Prof. Dr.
YAHYA TÜLEK
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-8915-4337Eğitim Bilgileri
-
1987 - 1994 Doktora
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1987 - 1989 Yüksek Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1983 - 1987 Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2017 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2011 - 2017 DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1995 - 2011 YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1987 - 1995 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
Üniversite Dışı Deneyim
-
2013 - 2014
KOSGEP
PROJE İZLEYİCİLİĞİ
İdari Görevler
-
MYO/Yüksekokul Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Üniversite Senato Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Fakülte Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Dekan
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Enstitü Müdür Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Eğitim Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Effects of dehydrofreezing conditions on tomato lycopene and kinetics of lycopene change in dehydrofrozen tomatoes during storage
Journal of Food Process Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
Kinetics of Antioxidant Activity and Color Degradation in Tomatoes during Hot Air Drying
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
DRYING CHARACTERISTICS AND QUALITY OF RED PEPPER SLICES UNDER HOT AIR FOLLOWED BY MICROWAVE FINISH DRYING
Latin American Applied Research
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of dehydrofreezing conditions on carrot β-carotene and kinetics of β -carotene change in dehydrofrozen carrots during storage
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Color and Ascorbic Acid Degradation Kinetics of Red Pepper (Capsicum annuum L.) Slices during Vacuum Drying
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Rehydration Kinetics of Sun-Dried Eggplants (Solanum melongena L.) at Different Temperatures.
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The effect of pretreatments on air drying characteristics of persimmons
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of temperature on water diffusion during rehydration of sun-dried red pepper (Capsicum annuum L.)
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying kinetics of onion (Allium cepa L.) slices with convective and microwave drying
Heat and Mass Transfer
Özgün Makale Uluslararası
-
Degradation kinetics of β-carotene in carrot slices during convective drying
International Journal of Food Properties
Özgün Makale Uluslararası
-
Güneşte Kurutulmuş Bamyaların Rehidrasyon Kinetiği
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Color Degradatıon Kinetics of Carrot Daucus Carota L Slices During Hot Air Drying
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Denizli Karahöyük Ekmeği Zığır ın Renk ve Tekstürel Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Sıcak Hava Kurutma Yönteminde Farklı Sıcaklık ve Ön İşlemlerin Trabzon Hurmasının Renk ve Kuruma Karakteristiklerine Etkisi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Degisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying Characteristics of Garlic Allium sativum L Slices in a Convective Hot Air Dryer
HEAT AND MASS TRANSFER
Özgün Makale Uluslararası
-
Degradation kinetics of lycopene beta carotene and ascorbic acid intomatoes during hot air drying
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Kurutma İşleminin Kırmızı Biberdeki Renk Maddelerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, (http://www.teknolojikarastirmalar.com)
Özgün Makale Ulusal
-
Thin layer drying of tomato Lycopersicum esculentum Mill cv RioGrande slices in a convective hot air dryer
HEAT AND MASS TRANSFER
Özgün Makale Uluslararası
-
Drying Kinetics of Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus in a ConvectiveHot Air Dryer
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Experimental investigation of the cooling performance of a ground sourceheat pump system in Denizli Turkey
INTERNATIONAL JOURNAL OF REFRIGERATION-REVUE INTERNATIONALE DU FROID
Özgün Makale Uluslararası
-
Donmuş muhafaza sırasında meyve ve sebzelerde oluşan kalite değişimleri
AKADEMİK GIDA
Özgün Makale Ulusal
-
Thermal resistance of Alicyclobacillus acidoterrestris spores indifferent heating media
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Domates Kurutma Teknolojisi ve Kurutma İşleminin Domatesteki Bazı Antioksidan Bileşiklere Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, (http://www.teknolojikarastirmalar.com)
Özgün Makale Ulusal
-
Use of clarifying agents and ultra filter to decrease fumaric acid HMFand increase clarity of apple juice
JOURNAL OF FOOD QUALITY
Özgün Makale Uluslararası
-
Gıda Endüstrisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Uygulamaları
PAÜ Mühendislik Fak., Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yüksek Hidrostatik Basınç Sistemleri
PAÜ Mühendislik Fak., Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu
GIDA
Özgün Makale Ulusal
-
Değişik Süt ve Bitkisel Yağ Ürünlerinin Isı İletim Katsayılarının Deneysel Olarak Belirlenmesi
Turk J. Engin. Environ. Sci
Özgün Makale Ulusal
-
Gıdaların Donma Ve Çözülme Zamanlarının Belirlenmesinde Kullanılan Tahmin Metotları II Sayısal Yöntemler
PAÜ Mühendislik Fak., Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Gıdaların Donma ve Çözülme Zamanlarının Belirlenmesinde Kullanılan Tahmin Metotları I Basit Eşitlikler
PAÜ Mühendislik Fak., Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Determination of freezable water content of beef semimembranous muscleDSC study
JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS
Özgün Makale Uluslararası
-
Determination of differences in free and bound water contents of beefmuscle by DSC under various freezing combinations
JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS
Özgün Makale Uluslararası
-
Bazı Gıda Maddelerinin Isıl Yayılım Katsayılarının Deneysel Olarak Belirlenmesi
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Koyun Karkaslarında Ön Soğutma ve Dondurma Sırasında Meydana Gelen Ağırlık Kayıplarının Araştırılması
PAÜ Mühendislik Fak., Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Peynire işlenecek sütün pastörizasyonunda ısı pompasının kullanılabilirliğinin araştırılması
Doğa Veteriner Hayvancılık Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
HEAT PUMP UTILIZATION IN MILK PASTEURIZATION
ENERGY CONVERSION AND MANAGEMENT
Özgün Makale Uluslararası
-
Sığır Karkaslarında Ön Soğutma ve Dondurma Sırasında Meydana Gelen Ağırlık Kayıplarının Araştırılması
Standard, Ekonomik ve Teknik Dergi
Özgün Makale Ulusal
-
Determination of Thawing Times of Lean Boneless Beef Frozen at Various Temperatures and the Comparison of Experimental Results with Mathematical Models
Atatürk Üniv., Ziraat Fakültesi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Taze Sığır Etlerinin Değişik Ortam Sıcaklıklarında Donma Zamanlarının Deneysel ve Matematiksel Modellerle Belirlenmesi
Atatürk Üniv., Ziraat Fak. Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Soğutma Sistemlerinde Enerji Tasarrufu II Soğu Tüketiminde Enerji Ekonomisi
ARAŞTIRMA
Özgün Makale Ulusal
-
Soğutma Sistemlerinde Enerji Tasarrufu I Soğu Üretiminde Enerji Ekonomisi
ARAŞTIRMA
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Drying characteristics and kinetics of lovastatin degradation of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) slices
XIIIth International Conference of Food Physicists
Özet bildiri Uluslararası
-
Novel Technologies Used in Freezing of Foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Rehydration kinetics of sun-dried eggplants (Solanum melongena L.) at different temperatures.
International conference on agriculture, forest, food, sciences and technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Investigation of ascorbic acid, β-carotene and texturalchanging in red pepper during freezing and freezing storage
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Temperature on Drying Kinetics of Chicken Breast Meat Slices During Hot Air Drying
The 8th International Symposium Euro Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
The Effects of Different Concentrations of Salt and Phosphate on the Emulsion Characteristics of Tench Tinca tinca L 1758 Flesh
”, 4 th International Conferance on “Trends in Meat Meat Products Manufacturing
Özet bildiri Uluslararası
-
Kırmızı Biberin Capsicum annuum L Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulmasında Askorbik Asit Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Determination of Some Properties of Chesnuts Churchkhela
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Doğal Kurutulmuş Bazı Sebzelerin Rehidrasyon Özelliklerinin Belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Çukurova Üniv., ADANA
Poster Ulusal
-
The Effects of Blanching Methods on Some Quality Parameters of Selected Frozen Green Vegetables
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2014), Kuşadası, TURKEY
Poster Uluslararası
-
The Effect of Pretreatments on Air Drying Characteristics of Persimmons
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2014), Kuşadası, TURKEY
Poster Uluslararası
-
Rheological Physical and Chemical Properties of Çal Karası Grape Vitis vinifera Pekmez
The 2 nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Macedonia
Poster Uluslararası
-
Production of Karahoyuk Zığır Bread and Determination of Some Properties
The 2 nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Macedonia
Poster Uluslararası
-
Salihli Wood Meatballs
The 2 nd International Symposium On Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Macedonia
Poster Uluslararası
-
Kabin Tipi Kurutucuda Farklı Sıcaklıklarda Kurutulan Havuç Daucus carota ve Kırmızı Biber Capsicum annuum L Dilimlerinin Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Poster Ulusal
-
Peynir Altı Suyu Tozu Üretimi ve Kullanım Alanları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Pamukkale Üniv., DENİZLİ
Poster Ulusal
-
Thin Layer Drying of Garlic Allium sativum Slices in a Convective Dryer
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2011), Çeşme, TURKEY
Poster Uluslararası
-
Gıda Mühendislerinin İstihdamı ve Çalışma Hayatında Karşılaşılan Bazı Sorunların İstatistiki Açıdan İncelenmesi
5. Gıda Mühendisliği Kongresi, ANKARA
Tam metin bildiri Ulusal
-
Güneş Enerjisi ve Gıda Kurutmasında Kullanımı
I. Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi, Pamukkale Üniv., DENİZLİ
Tam metin bildiri Ulusal
-
Enerji Ekonomisi Yönetimi ve Gıda Sanayiinde Durumu
I. Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi, Pamukkale Üniv., DENİZLİ
Tam metin bildiri Ulusal
-
Vişne Suyu Kuşburnu Nektarı ve Sakkaroz Çözeltisinin Isıl İletkenlik Değerlerinin Belirlenmes
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep Üniv., GAZİANTEP
Tam metin bildiri Ulusal
-
Farklı Şartlarda Dondurulan Sığır Etlerinin Bağımlı ve Serbest Su İçeriğinin Differential Scanning Calorimetry İle Belirlenmesi
3. Ulusal Soğutma ve İklimlendirme Kongresi Çukurova Üniv., ADANA
Tam metin bildiri Ulusal
-
Taze Sığır Etlerinin Değişik Ortam Sıcaklıklarında Donma ve Çözülme Zamanlarının Deneysel ve Matematiksel Modellerle Belirlenmesi
2. Ulusal Soğutma ve İklimlendirme Kongresi Çukurova Üniv., ADANA
Tam metin bildiri Ulusal
-
Et Endüstrisinde Soğutma ve Dondurma Teknolojisinin Temel Prensipleri Uygulamada Karşılaşılan Problemler ve Öneriler
2. Ulusal Soğutma ve İklimlendirme Kongresi Çukurova Üniv., ADANA
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gıda Mühendisliğine Giriş Introduction to Food Engineering Fifth Edition
Nobel
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Et ve Et Ürünlerinde Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Klavuzu
Atatürk Üniversitesi
Tümü Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Çileğin Muhafazasında Dondurma ve Kurutma Yöntemlerinin Kullanım Olanaklarının Ürün Kalitesi ve Enerji İhtiyacı Açısından Değerlendirilmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Glutensiz Mercimek Bisküvisi Üretiminin Araştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Taze ve Kısmen Kurutulmuş Olarak Dondurulan Havuç ve Domatesin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi ve Kinetik Modellemesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Farklı Haşlama Yöntemleri ile Haşlanan Brokolilerde Glukosinolat Askorbik Asit Renk ve Tekstür Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Bazı Sebzelerde Dondurma ve Donmuş Muhafaza Sürecinde Askorbik Asit ß Karoten ve Tekstürel Değişimlerin İncelenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Dondurulmuş parmak patates üretiminde ultrases ve asparajinaz enzim kullanımının akrilamid içeriği ve kalite özellikleri üzerine etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Havuç ve Kırmızı Biberin Farklı Kurutma Yöntemleri ile Kurutulması kuruma karakteristiklerinin ve Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimin Modellenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Bazı Alicyclobacillus Türlerinin Değişik Ortam Koşullarında Isıl Dayanıklılıklarının Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Kurutma İşleminde Domatesin Lycopersicum esculentum Mill Askorbik Asit ß Karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 Denizli Havzasındaki Termal Alanlardan Etkilenen ve Etkilenmeyen Jeolojik Formasyonlarda Sıcaklık ve Isı Depolama Kapasitesi Değişiminin İncelenmesi ve Isı Pompalarında Kullanımının Araştırılması
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
12 Farklı Gıda Maddelerinin Isıl Özelliklerinin Deneysel ve Teorik Olarak Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
13 Et Teknolojisinde Donma ve Çözülme Zamanı Donmuş ve Diğer Etlerin Model Sistemlerde Emülsiyon ve Kalorimetrik Özelliklerinin Tespiti
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
14 Bazı Taze Et ve Et Ürünlerinin Donma ve Çözülme Zamanlarının Çok Boyutlu Düzenli Geometrik Sistemlerde Araştırılması
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
15 Belirgin Geometrik Şekilli ve Değişik Kalınlıklardaki Taze Sığır Etlerinin Donma ve Çözülme Zamanlarının Deneysel Olarak Belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
-
ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ
TÜBİTAK
-
ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ
TÜBİTAK
-
ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ
TÜBİTAK
-
ULUSLARARASI YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ
TÜBİTAK
Tez Danışmanlığı
-
Portakal suyu konsantresi üreten bir tesiste ısı ve elektrik enerjisi ihtiyacının pratik koşullarda ve teorik olarak belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Domates Suyu Tozu Üretiminde Köpük Kurutma Yönteminin Kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Taze ve kısmen kurutulmuş olarak dondurulan havuç ve domatesin bazı kalite özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi ve kinetik modellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Glutensiz Mercimek Bisküvisi Üretiminin Araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Portakal suyu konsantresi üreten bir tesiste ısı ve elektrik enerjisi ihtiyacının pratik koşullarda ve teorik olarak belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Çileğin Muhafazasında Dondurma ve Kurutma Yöntemlerinin Kullanım Olanaklarının Ürün Kalitesi ve Enerji İhtiyacı Açısından Değerlendirilmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Değişik sıvı gıdaların ısıl iletkenlik değerlerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Eritme peyniri üretiminde enerji maliyetinin toplam üretim maliyeti içerisindeki payının belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Leblebi Cipsi Üretimi ve Farklı Üretim ve Kurutma Koşullarının Ürün Kalitesine Etkisinin Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı haşlama yöntemleri ile haşlanan brokolilerde askorbik asit, renk ve tekstür özelliklerindeki değişimin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı kurutma yöntemlerinin kekik (Origanum onites) örneklerinin kalite özellikleri üzerine etkisinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Havuç ve kırmızıbiberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması, kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Havuç ve kırmızı biberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması, kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi
-
Bazı sebzelerde dondurma ve donmuş muhafaza sürecinde askorbik asit, beta karoten ve tekstürel değişimlerin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kurutma işleminde domatesin likopen, ß-karoten, askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı durultma proseslerinin elma suyu üretiminde fumarik asit miktarına ve bazı kalite özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Alicyclobacillus acidoterrestris sporlarının değişik ortam koşullarında ısıl dayanıklılığının belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı