Prof. Dr.

SAMİ GÖKHAN ÖZKAL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-5040-9814
Eğitim Bilgileri
  • 2000 - 2004 Doktora

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1995 - 1998 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1989 - 1995 Lisans

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2017 - PROFESÖR

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2012 - 2017 DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2005 - 2012 YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2004 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2000 - 2004 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) (İNGİLİZCE)

  • 1995 - 2000 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2019 - 2019

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2019 - 2019

    MYO/Yüksekokul Müdürü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 - 2020

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 - 2021

    Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 - 2018

    Eğitim Komisyonu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 - 2021

    MYO/Yüksekokul Müdürü

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2011 - 2017

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2024KAYA ZELİHA GÖZDE,ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    Gıda Güvenliği, Sağlık Riskleri ve Besin Etkileşimleri

    BİDGE Yayınları

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2021GÜNGÖRDÜ BERNA, ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    TUZ VE GIDA

    NOBEL

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2021ZAMBAK ÖZLEM, ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    TUZ VE GIDA

    NOBEL

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2021TÜFEKÇİ SENEM, ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    TUZ VE GIDA

    NOBEL

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2021TÜFEKÇİ SENEM, ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    TUZ VE GIDA

    NOBEL

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2021GÖNCÜ ALİ, ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    MÜHENDİSLİK ALANINDA ARAŞTIRMA VE DEĞERLENDİRMELER - III

    Gece Kitaplığı / Gece Publishing

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2018ZAMBAK ÖZLEM,ÖZKAL SAMİ GÖKHAN

    Current Academic Studies in Engineering Sciences-2018

    IVPE

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • - Tamamlandı

    1 Dizel Motorlar İçin Yenilenebilir Alternatif Biyodizel Yakıt Geliştirilmesi

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • - Tamamlandı

    2 Kayısı Çekirdeği Yağının Süperkritik Karbon Dioksit ile Ekstraksiyonu ve Fraksiyonasyonu

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    3 Fındık yağının Süperkritik Karbondioksit ile Ekstraksiyonu ve Fraksiyonlarına Ayrılması

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.02.2017 - 22.02.2020Tamamlandı

    4 Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı -Tübitak 1001

  • 30.04.2014 - 23.08.2017Tamamlandı

    5 Elmaların Ultrases Destekli Ozmotik Kurutulması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 03.12.2013 - 02.08.2017Tamamlandı

    6 Ultrases Ön İşleminin Bamya ve Elma Örneklerinin Kurutma Performansları Üzerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 10.09.2013 - 15.01.2016Tamamlandı

    7 Uşak Tarhanası Hamurunun Fermentasyonunda Aroma Oluşumu ve Mikrobiyota Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 20.06.2011 - 03.08.2012Tamamlandı

    8 Haşhaş Tohumu Ezmesinin Zamandan Bağımsız ve Zamana Bağımlı Akış Davranışlarının Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 20.06.2010 - 21.11.2018Tamamlandı

    9 Keçi Sütünden Üretilen Süzme Yoğurtların Akış Davranışlarının Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.11.2009 - 26.01.2018Tamamlandı

    10 Haşhaş Tohumu Ezmesi ve Üzüm Pekmezi Karışımlarının Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.04.2005 - 01.06.2008Tamamlandı

    11 Dizel Motorlar İçin Yenilenebilir Alternatif Biyodizel Yakıt Geliştirilmesi (104M256 TÜBİTAK Projesi)

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    KAHVE ATIKLARINDAN BİYOPOLİMER ELDESİNİN VE GIDA TEKNOLOJİSİNDE KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan balkabağı ve tatlı patatesin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi ve yanıt yüzey yöntemiyle optimizasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Sıcak Hava -Mikrodalga Hibrit Sistemde Elma Dilimlerinin Kuruma Karakteristiklerinin Belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan dağ çileğinin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Elektropüskürtme yöntemi ile gıda teknolojisinde kullanım potansiyeline sahip nanopartikül üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Sıcak hava-mikrodalga kombinasyonu ile kurutulan aronya meyvesinin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi ve optimizasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Bireylerin gıda güvenliği ve gıda denetimleri konusunda tüketici bilincinin incelenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kabin kurutucuda tarhana hamurunun kurutma koşullarının optimizasyonu ve kuruma kinetiklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    DUT PESTİLİNİN SICAK HAVA, MİKRODALGA VE SICAK HAVA-MİKRODALGA KOMBİNASYONU İLE KURUTULMASI

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    BİTKİSEL EKSTRAKTLI NANOLİFLERİN ELEKTRO-EĞİRME YÖNTEMİ İLE ÜRETİMİ VE SOSİS KAPLAMADA KULLANIMI

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    DAĞ ÇİLEĞİNİN FARKLI KOŞULLARDA KURUTULMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GIDA AMBALAJ MATERYALİ OLMA POTANSİYELİNE SAHİP NANOLİF ÜRETİMİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Elmaların ultrases destekli ozmotik dehidrasyonu: Kuruma karakteristikleri ve fiziksel özelliklerine etkileri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Nar kabuğu ve siyah havuç posasından fenolikbileşiklerin ultrases destekli ekstraksiyonu: Kinetik modelleme ve optimizasyon

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ceviz yeşil kabuğundan ultrases yardımıyla fenolik madde ekstraksiyonu, kinetik modellenmesi ve optimizasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ultrases önişleminin sığır bonfile ve tavuk göğüs etlerinin kurutma davranışları üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ultrases ön işleminin bamya ve elma örneklerinin kurutma performansları üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Haşhaş tohumu ezmesinin reolojik özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Haşhaş tohumu ezmesi ve üzüm pekmezi karışımlarının reolojik özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı