Prof. Dr.

SEHER ARSLAN

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-2113-6682
Eğitim Bilgileri
  • 1999 - 2005 Doktora

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1994 - 1997 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1990 - 1994 Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ZİRAAT FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2008 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2006 - 2008 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 1999 - 2005 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 1995 - 1999 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2023EREN KARAHAN LEYLA, ARSLAN SEHER

    Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli

    Nobel

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023TAŞDELEN ELİF, ARSLAN SEHER

    Some Novel Applications in the Food Industry

    Serüven

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 15.03.2015 - Devam Ediyor

    1 Sıkılabilir Çeşnili Yoğurtlu Sos

    TÜBİTAK PROJESİ

  • - Beklemede

    2 Dereotu ve çörekotu ilave edilen ve farklı sıcaklıklarda kurutulan peynirlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    3 Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonksiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması

    Yönetici BAP

  • - Tamamlandı

    4 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı

    Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ

  • - Tamamlandı

    5 Bilim Dünyasına Yolculuk Yaz Bilim Kampı

    Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ

  • - Tamamlandı

    6 Diyetetik amaçlı peynir üretiminde süt yağı yerine interesterifiye bitkisel yağ ve yağ yerine geçebilecek alternatif maddelerin kullanımı ve bunun peynir kalitesine etkileri

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    7 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri

    Araştırmacı BAP

  • - Tamamlandı

    8 Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 20.03.2018 - 20.11.2018Tamamlandı

    9 Kinoa Unu İlaveli Ayran Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Araştırılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 31.10.2016 - 31.10.2018Tamamlandı

    10 Farklı Diyet Lifi Kullaniminin İnek Ve Keçi Sütü İle Üretilen Kefirlerin Kalite Özelliklerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.05.2016 - 15.09.2017Tamamlandı

    11 Kazandibi, keşkül ve sütlaç üretiminde hidrokolloid kullanımının bazı kimyasal özellikler ve mikroyapı üzerindeki etkisinin belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 10.08.2015 - 25.03.2018Tamamlandı

    12 Farklı Meyvelerle Zenginleştirilen Süt Reçellerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yürütücü TÜBİTAK PROJESİ

  • 04.01.2015 - 14.01.2016Tamamlandı

    13 Sütlaç Keşkül ve Kazandibi üretiminde hidrokolloidlerin kullanımı

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 11.11.2012 - 15.11.2017Tamamlandı

    14 Dereotu ve Çörekotu İlave Edilen ve Farklı Sıcaklıklarda Kurutulan Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Kekik ve rezene ilave edilip modifiye atmosferde paketlenen kuru çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Kolostrum Tozunun Depolama Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması ve Model Gıdalarda Denenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Sarı mercimek unu katkılı çökelek peynirlerinin özellikleri üzerine farklı kurutma tekniklerinin etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı ambalaj materyallerinin tereyağında kalite karakteristikleri üzerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Coğrafi Kökenin ve Mevsimsel Farklılıkların Koyun Sütü Yoğurdu Üzerindeki Etkilerinin Spektroskopik ve Kemometrik Yaklaşımlarla Belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Mürverce Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kefir Üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Arı Poleni ve Arı Ekmeğinden İzole Edilen Potansiyel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik ve Paraprobiyotikleri ile Yoğurt Üretimi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Modifiye Atmosferde Paketlenmiş ve Şifalı Bitkilerle Zenginleştirilen Kurutulmuş Çökelek Peynirinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Meyveli Yoğurt Üretiminde Kolajen Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Ayva çekirdeği ekstraktının dondurma üretiminde etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı sıcaklıklarda kurutulan dereotu ve çörek otu ilaveli çökelek peynirlerinin bazı kalite özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    UHT İçme Sütlerinde Jelleşme Sorunu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı formülasyonların zerde kalitesi üzerine etkisinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Kinoa unu ilaveli ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı diyet lifi kullanımının inek ve keçi sütü ile üretilen kefirlerin kalite özelliklerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı meyvelerle zenginleştirilen süt reçellerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Sütlaç, keşkül ve kazandibi üretiminde hidrokolloid kullanımı

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Keçiboynuzu gamı kullanılarak az yağlı yoğurt ve zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak fonsiyonel meyveli yoğurt üretimlerinin araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı