Doç. Dr.
HANDE MUTLU ÖZTÜRK
TURİZM FAKÜLTESİ >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI >> GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-4404-0106Eğitim Bilgileri
-
2009 - 2011 Doktora
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2005 - 2007 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2000 - 2005 Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Mesleki Deneyim
-
2021 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
-
2015 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
-
2013 - 2015 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
-
2009 - 2013 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
Üniversite Dışı Deneyim
-
2006 - 2007
Fatma Gül Soylu Pastanesi
Sorumlu Yönetici
-
2006 - 2006
Erikoğlu Holding
Arge Uzmanı
-
2006 - 2006
Kömürcü Gıda
Gıda Mühendisi
İdari Görevler
-
Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Erasmus Koordinatörü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Arş. Uyg. Merkezi Müdürü
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Film Etkili Turizm Kapsamında “Zeytin Ağacı” Dizisinin Göstergebilimsel Bir Analizi (A Semiotic Analysis of the “Another Self” Series in the Scope of Film Effective Tourism)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Estimating meat consumption based on economic indicators using linear regression analysis approach: A case study of Türkiye
Food and Health
Özgün Makale Ulusal
-
Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Lisans Öğrencilerinin “Kültürel Miras” Kavramına İlişkin Algılarına Yönelik Metafor Analizi
MANAS Sosyal Arastirmalar Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Drying of Apricot Using Ambient Air, Solar Water Collector Assisted Drying System and Solar Air Collector Assisted Drying System
Cukurova University, Agriculture Faculty
Özgün Makale Ulusal
-
Energy and exergy analyses of vacuum cooling as experimental assessment: case study for boiled cauliflower (Brassica Oleracea Var)
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry
Özgün Makale Uluslararası
-
Okul Öncesi Dönemde Kültürel Miras Eğitimine İlişkin Öğretmen Görüşleri: Denizli İli Örneği
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Çevre Kimliklerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma (A Research on Determination of Environmental Identities of Undergraduate Students Studying Tourism)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Teknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Derleme Makale Ulusal
-
Otel İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin Stajyer Kavramına İlişkin Algılarına Yönelik Metafor Analizi
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Konaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin Yaratıcılık Engelleri
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Konaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin BakımYönetimi Uygulamalarına Bakışı: Denizli’de FaaliyetGösteren Konaklama İşletmeleri Örneği
Mühendis ve Makina
Özgün Makale Ulusal
-
Hidrolik Santrallerin Turizm ve Kültürel Mirası Üzerine Etkisi (The Impact of Hydroelectric Power Plants on Tourism and Cultural Heritage)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Pişmiş Brokoli ve Karnabahar İçin Vakum Soğutma Enerji Analizi
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Life-Cycle Cost, Cooling Degree Day, and Carbon Dioxide Emission Assessments of Insulation of Refrigerated Warehouses Industry in Turkey
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL ENGINEERING
Özgün Makale Uluslararası
-
Maintenance and maintenancemanagement systems in accommodation
Journal of Achievements in Materials and Manufacturing Engineering
Derleme Makale Uluslararası
-
TURİZM SEKTÖRÜNDE ENERJİ TÜKETİMİ VE ENERJİ TASARRUF OLANAKLARI
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Derleme Makale Ulusal
-
İthal Gıda Ürünü Kullanımının Yöresel Lezzetler Üzerine Etkisi (The Impact of Imported Food Product Usage on the Taste in Local Cuisine)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Mutfaklarda Yangın Tehlikesi ve Bakımın Önemi
Tesisat Mühendisliği Dergisi
Derleme Makale Ulusal
-
Microbial analysis of meatballs cooled with vacuum and conventional cooling
Journal of Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Experimental performance assessment of a vacuum cooling system through exergy analysis method
Journal of Cleaner Production
Özgün Makale Uluslararası
-
Human development index of Turkey economic development relationship nutrition and comparison with selected countries p Türkiye nin insani gelişme endeksi ekonomik gelişmişlik beslenme ilişkisi ve farklı ülkelerle karşılaştırılması
Journal of Human Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Comparison of Vacuum Cooling with Conventional Cooling for Purslane
International Journal of Food Engineering
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of pressure on the vacuum cooling of iceberg lettuce
International Journal of Refrigeration
Özgün Makale Uluslararası
-
Gıdaların Vakum Soğutma Tekniği ile Soğutulması
Termodinamik
Özgün Makale Ulusal
-
Kültür Mantarlarının Vakum Altında Soğutulması
Sogutma Dünyasi
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Sanayinde Vakum Soğutma Sistemi Bölüm 2
DTK
Derleme Makale Ulusal
-
Gıda Sanayinde Vakum Soğutma Sistemi Bölüm 1
DTK
Derleme Makale Ulusal
-
Ekmeğin Üretim Aşamaları ve Beslenmedeki Rolü
Unlu Mamüller Teknolojisi Dergisi
Derleme Makale Ulusal
Bildiriler
-
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ALANINDA YARATICILIĞIN ÖNEMİ
5. Uluslararası Gastronomi Turizmi araştırmaları Kongresi - UGTAK 2021
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Drying of Apricot with Solar Energy in Cabin Type Dryers
5th International Conference on Modern Approaches in Science, Technology Engineering
Özet bildiri Uluslararası
-
Konaklama İşletmelerinde Bakım ve Bakım Yönetim Sistemleri
IXTH INTERNATIONAL MAINTENANCETECHNOLOGIES CONGRESS AND EXHIBITION
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Application of Vacuum and Conventional Cooling for the Melon
V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Energy Analysis of Vacuum Cooling for the Cooked Broccoli and Cauliflower
V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Comparison Of Drying Kinetics and Mathematical Modelling of Apricots in a Solar Dryer
V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Microbial Analysis of Cooked Breaded Chicken for Vacuum and Conventional Cooling of Meat
V. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Tam metin bildiri Uluslararası
-
VEHICLE ROUTING PROBLEM APPLICATIONS INFOOD INDUSTRY
Third International Conference on Computational Mathematics and Engineering Sciences(CMES-2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
Yöresel Mutfaklarda Lezzet Sapması Tehdidi: İthal Gıda Ürünleri
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Turizm, Kültürel Miras ve Enerji
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Mutfaklarda Yangın Tehlikesi ve Bakımın Önemi
VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Comparison of Vacuum and Conventional Cooling of Cooked Breaded Chicken Meat
Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
COMPARISON OF VACUUM COOLING AND CONVENTIONAL COOLING
XII. International HVACR Technology Symposium
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Ekmeğin Vakum Ortamında Soğutulmasının Ekmek Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi
8. Gıda Mühendisliği kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Terörün Türk Turizmi Üzerine Olumsuz Etkileri ve Alınabilecek Önlemler
17. Ulusal Turizm Kongresi
Tam metin bildiri Ulusal
-
Particular Points Needs To Attention For Nutrition Of Preschool Children
VII. International Nutrition and Dietetics Congress 2010
Özet bildiri Uluslararası
-
Importance of HACCP Systems For Public Nutrition
VII. International Nutrition and Dietetics Congress2010
Özet bildiri Uluslararası
-
A Comparatıve Energy Analysıs Of Vacuum Type and Conventıonal Food Coolıng Systems
Global Warming 2009
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Iceberg Marulun Vakum Altında Soğutulması
I. Soğutma Teknolojileri Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Effect of Pressure on the vacuum Cooling of Cooked Food
Food Micro 2008
Özet bildiri Uluslararası
-
İncirin Güneş Enerjisi Kullanarak Kurutulmasının Esasları
II. Ulusal Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi
Tam metin bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Handbook of Research on Innovation, Differentiation, and New Technologies in Tourism, Hotels, and Food Service
IGI Global
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Gastronomik Akımlar 2
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Gastronomik Akımlar 2
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Gastronomik Akımlar 1
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt 15
Detay Yayıncılık
Bölüm(ler) Ulusal
-
GÜNCEL TURİST REHBERLİĞİ ARAŞTIRMALARI
Gazi Kitabevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Turizm İşletmeleri Perspektifinden Örgütsel Davranış
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Danışmanlık Organizasyon Turizm Limited Şirketi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
İşletmecilik, Pazarlama ve Kültür Perspektifinden Turizm
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Danışmanlık Organizasyon Turizm Limited Şirketi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Industrial and Managerial Solutions for Tourism Enterprises
IGI Global
Bölüm(ler) Uluslararası
-
ERKEN ÇOCUKLUKTA ÇEVRE EĞİTİMİ
Eğiten Kitap Yayıncılık
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Handbook of Research on Smart Technology Applications in theTourism Industry
IGI Global
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Accelerating Knowledge Sharing, Creativity, and Innovation Through Business Tourism
IGI Global
Bölüm(ler) Uluslararası
-
THE MOST RECENT STUDIES IN SCIENCE AND ART
Gece Publishing
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Doğal ve Kültürel Mirasın Aktarılması
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
2 106M262 Vakum Soğutma Sistemi Geliştirilmesi ve Gıda Sanayisinde Uygulanması
Bursiyer -Tübitak 1001
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
MAKİNE ÖĞRENMESİ YÖNTEMLERİYLE TÜRKİYE'DE TURİZM GELİRİNE ETKİ EDEN PARAMETRELERİN BELİRLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrenim gören öğrencilerin yaratıcı düşünme düzeylerinin incelenmesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı