 Çileğin Muhafazasında Dondurma ve Kurutma Yöntemlerinin Kullanım Olanaklarının Ürün Kalitesi ve Enerji İhtiyacı Açısından Değerlendirilmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 02.03.2022 - Devam Ediyor

    2 Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Glutensiz Mercimek Bisküvisi Üretiminin Araştırılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 26.09.2016 - 21.04.2020Tamamlandı

    3 Taze ve Kısmen Kurutulmuş Olarak Dondurulan Havuç ve Domatesin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi ve Kinetik Modellemesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 06.06.2016 - 30.11.2017Tamamlandı

    4 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 30.06.2014 - 21.08.2015Tamamlandı

    5 Farklı Haşlama Yöntemleri ile Haşlanan Brokolilerde Glukosinolat Askorbik Asit Renk ve Tekstür Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 23.06.2014 - 20.08.2015Tamamlandı

    6 Bazı Sebzelerde Dondurma ve Donmuş Muhafaza Sürecinde Askorbik Asit ß Karoten ve Tekstürel Değişimlerin İncelenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 25.11.2013 - 19.09.2017Tamamlandı

    7 Dondurulmuş parmak patates üretiminde ultrases ve asparajinaz enzim kullanımının akrilamid içeriği ve kalite özellikleri üzerine etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.08.2011 - 03.08.2012Tamamlandı

    8 Havuç ve Kırmızı Biberin Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulması kuruma karakteristiklerinin ve Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin Modellenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 11.07.2011 - 10.08.2012Tamamlandı

    9 Bazı Alicyclobacillus Türlerinin Değişik Ortam Koşullarında Isıl Dayanıklılıklarının Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 11.07.2011 - 17.08.2012Tamamlandı

    10 Kurutma İşleminde Domatesin Lycopersicum esculentum Mill Askorbik Asit ß Karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.09.2007 - 20.08.2009Tamamlandı

    11 Denizli Havzasındaki Termal Alanlardan Etkilenen ve Etkilenmeyen Jeolojik Formasyonlarda Sıcaklık ve Isı Depolama Kapasitesi Değişiminin İncelenmesi ve Isı Pompalarında Kullanımının Araştırılması

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 16.06.1997 - 20.08.1998Tamamlandı

    12 Farklı Gıda Maddelerinin Isıl Özelliklerinin Deneysel ve Teorik Olarak Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 24.07.1989 - 23.08.1991Tamamlandı

    13 Et Teknolojisinde Donma ve Çözülme Zamanı Donmuş ve Diğer Etlerin Model Sistemlerde Emülsiyon ve Kalorimetrik Özelliklerinin Tespiti

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 26.06.1989 - 16.08.1991Tamamlandı

    14 Bazı Taze Et ve Et Ürünlerinin Donma ve Çözülme Zamanlarının Çok Boyutlu Düzenli Geometrik Sistemlerde Araştırılması

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 23.05.1988 - 24.08.1989Tamamlandı

    15 Belirgin Geometrik Şekilli ve Değişik Kalınlıklardaki Taze Sığır Etlerinin Donma ve Çözülme Zamanlarının Deneysel Olarak Belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
  • 2013

    ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

    TÜBİTAK

  • 2011

    ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

    TÜBİTAK

  • 2009

    ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

    TÜBİTAK

  • 2006

    ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ

    TÜBİTAK

Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    Portakal suyu konsantresi üreten bir tesiste ısı ve elektrik enerjisi ihtiyacının pratik koşullarda ve teorik olarak belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Domates Suyu Tozu Üretiminde Köpük Kurutma Yönteminin Kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Taze ve kısmen kurutulmuş olarak dondurulan havuç ve domatesin bazı kalite özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi ve kinetik modellenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Glutensiz Mercimek Bisküvisi Üretiminin Araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Portakal suyu konsantresi üreten bir tesiste ısı ve elektrik enerjisi ihtiyacının pratik koşullarda ve teorik olarak belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Çileğin Muhafazasında Dondurma ve Kurutma Yöntemlerinin Kullanım Olanaklarının Ürün Kalitesi ve Enerji İhtiyacı Açısından Değerlendirilmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Değişik sıvı gıdaların ısıl iletkenlik değerlerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Eritme peyniri üretiminde enerji maliyetinin toplam üretim maliyeti içerisindeki payının belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Leblebi Cipsi Üretimi ve Farklı Üretim ve Kurutma Koşullarının Ürün Kalitesine Etkisinin Belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı haşlama yöntemleri ile haşlanan brokolilerde askorbik asit, renk ve tekstür özelliklerindeki değişimin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı kurutma yöntemlerinin kekik (Origanum onites) örneklerinin kalite özellikleri üzerine etkisinin araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Havuç ve kırmızıbiberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması, kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Havuç ve kırmızı biberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması, kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi

  • Tamamlandı

    Bazı sebzelerde dondurma ve donmuş muhafaza sürecinde askorbik asit, beta karoten ve tekstürel değişimlerin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kurutma işleminde domatesin likopen, ß-karoten, askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı durultma proseslerinin elma suyu üretiminde fumarik asit miktarına ve bazı kalite özelliklerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Alicyclobacillus acidoterrestris sporlarının değişik ortam koşullarında ısıl dayanıklılığının belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı