Prof. Dr.
SEHER ARSLAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-2113-6682Eğitim Bilgileri
-
1999 - 2005 Doktora
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1994 - 1997 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1990 - 1994 Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2008 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2006 - 2008 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
-
1999 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
-
1995 - 1999 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Zerde (yellow rice pudding) prepared using different spices: Biological activity, physical properties, textural properties and aroma profile
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Identification of lactic acid bacteria in bee bread and bee pollen samples collected from different regions of Türkiye and comparison of their probiotic properties
Italian Journal of Food Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Enhancement of kefir functionality by adding black elderberry and evaluation of its quality during storage
Food Science & Nutrition
Özgün Makale Uluslararası
-
The effects of select stabilizers addition on physicochemical, textural, microstructural and sensory properties of ice cream
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı hidrokolloid kombinasyonları ve depolama süresinin sütlaç örneklerinin bazı özellikleri üzerine etkileri
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Classification of raw cow milk using information fusion framework
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
The effects of different dietary fiber use on the properties of kefir produced with cow's and goat's milk
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECTS OF HYDROCOLLOID COMBINATIONS ON PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF KAZANDIBI
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Storage and Some Hydrocolloid Blends on Physicochemical, Textural and Sensory Characteristics of Keşkül, a Dairy Dessert
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The impact of quinoa flour on some properties of ayran
Food Science Nutrition
Özgün Makale Uluslararası
-
Bazı Türk Ballarının Bakteriyolojik, Fizikokimyasal ve Melissopalinolojik Analizi
Akademik Gıda
Özgün Makale Uluslararası
-
Chemical and sensory characteristics of dried cokelek cheeses at different temperatures
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Olive Leaf Extract on the Quality of Low Fat Apricot Yogurt
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Süt Reçeli Üretim Yöntemleri ve Özellikleri
Akademik Gıda
Derleme Makale Uluslararası
-
Physicochemical functional and sensory properties of yogurts containing persimmon
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Özgün Makale Uluslararası
-
A review chemical microbiological and nutritional characteristics of kefir
CyTA - Journal of Food
Özgün Makale Uluslararası
-
Unutulmuş Tatlılar Tavukgöğsü ve Zerde
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Use of corn oil in the production of Turkish white cheese
Journal of Food Science and Technology-Mysore
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of addition of locust bean gum on sensory chemical andphysical properties of low fat yoghurt
Journal of Food Agriculture & Environment
Özgün Makale Uluslararası
-
Some properties of stirred yoghurt made with processed grape seed powder carrot juice or a mixture of grape seed powder and carrot juice
Milchwissenschaft- Milk Science International
Özgün Makale Uluslararası
-
Mikroenkapsulasyon ve sut teknolojisinde kullanım alanları
Akademik Gıda Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
The effect of fat replacers on chemical and textural properties of white brined cheese
Milchwissenschaft- Milk Science International
Özgün Makale Uluslararası
-
Utilization of interesterified fat in the Production of Turkish White cheese
Food Science and Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Diyetetik amaclı peynir uretim teknikleri
Dunya Gıda Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of salt and phosphate levels on the emulsion properties of fresh and frozen hen meats
African Journal of Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin dondurulmus yumurtaci tavuk etlerinin emulsiyon ozellikleri uzerine etkisi
Selcuk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Et ve et ürünlerinde tutsuleme
Gıda ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
nır
Ulsularasrası çrvre
Tam metin bildiri Ulusal
-
Effect of quince seed extract on the sensory properties of ice cream
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
The effect of adding quinoa flour on the chemical and sensory properties of ayran production
The 3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC),
Özet bildiri Uluslararası
-
SAFFRON: A VALUABLE MEDICINAL FOOD PRODUCTSEHER ARSLAN ...................................................................................................
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
CHEMICAL AND PHYSICAL PROPERTIES OF KEFIR ENRICHED WITH CHICORYEXTRACT (NATURAL INULIN SOURCE) AND QUINOA FLOUR
ıı. International Eurasion Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Quality Properties of Cheeses Dried at Different Temperatures
International Conference on Raw Materıals to Processed Foods
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Different Formulation in Zerde Production.
International Conference on Raw Materıals to Processed Foods
Özet bildiri Uluslararası
-
Sütlü Tatlıların Üretiminde Kullanılan Hidrokolloidler
1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
A Popular Dessert : Milk Jam
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of Different Hydrocolloid Combinations in Keşkül Production
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Antalya İlinde Keçi ve Koyun Sütü Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları
1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Süt Tozu Ve Peynir Altı Suyu Tozu Örneklerinin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi,
Özet bildiri Ulusal
-
Evaluation of dietary fiber values of milk jam made from different fruits
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Nutritional Value and Use of Quinoa
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Development of kazandibi production with addition of different hydrocolloid combinations
2nd International Conference on Food Properties,
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt Proteinleri Kaynaklı Antimikrobiyel Peptitler
12.Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Deve Sütü
12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Kuru Peynir Üretiminde Bitkisel Hidrokolloidlerin Kullanımı
Pamukkale Gıda Sempozyumu-III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Dil peynirlerinin tepsili kurutucuda kurutulması
Pamukkale Gıda Sempozyumu-III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Çeşitli süt ürünlerinde hidroksimetilfurfural HMF düzeyinin belirlenmesi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Traditional Dairy Product Kaymak
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Traditional Turkish Dairy Desserts
Traditional Turkish Dairy DessertsThe 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Çörek otu ilave edilmiş kuru peynirlerin fenolik madde miktarlarının ve antioksidant aktivitelerinin belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
A study on Bacteriologic Physicochemical and Melissopallinologic Analysis of Commercial Honeys from Turkey
3rd International Molecular Biology and Biotechnology Congress.
Özet bildiri Uluslararası
-
Burned Odor yoghurt and determination of some properties
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Dry Cheese and its some properties
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt Ürünlerinde yağ ikame maddelerinin kullanımı
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynirde olgunlaşmayı hızlandırma yöntemleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynir kurutma yöntemleri
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Peynirde olgunlaşmayı hızlandırmak için zayıflatılmış attenuated kültür kullanımı
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu,
Özet bildiri Ulusal
-
Batman da satısa sunulan salamura peynirlerin bazı kimyasal ve teksturel özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Sut Endustrisinde Yenilikci Yaklasımlar Sempozyumu,
Özet bildiri Ulusal
-
Extending shelf life in cultured milk products
11th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Fonksiyonel meyveli yoğurt üretimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Utilization of interesterified oil in the production of Turkish White cheese
14th World Congress of Food Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of fat replacers in the production of functional White cheese
2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of fat replacer on chemical textural and sensory properties of low fat Turkish White cheese
Euro Food Chem XIII
Tam metin bildiri Uluslararası
-
The changes in textural and sensory properties of Turkish white cheese produced by using corn oil
IDF Symposium on Cheese: Ripening, Characterization and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of cholesterol lowered Turkish White cheese and it s compositional properties
Effost Annual Meeting 2004: Food Innovations For An Expanding Europe
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of corn oil and interesterified fat as fat replacers in the production of functional White cheese
1st International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals
Özet bildiri Uluslararası
-
The effects of different salt and phosphate levels on the emulsion properties of frozen hen meats
12th World Congress of Food Science & Technology,
Özet bildiri Uluslararası
-
Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin yumurtacı tavuk etlerinin emülsiyon özellikleri üzerine etkisi
Gıda Mühendisliği Kongresi ve Sergisi Bildiriler Kitabı,
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
EMERGING, CONTEMPORARY AND FUTURE VISIONS IN FOOD INDUSTRY
Astana
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Some Innovative And Sustainable Approaches In Food Production Chain
Efe Akademik Yayınları
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Gastronomik Akımlar-III
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli
Nobel
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Some Novel Applications in the Food Industry
Serüven
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Sıkılabilir Çeşnili Yoğurtlu Sos
TÜBİTAK PROJESİ
-
2 Dereotu ve çörekotu ilave edilen ve farklı sıcaklıklarda kurutulan peynirlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi
Yönetici BAP
-
3 Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonksiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması
Yönetici BAP
-
4 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
5 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
6 Diyetetik amaçlı peynir üretiminde süt yağı yerine interesterifiye bitkisel yağ ve yağ yerine geçebilecek alternatif maddelerin kullanımı ve bunun peynir kalitesine etkileri
Araştırmacı BAP
-
7 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri
Araştırmacı BAP
-
8 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
9 Kinoa Unu İlaveli Ayran Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Araştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Farklı Diyet Lifi Kullaniminin İnek Ve Keçi Sütü İle Üretilen Kefirlerin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 Kazandibi, keşkül ve sütlaç üretiminde hidrokolloid kullanımının bazı kimyasal özellikler ve mikroyapı üzerindeki etkisinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Farklı Meyvelerle Zenginleştirilen Süt Reçellerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ
-
13 Sütlaç Keşkül ve Kazandibi üretiminde hidrokolloidlerin kullanımı
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
14 Dereotu ve Çörekotu İlave Edilen ve Farklı Sıcaklıklarda Kurutulan Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Farklı ambalaj materyallerinin tereyağında kalite karakteristikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Arı Poleni ve Arı Ekmeğinden İzole Edilen Potansiyel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik ve Paraprobiyotikleri ile Yoğurt Üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sarı mercimek unu katkılı çökelek peynirlerinin özellikleri üzerine farklı kurutma tekniklerinin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Mürverce zenginleştirilmiş fonksiyonel kefir üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kekik ve rezene ilave edilip modifiye atmosferde paketlenen kuru çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kolostrum Tozunun Depolama Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması ve Model Gıdalarda Denenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Coğrafi Kökenin ve Mevsimsel Farklılıkların Koyun Sütü Yoğurdu Üzerindeki Etkilerinin Spektroskopik ve Kemometrik Yaklaşımlarla Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Modifiye Atmosferde Paketlenmiş ve Şifalı Bitkilerle Zenginleştirilen Kurutulmuş Çökelek Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Meyveli Yoğurt Üretiminde Kolajen Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ayva çekirdeği ekstraktının dondurma üretiminde etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı sıcaklıklarda kurutulan dereotu ve çörek otu ilaveli çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
UHT İçme Sütlerinde Jelleşme Sorunu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı formülasyonların zerde kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kinoa unu ilaveli ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı diyet lifi kullanımının inek ve keçi sütü ile üretilen kefirlerin kalite özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı meyvelerle zenginleştirilen süt reçellerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sütlaç, keşkül ve kazandibi üretiminde hidrokolloid kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonsiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı