Prof. Dr.
SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-5040-9814Eğitim Bilgileri
-
2000 - 2004 Doktora
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1995 - 1998 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1989 - 1995 Lisans
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2017 - PROFESÖR
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2012 - 2017 DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2005 - 2012 YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2004 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2000 - 2004 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) (İNGİLİZCE)
-
1995 - 2000 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
MYO/Yüksekokul Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Eğitim Komisyonu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
MYO/Yüksekokul Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
β-Carotene and Lycopene Degradation Kinetics of Tarhana Dough During Convective Air Drying and Traditional Drying Methods
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
The Optimization of Hybrid (Microwave–Conventional) Drying of Sweet Potato Using Response Surface Methodology (RSM)
Foods
Özgün Makale Uluslararası
-
Production of clove extract loaded pullulan and whey protein nanofibers as antioxidant and antibacterial agent
Wiley
Özgün Makale Uluslararası
-
Limon Kabuklarının Sıcak Hava, Mikrodalga ve Sıcak Hava-Mikrodalga Kombinasyonu ile Kurutulması
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Investigation of Effect of Ultrasound Pretreatment on Drying and Rehydration Characteristics and Microstructure of Apple Slices
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Ultrases Ön İşleminin Havuç Dilimlerinin Kuruma Karakteristikleri Üzerine Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The effect of lactic acid bacteria and yeast usage on aroma development during tarhana fermentation
FOOD BIOSCIENCE
Özgün Makale Uluslararası
-
Enhancement of drying and rehydration characteristics of okra by ultrasound pre-treatment application
HEAT AND MASS TRANSFER
Özgün Makale Uluslararası
-
Applications of Active Packaging in Breads
Turkish Journal Of Agriculture - Food Science And Technology
Derleme Makale Uluslararası
-
Kinetic Modeling of Quality Aspects of Fermented Sausage (Sucuk) During Storage
Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Rheological properties of poppy seed paste/grape pekmez blends
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Supercritical carbon dioxide extraction of flaxseed oil: Effect of extraction parameters and mass transfer modeling
The Journal of Supercritical Fluids
Özgün Makale Uluslararası
-
Gıdaların Kurutulmasında Ultrases Kullanımı/Application of Ultrasound in Food Drying
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisİ
Derleme Makale Uluslararası
-
Kinetics of traditional Turkish sausage quality aspects during fermentation
FOOD CONTROL
Özgün Makale Uluslararası
-
Properties and quality verification of biodiesel produced from tobaccoseed oil
ENERGY CONVERSION AND MANAGEMENT
Özgün Makale Uluslararası
-
Response Surface Analysis and Modeling of Flaxseed Oil Yield in Supercritical Carbon Dioxide
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Özgün Makale Uluslararası
-
The solubility of apricot kernel oil in supercritical carbon dioxide
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Response surfaces of apricot kernel oil yield in supercritical carbondioxide
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Response surfaces of hazelnut oil yield in supercritical carbon dioxide
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Özgün Makale Uluslararası
-
Mass transfer modeling of apricot kernel oil extraction withsupercritical carbon dioxide
JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS
Özgün Makale Uluslararası
-
Supercritical carbon dioxide extraction of hazelnut oil
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Özgün Makale Uluslararası
-
Değişik Süt ve Bitkisel Yağ Örneklerinin Isıl İletkenlik Değerlerinin Deneysel Olarak Belirlenmesi
TURKIS JOURNAL OF ENGINEERING AND ENVIRONMENTAL SCIENCES
Özgün Makale Ulusal
-
Peyniraltı Suyu Katkılı Şeftali Nektarlarının Bazı Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
ONDOKUZMAYIS ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of Isopropylalcohol on Lye Peeling of Amasya Apples
FRUIT PROCESSING
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
MİKRODALGA YÖNTEMİ İLE KURUTULAN TATLI PATATESİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
EGE 12th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Limon Kabuğunun Kuruma Kinetiğine Etkisinin Belirlenmesi
2nd International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR-2019)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effect of Different Drying Techniques on Drying Behavior of Peach
2nd International Conference on Technology and Science, Burdur, Turkey 14-16 November 2019
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Keçi sütünden üretilen süzme yoğurdun akış davranışına sıcaklığın etkisi
2nd International Conference on Technology and Science, Burdur, Turkey 14-16 November 2019
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Portakal Kabuğunun Kuruma Kinetiğine Etkisinin Belirlenmesi
2nd International Conference on Technology and Science, Burdur, Turkey 14-16 November 2019
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Kinetics of Total Phenolic Content and Total Antioxidant Activity of Ultrasound-Assisted Extraction of Black Carrot Wastes from Fruit Juice Processing Plant (Meyve Suyu İşleme Fabrikası Atığı Siyah Havuç Posalarının Ultrases Destekli Ekstraksiyonunun Toplam Fenolik Madde ve Toplam Antioksidan Aktivite Kinetiği)
International Congress on Agriculture and Animal Sciences (ICAGAS)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effect of Solid Concentration on Rheological Properties of Strained Yogurt Produced from Goat Milk (Keçi Sütünden Üretilen Süzme Yoğurdun Reolojik Özelliklerine Kuru Madde Konsantrasyonunun Etkisi)
International Congress on Agriculture and Animal Sciences (ICAGAS)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Time Dependent Flow Behavior of Poppy Seed Paste (Haşhaş Tohumu Ezmesinin Zamana Bağımlı Akış Davranışı)
International Congress on Agriculture and Animal Sciences (ICAGAS)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Propolis in Electrospinning (Elecktro Eğirmede Propolis)
6th INTERNATIONAL MUGLABEEKEEPING PINE HONEY CONGRESS
Tam metin bildiri Uluslararası
-
A RASFF Database Analysis for Honey and Bee Products in The Period of2002 – 2017: Veterinary Drugs Residue Risk (Bal ve Arı Ürünleri İçin 2002 – 2017 Dönemi RASFF Veritabanı Analizi: Veteriner İlaçları Kalıntı Riski)
6th INTERNATIONAL MUGLABEEKEEPING PINE HONEY CONGRESS
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Propolis Extraction with Different Methods (Farklı Yöntemlerle Propolis Ekstraksiyonu)
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Maydanoz (Petroselinum sativum) Yaprağının Kuruma Kinetiğine Sıcaklığın Etkisi
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Yenilikçi Ekstraksiyon Metotları
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Ultrases Gücü Seviyesinin Ceviz Yeşil Kabuğundan Fenolik Madde Ekstraksiyonunun Kinetiğine Etkisi
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Portakal Kabuğunun Sıcak Hava, Mikrodalga ve Sıcak Hava-Mikrodalga Kombinasyonu ile Kurutulması
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy (FONGAR-2018)
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Plant Extract Loaded Electrospun Nanofibrous Mats for Various Purposes’
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), Cappadocia-TURKEY.
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Ultrasound Pretreatment on Dehyration Kinetics of Ginger (Zingiber officinale) During Hot Air Drying
Intenational Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Rheological Characterization of Some Honey Types from Turkey
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciencesand Tecnologies
Özet bildiri Uluslararası
-
A Food Safety Analysis for Honey and Royal Jelly Products Vıa Rasff
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content of Thyme Tea
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Nanofibers by Electrospinning from Food Proteins
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of air drying temperature on drying kinetics, antioxidant capacity and total phenolic content of celery leaves
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
Optimization of Drying Medicinal and Aromatic Plants by Response Surface Methodology
I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS ”NATURAL AND HEALTHY LIFE”
Özet bildiri Uluslararası
-
TURKEY IN THE RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED NOTIFICATIONS IN THE PERIOD OF 2006-2016:HERBS AND SPICES REVIEW
I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS ”NATURAL AND HEALTHY LIFE”
Özet bildiri Uluslararası
-
The Usage of Plant Extracts as Antioxidant and Antimicrobial Agent in Meat and Meat Products
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
Antioxidant and Phenolic Characteristics of air dried Gingers (Zingiber officinale): Effect of Ultrasound Pre-treatment
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
New Extraction Methods Used in the Production of Medicinal and Aromatic Plant Extracts
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
Green Tea Extract Loaded Nanofibrous Mats
1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Temperature on Drying Kinetics of Ginger (Zingiber officinale) During Hot Air Drying
1.Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Temperature on Rheological Properties of Kalecik Karası Grape Pekmez
1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Ultrases Destekli Kurutmanın Tavuk Göğüs Etinin Rehidrasyon Özellikleri Üzerine Etkisi
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Ultrases Önişlemi Uygulanarak Kurutulan Kurutulan Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Fiziksel Özellikleri
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Some Physical and Chemical Properties of Honeys Supplied from Regions of Having Different Altitudes of Muğla Province
5th INTERNATIONAL MUGLA BEEKEEPING & PINE HONEY CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Rheological Properties of Honeys Supplied from Different Regions of Muğla
5th INTERNATIONAL MUGLA BEEKEEPING & PINE HONEY CONGRESS
Özet bildiri Uluslararası
-
Investigation of Effects of Ultrasound Pre Treatment on Drying and Rehydration Characteristics of Apple Slices
FSD 2016 | 2nd Congress on Food Structure & Design
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Ultrasound Pre Treatment on Rehydration Properties of Beef Tenderloin Meat
FSD 2016 | 2nd Congress on Food Structure & Design
Özet bildiri Uluslararası
-
The Effect of Ultrasound Application for Oleuropein Removal at Green Olive
FSD 2016 2nd Congress on Food Structure Design
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Temperature on Rheological Properties of Chestnut Puree
THE 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIOM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS"
Özet bildiri Uluslararası
-
Time Dependent Rheological Properties of Chestnut Puree
THE 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIOM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS"
Özet bildiri Uluslararası
-
Gıdaların Kurutulmasında Ultrases Kullanımı
PAMUKKALE GIDA SEMPOZYUMU III
Özet bildiri Ulusal
-
The volatile prophile of Uşak tarhana dough and its relation with microbial diversity
VIth Sourdough symposium
Özet bildiri Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gıda Güvenliği, Sağlık Riskleri ve Besin Etkileşimleri
BİDGE Yayınları
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ VE GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ VE GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ VE GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
-
TUZ VE GIDA
NOBEL
Bölüm(ler) Uluslararası
-
MÜHENDİSLİK ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER - III
Gece Kitaplığı / Gece Publishing
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Current Academic Studies in Engineering Sciences-2018
IVPE
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Dizel Motorlar İçin Yenilenebilir Alternatif Biyodizel Yakıt Geliştirilmesi
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
2 Kayısı Çekirdeği Yağının Süperkritik Karbon Dioksit ile Ekstraksiyonu ve Fraksiyonasyonu
Araştırmacı BAP
-
3 Fındık yağının Süperkritik Karbondioksit ile Ekstraksiyonu ve Fraksiyonlarına Ayrılması
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
4 Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi
Araştırmacı -Tübitak 1001
-
5 Elmaların Ultrases Destekli Ozmotik Kurutulması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Ultrases Ön İşleminin Bamya ve Elma Örneklerinin Kurutma Performansları Üzerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 Uşak Tarhanası Hamurunun Fermentasyonunda Aroma Oluşumu ve Mikrobiyota Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
8 Haşhaş Tohumu Ezmesinin Zamandan Bağımsız ve Zamana Bağımlı Akış Davranışlarının Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Keçi Sütünden Üretilen Süzme Yoğurtların Akış Davranışlarının Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Haşhaş Tohumu Ezmesi ve Üzüm Pekmezi Karışımlarının Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 Dizel Motorlar İçin Yenilenebilir Alternatif Biyodizel Yakıt Geliştirilmesi (104M256 TÜBİTAK Projesi)
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
KAHVE ATIKLARINDAN BİYOPOLİMER ELDESİNİN VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan balkabağı ve tatlı patatesin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi ve yanıt yüzey yöntemiyle optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sıcak Hava -Mikrodalga Hibrit Sistemde Elma Dilimlerinin Kuruma Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan dağ çileğinin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elektropüskürtme yöntemi ile gıda teknolojisinde kullanım potansiyeline sahip nanopartikül üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan aronya meyvesinin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi ve optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Bireylerin gıda güvenliği ve gıda denetimleri konusunda tüketici bilincinin incelenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kabin kurutucuda tarhana hamurunun kurutma koşullarının optimizasyonu ve kuruma kinetiklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
DUT PESTİLİNİN SICAK HAVA, MİKRODALGA VE SICAK HAVA-MİKRODALGA KOMBİNASYONU İLE KURUTULMASI
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
BİTKİSEL EKSTRAKTLI NANOLİFLERİN ELEKTRO-EĞİRME YÖNTEMİ İLE ÜRETİMİ VE SOSİS KAPLAMADA KULLANIMI
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
DAĞ ÇİLEĞİNİN FARKLI KOŞULLARDA KURUTULMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
GIDA AMBALAJ MATERYALİ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP NANOLİF ÜRETİMİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Elmaların ultrases destekli ozmotik dehidrasyonu: Kuruma karakteristikleri ve fiziksel özelliklerine etkileri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Nar kabuğu ve siyah havuç posasından fenolikbileşiklerin ultrases destekli ekstraksiyonu: Kinetik modelleme ve optimizasyon
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ceviz yeşil kabuğundan ultrases yardımıyla fenolik madde ekstraksiyonu, kinetik modellenmesi ve optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ultrases önişleminin sığır bonfile ve tavuk göğüs etlerinin kurutma davranışları üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ultrases ön işleminin bamya ve elma örneklerinin kurutma performansları üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Haşhaş tohumu ezmesinin reolojik özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Haşhaş tohumu ezmesi ve üzüm pekmezi karışımlarının reolojik özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı