Prof. Dr.
SEHER ARSLAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-2113-6682Eğitim Bilgileri
-
1999 - 2005 Doktora
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1994 - 1997 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1990 - 1994 Lisans
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2008 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2006 - 2008 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
-
1999 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
-
1995 - 1999 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
The effects of select stabilizers addition on physicochemical, textural, microstructural and sensory properties of ice cream
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı hidrokolloid kombinasyonları ve depolama süresinin sütlaç örneklerinin bazı özellikleri üzerine etkileri
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Classification of raw cow milk using information fusion framework
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
The effects of different dietary fiber use on the properties of kefir produced with cow's and goat's milk
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECTS OF HYDROCOLLOID COMBINATIONS ON PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORY PROPERTIES OF KAZANDIBI
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Storage and Some Hydrocolloid Blends on Physicochemical, Textural and Sensory Characteristics of Keşkül, a Dairy Dessert
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
The impact of quinoa flour on some properties of ayran
Food Science Nutrition
Özgün Makale Uluslararası
-
Bazı Türk Ballarının Bakteriyolojik, Fizikokimyasal ve Melissopalinolojik Analizi
Akademik Gıda
Özgün Makale Uluslararası
-
Chemical and sensory characteristics of dried cokelek cheeses at different temperatures
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Olive Leaf Extract on the Quality of Low Fat Apricot Yogurt
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Süt Reçeli Üretim Yöntemleri ve Özellikleri
Akademik Gıda
Derleme Makale Uluslararası
-
Physicochemical functional and sensory properties of yogurts containing persimmon
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Özgün Makale Uluslararası
-
A review chemical microbiological and nutritional characteristics of kefir
CyTA - Journal of Food
Özgün Makale Uluslararası
-
Unutulmuş Tatlılar Tavukgöğsü ve Zerde
Süt Dünyası
Özgün Makale Ulusal
-
Use of corn oil in the production of Turkish white cheese
Journal of Food Science and Technology-Mysore
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of addition of locust bean gum on sensory chemical andphysical properties of low fat yoghurt
Journal of Food Agriculture & Environment
Özgün Makale Uluslararası
-
Some properties of stirred yoghurt made with processed grape seed powder carrot juice or a mixture of grape seed powder and carrot juice
Milchwissenschaft- Milk Science International
Özgün Makale Uluslararası
-
Mikroenkapsulasyon ve sut teknolojisinde kullanım alanları
Akademik Gıda Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
The effect of fat replacers on chemical and textural properties of white brined cheese
Milchwissenschaft- Milk Science International
Özgün Makale Uluslararası
-
Utilization of interesterified fat in the Production of Turkish White cheese
Food Science and Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Diyetetik amaclı peynir uretim teknikleri
Dunya Gıda Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of salt and phosphate levels on the emulsion properties of fresh and frozen hen meats
African Journal of Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin dondurulmus yumurtaci tavuk etlerinin emulsiyon ozellikleri uzerine etkisi
Selcuk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Et ve et ürünlerinde tutsuleme
Gıda ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
nır
Ulsularasrası çrvre
Tam metin bildiri Ulusal
-
Effect of quince seed extract on the sensory properties of ice cream
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
The effect of adding quinoa flour on the chemical and sensory properties of ayran production
The 3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC),
Özet bildiri Uluslararası
-
SAFFRON: A VALUABLE MEDICINAL FOOD PRODUCTSEHER ARSLAN ...................................................................................................
II. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
CHEMICAL AND PHYSICAL PROPERTIES OF KEFIR ENRICHED WITH CHICORYEXTRACT (NATURAL INULIN SOURCE) AND QUINOA FLOUR
ıı. International Eurasion Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Quality Properties of Cheeses Dried at Different Temperatures
International Conference on Raw Materıals to Processed Foods
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Different Formulation in Zerde Production.
International Conference on Raw Materıals to Processed Foods
Özet bildiri Uluslararası
-
Sütlü Tatlıların Üretiminde Kullanılan Hidrokolloidler
1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
A Popular Dessert : Milk Jam
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of Different Hydrocolloid Combinations in Keşkül Production
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Antalya İlinde Keçi ve Koyun Sütü Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları
1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Süt Tozu Ve Peynir Altı Suyu Tozu Örneklerinin Fenolik Madde İçerikleri ve Antioksidan Aktiviteleri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi,
Özet bildiri Ulusal
-
Evaluation of dietary fiber values of milk jam made from different fruits
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Nutritional Value and Use of Quinoa
The Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Development of kazandibi production with addition of different hydrocolloid combinations
2nd International Conference on Food Properties,
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt Proteinleri Kaynaklı Antimikrobiyel Peptitler
12.Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Deve Sütü
12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Kuru Peynir Üretiminde Bitkisel Hidrokolloidlerin Kullanımı
Pamukkale Gıda Sempozyumu-III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Dil peynirlerinin tepsili kurutucuda kurutulması
Pamukkale Gıda Sempozyumu-III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar
Özet bildiri Ulusal
-
Çeşitli süt ürünlerinde hidroksimetilfurfural HMF düzeyinin belirlenmesi
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Traditional Dairy Product Kaymak
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Traditional Turkish Dairy Desserts
Traditional Turkish Dairy DessertsThe 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Çörek otu ilave edilmiş kuru peynirlerin fenolik madde miktarlarının ve antioksidant aktivitelerinin belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
A study on Bacteriologic Physicochemical and Melissopallinologic Analysis of Commercial Honeys from Turkey
3rd International Molecular Biology and Biotechnology Congress.
Özet bildiri Uluslararası
-
Burned Odor yoghurt and determination of some properties
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus,
Özet bildiri Uluslararası
-
Dry Cheese and its some properties
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt Ürünlerinde yağ ikame maddelerinin kullanımı
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynirde olgunlaşmayı hızlandırma yöntemleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynir kurutma yöntemleri
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Peynirde olgunlaşmayı hızlandırmak için zayıflatılmış attenuated kültür kullanımı
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu,
Özet bildiri Ulusal
-
Batman da satısa sunulan salamura peynirlerin bazı kimyasal ve teksturel özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Sut Endustrisinde Yenilikci Yaklasımlar Sempozyumu,
Özet bildiri Ulusal
-
Extending shelf life in cultured milk products
11th Egyptian Conference of Dairy Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Fonksiyonel meyveli yoğurt üretimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Utilization of interesterified oil in the production of Turkish White cheese
14th World Congress of Food Science and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of fat replacers in the production of functional White cheese
2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of fat replacer on chemical textural and sensory properties of low fat Turkish White cheese
Euro Food Chem XIII
Tam metin bildiri Uluslararası
-
The changes in textural and sensory properties of Turkish white cheese produced by using corn oil
IDF Symposium on Cheese: Ripening, Characterization and Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of cholesterol lowered Turkish White cheese and it s compositional properties
Effost Annual Meeting 2004: Food Innovations For An Expanding Europe
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of corn oil and interesterified fat as fat replacers in the production of functional White cheese
1st International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals
Özet bildiri Uluslararası
-
The effects of different salt and phosphate levels on the emulsion properties of frozen hen meats
12th World Congress of Food Science & Technology,
Özet bildiri Uluslararası
-
Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin yumurtacı tavuk etlerinin emülsiyon özellikleri üzerine etkisi
Gıda Mühendisliği Kongresi ve Sergisi Bildiriler Kitabı,
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli
Nobel
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Some Novel Applications in the Food Industry
Serüven
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Sıkılabilir Çeşnili Yoğurtlu Sos
TÜBİTAK PROJESİ
-
2 Dereotu ve çörekotu ilave edilen ve farklı sıcaklıklarda kurutulan peynirlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi
Yönetici BAP
-
3 Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonksiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması
Yönetici BAP
-
4 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
5 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
6 Diyetetik amaçlı peynir üretiminde süt yağı yerine interesterifiye bitkisel yağ ve yağ yerine geçebilecek alternatif maddelerin kullanımı ve bunun peynir kalitesine etkileri
Araştırmacı BAP
-
7 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri
Araştırmacı BAP
-
8 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
9 Kinoa Unu İlaveli Ayran Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Araştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Farklı Diyet Lifi Kullaniminin İnek Ve Keçi Sütü İle Üretilen Kefirlerin Kalite Özelliklerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
11 Kazandibi, keşkül ve sütlaç üretiminde hidrokolloid kullanımının bazı kimyasal özellikler ve mikroyapı üzerindeki etkisinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
12 Farklı Meyvelerle Zenginleştirilen Süt Reçellerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ
-
13 Sütlaç Keşkül ve Kazandibi üretiminde hidrokolloidlerin kullanımı
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
14 Dereotu ve Çörekotu İlave Edilen ve Farklı Sıcaklıklarda Kurutulan Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Kekik ve rezene ilave edilip modifiye atmosferde paketlenen kuru çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kolostrum Tozunun Depolama Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması ve Model Gıdalarda Denenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sarı mercimek unu katkılı çökelek peynirlerinin özellikleri üzerine farklı kurutma tekniklerinin etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı ambalaj materyallerinin tereyağında kalite karakteristikleri üzerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Coğrafi Kökenin ve Mevsimsel Farklılıkların Koyun Sütü Yoğurdu Üzerindeki Etkilerinin Spektroskopik ve Kemometrik Yaklaşımlarla Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Mürverce Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kefir Üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Arı Poleni ve Arı Ekmeğinden İzole Edilen Potansiyel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik ve Paraprobiyotikleri ile Yoğurt Üretimi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Modifiye Atmosferde Paketlenmiş ve Şifalı Bitkilerle Zenginleştirilen Kurutulmuş Çökelek Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Meyveli Yoğurt Üretiminde Kolajen Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Ayva çekirdeği ekstraktının dondurma üretiminde etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı sıcaklıklarda kurutulan dereotu ve çörek otu ilaveli çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
UHT İçme Sütlerinde Jelleşme Sorunu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı formülasyonların zerde kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Kinoa unu ilaveli ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı diyet lifi kullanımının inek ve keçi sütü ile üretilen kefirlerin kalite özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı meyvelerle zenginleştirilen süt reçellerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Sütlaç, keşkül ve kazandibi üretiminde hidrokolloid kullanımı
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonsiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı