Dr. Öğr. Üyesi
AYSUN YURDUNUSEVEN YILDIZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-7537-059XEğitim Bilgileri
-
2013 - 2021 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2010 - 2013 Yüksek Lisans
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2006 - 2010 Lisans
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2023 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2013 - 2023 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Oxidative stability, quality, and bioactive compounds of oils obtained by ultrasound and microwave-assisted oil extraction
Critical Reviews in Food Science and Nutrition
Derleme Makale Uluslararası
-
The protective role of shell, packaging technique and storage temperature in lipid oxidation in walnuts of different varieties
Postharvest Biology and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Quality and stability of frying oils and fried foods in ultrasound and microwave–assisted frying processes and hybrid technologies
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety
Derleme Makale Uluslararası
-
Comparison of the Oil Quality of Light and Dark Walnuts under Different Storage Conditions
Journal of Oleo Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Mahaleb on Cookie Quality
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
The impact of drying techniques on phenolic compound, total phenolic content and antioxidant capacity of oat flour tarhana
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
Yenilikçi Fonksiyonel Gıdalar için Zeytinyağı Endüstrisinden Elde Edilen Atıkların Değerlendirilmesi
13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Effect of Ultrasound Pretreatment on Dehyration Kinetics of Ginger (Zingiber officinale) During Hot Air Drying
Intenational Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Kekik Katkısı Kullanımının Yağlardaki Oksidasyon Stabilitesi Üzerine Etkisi
YABİTED 3. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ
Özet bildiri Ulusal
-
Zeytin Karasuyunun Ozonlama Uygulaması ile İyileştirilmesi
YABİTED 3. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ
Özet bildiri Ulusal
-
USE OF SOLVENT-FREE MICROWAVE METHOD FOR EXTRACTION OF ESSENTIAL OILS
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
USE OF THYME, BAY, PEPPERMINT AND ROSEMARY ESSENTIAL OILS AS NATURAL ANTIMICROBIAL AGENTS FOR FOOD PACKAGING
Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Antioxidant and Phenolic Characteristics of air dried Gingers (Zingiber officinale): Effect of Ultrasound Pre-treatment
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Mahlep on Molecular Weight Distribution of Cookie Flour Gluten Proteins
15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC)
Özet bildiri Uluslararası
-
Dried Okra
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Poster Uluslararası
-
Rose Hip Marmalade
The 3 rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Poster Uluslararası
-
Fruit of Life Jujube Ziziphus Jujube
Balkan Agricultural Congress
Poster Uluslararası
-
Anatolian Orchids And Salep
Balkan Agrıcultural Congress
Poster Uluslararası
Kitap / Kitap Bölüm
-
Agro-Wastes for Packaging Applications
CRC Press
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Natural Additives in Foods
Springer Cham
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Developments in Science and Engineering
St. Kliment Ohridski University Press
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Sofralık Zeytinlerin Siyah Yeşil Triterpenik Asit Nicelikleri Üzerine Araştırmalar
Araştırmacı BAP