Öğr. Gör.
YÜKSEL BAYRAM
ÇAL MESLEK YÜKSEKOKULU >> GIDA İŞLEME >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1130-577XEğitim Bilgileri
-
2014 - 2019 Doktora
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2010 - 2012 Yüksek Lisans
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1993 - 1998 Lisans
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
-
2006 - 2010 Lisans
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2013 - ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÇAL MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
Üniversite Dışı Deneyim
-
2012 - 2013
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
MATEMATİK ÖĞRETMENİ
-
1999 - 2000
BİL DERSANESİ, İSTANBUL
KİMYA ÖĞRETMENİ
-
1998 - 1999
BİRİKİM DERSANESİ, İSTANBUL
KİMYA ÖĞRETMENİ
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Nutritional evaluation and antioxidant potential of pekmez from saffron processing by-products
LWT- Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Optimizing the extraction of polyphenols from Prunus spinosa L. fruit using response surface methodology and production of powders from optimized extracts by foam mat drying
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
The Effect of Functional Component Grape Seed Powder on the Bioactive, Physicochemical, and Sensory Properties of Wild Cornelian Cherry (Cornus mas L.) and Blackthorn (Prunus spinosa) Fruit Leathers
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Valorization of viticulture waste as verjuice powders: their characterization, storage stability and application in beverage formulation
European Food Research and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
ANTIOXIDANT, COLOR, AND SENSORY PROPERTIES OF APPLE JUICES COLORED WITH SAFFRON MICROCAPSULES
Latin American Applied Research
Özgün Makale Uluslararası
-
Characterization of unripe grapes (Vitis vinifera L.) and its use to obtain antioxidant phenolic compounds by green extraction
Frontiers in Sustainable Food Systems
Özgün Makale Uluslararası
-
In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypes
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
BIOACTIVITY, PHYSICOCHEMICAL AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF VINEGAR MADE FROM PERSIMMON (DIOSPYROS KAKI) PEELS
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Üvez Meyvesinin Antioksidan Aktivitesi
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Extraction optimization crocin pigments of saffron (Crocus sativus) using response surface methodology and determination stability of crocin microcapsules
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Üvez Meyvesinin Antioksidan Aktivitesi
European Journal of Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
Bildiriler
-
ASSESSMENT OF WASTE IN SUSTAINABLE AGRI-FOOD SYSTEMS: THE BIOACTIVE AND HEALTH PROPERTIES OF SAFFRON BY-PRODUCTS
5. INTERNATIONAL MEDITERRANEAN CONGRESS
Tam metin bildiri Uluslararası
-
SUSTAINABLE AGRI-FOOD SYSTEMS
SUSTAINABLE AGRI-FOOD SYSTEMS
Özet bildiri Uluslararası
-
Hollyhock Flower and Health Impacts
I. Uluslararası Bilim ve İnovasyon Kongresi – (INSI 2019)
Özet bildiri Uluslararası
-
ÜVEZ (SORBUS KUSNETZOVİİ Z. ) MEYVESİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
4. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Safranın (Crocus sativus) terapötik etkileri
1. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ
Tam metin bildiri Uluslararası
-
THE IMPORTANCE OF RHEOLOGICAL PROPERTIES IN ENCAPSULATION APPLICATIONS
THE INTERNATİONAL SYMPOSİUMON FOOD RHEOLOGY AND TEXTURE
Özet bildiri Uluslararası
-
EMÜLSİFİYE ET ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
KARABAŞ OTU (LAVANDULA STOECHAS) VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
BOZA
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
FERMENTE GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
KEFİR VE KEFİR TARHANASI
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ VE SAĞLIKLI BESLENME
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
Doğal Gıda Boyaları Üretiminde Mikroenkapsülasyon Uygulamaları
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018 Çeşme-İzmir/ Turkey)
Özet bildiri Uluslararası
-
Safrandan Renk Pigmentlerinin Ultrason Destekli Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Elde Edilen Ekstraktların Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018 Çeşme-İzmir/ Turkey)
Özet bildiri Uluslararası
-
ÇÖREKOTUNUN YAĞ ASİTLERİ BİLEŞİMİ VE SAĞLIKÜZERİNE ETKİLERİ
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
ZEYTİNYAĞINDAKİ BİYOAKTİF BİLEŞEN: SKUALEN
YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Production of Food Coloring from Saffron and Safflower
I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi
Özet bildiri Uluslararası
-
Bioactive Compounds and Microbiological Effect of Vinegar from Persimmon (Diospyros kaki) Peels
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BILMES 2017)
Özet bildiri Uluslararası
-
Natural Food Colorants
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BILMES 2017)
Özet bildiri Uluslararası
-
Kekik Uçucu Yağı ve Farklı Kullanım Alanları
I. Uluslararası Bilimsel ve Mesleki Çalışmalar Kongresi (BILMES 2017)
Özet bildiri Uluslararası
-
SUSAM YAĞININ BESLEYİCİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
II. Bitkisel Yağ Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
KURUTULMUŞ YOĞURT KURUT
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
KARADUT KURUSU
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
KURUTULMUŞ BİR GIDA KOKOÇ
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
Kurutulmuş Sumak ve Sağlık Üzerine Etkileri
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
YEDİVEREN ÜZÜM ÇEŞİDİNDEN ELDE EDİLEN KORUK SUYU VE EKŞİSİNİN GELENEKSEL YÖNTEMLE YAPIMI MUHAFAZA VE TÜKETİM ŞEKİLLERİ
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
PSIHALIVE HALUJ
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Saffron
Academic Press
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Kül Çözeltileriyle Muamele Edilen Üzümlerde Külün Kurutmaya ve Kuru Üzüm Kalitesine Etkisinin Araştırılması ve Kimyasallara Alternatif Olarak Kullanılabilirliğinin Değerlendirilmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Safranda Hayat Var
Eğitmen TÜBİTAK PROJESİ
-
3 Ultrasonik su banyosuyla koruk suyu ekstraktı üretimi, mikroenkapsülasyonu ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Patentler
-
Pamukkale Üniversitesi
PÜSKÜRTMELİ KURUTUCU İLE MİKROKAPSÜL KORUK SUYU TOZU ÜRETİMİ
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
-
Pamukkale Üniversitesi
PÜSKÜRTMELİ KURUTUCU İLE MİKROKAPSÜL KORUK SUYU TOZU ÜRETİMİ
SECTION A - HUMAN NECESSITIES
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
-
ISIF'22 Bronz Madalya
Diğer
Diğer TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali
-
LİSANSÜSTÜ SEMİNER BAŞARI ÖDÜLÜ
Diğer
Diğer