Öğr. Gör.
BURCU ÖZEL
ÇAL MESLEK YÜKSEKOKULU >> GIDA İŞLEME >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1332-7921Eğitim Bilgileri
-
2015 - 2021 Doktora
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2011 - 2014 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2007 - 2011 Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2017 - 2017 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÇAL MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
-
2014 - 2017 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
The influence of backslopping on lactic acid bacteria diversity in tarhana fermentation
International Journal of Food Microbiology
Özgün Makale Uluslararası
-
Innovative approaches to nisin production
Applied Microbiology and Biotechnology
Özgün Makale Uluslararası
-
Nisinin Sinerjistik Antimikrobiyel Etkisi
Akademik Gıda
Derleme Makale Uluslararası
-
Hemin İlavesinin Laktik Asit Bakterilerinde Oksidatif Stres Üzerine Etkisi
Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Derleme Makale Ulusal
-
Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Vitamin ve Aminoasit Katkısının Liyofilize Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Nisin production of Lactococcus lactis N8 with hemin stimulated cell respiration in fed batch fermentation system
Biotechnology Progress
Özgün Makale Uluslararası
-
Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve Çeşitliliği
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
The cell size distribution at the culture of nisin producer L. lactis N8 and its effect on nisin production
12th International Symposium on Lactic Acid Bacteria
Özet bildiri Uluslararası
-
The lactic acid bacteria diversity of Uşak tarhana fermentation at sequential years
Food Factor Conference
Poster Uluslararası
-
Continuous nisin production of Lactococcus lactis immobilized with surface displayed chitin binding domain on chitin
15th European Congress on Biotechnology
Poster Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık
Nobel
Bölüm(ler) Ulusal
-
HEALTH AND SAFETY ASPECTS OF FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES
Springer Nature Switzerland
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Lactococcus lactis de solunumun hemin ile stimüle edildiği yarı kesikli fermentasyon sisteminde nisin üretiminin optimizasyonu
Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ
-
2 Lactococcus lactis e Kitine Tutunma Yeteneği Kazandırılarak İmmobilize Sistemde Sürekli Nisin Üretimi
Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ