Öğr. Gör.
SİNEM TÜRK ASLAN
TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU >> OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ >> AŞÇILIK
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0003-3549-1199Eğitim Bilgileri
-
2014 - 2022 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2010 - 2013 Yüksek Lisans
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2005 - 2010 Lisans
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2012 - ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
AŞÇILIK PR.
-
2010 - 2011 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ŞARKİKARAAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ PR.
Üniversite Dışı Deneyim
-
2012 - 2012
AYSAN YEMEK ŞİRKERİ
SORUMLU YÖNETİCİ
-
2010 - 2012
DERE UN FABRİKASI
SORUMLU YÖNETİCİ
İdari Görevler
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Program Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
GastronomikDeğeri Olan Koruk Ekşilerinin Geleneksel Üretim Yöntemlerinin Karşılaştırılması (Comparison of Traditional Production Methods of Verjuice Sours That Gastronomic Value)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of pseudocereal flours addition on chemical and physical properties of gluten‑free crackers
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Farklı Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri
TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ
Özgün Makale Uluslararası
-
CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Özgün Makale Uluslararası
-
CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Özgün Makale Uluslararası
-
Tarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Tarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Antioxidant activity, total phenolics and some chemical properties of Okuzgozu and Narince grape pomace and grape seed flours
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
Özgün Makale Uluslararası
-
Antioxidant activity total phenolics and some chemical properties of Öküzgözü and Narince grape pomace and grape seed flours
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
Özgün Makale Uluslararası
-
Göller Bölgesi nde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi,
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Aromatik katkılar kullanılarak demlenen Türk kahvelerinin duyusal değerlendirmesi
Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu
Tam metin bildiri Ulusal
-
Isparta ve Burdur Bölgesinden Toplanan Buğdayların Ekmeklik KaliteÖzelliklerinin İncelenmesi
Türkiye 13. Ulusal, 1. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Bread Quality of Some Bread Wheat Samples Produced in Lake District of Turkey.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference,
Özet bildiri Uluslararası
-
Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017)
Özet bildiri Uluslararası
-
The Importance of Geographical Indication in Cereal Products
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
A Functional Seed Mung Beans
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
The Importance of Cold Chain Logistics in Bakery Products
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
The importance of geographical indication in cereal products
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Bread Wheat Quality Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Consumer Acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours
15th International Cereal and Bread Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
A Functional Seed Mung Beans
15th International Cereal and Bread Congress
Poster Uluslararası
-
The Importance of Geographical Indication in Cereal Products
15th International Cereal and Bread Congress,
Poster Uluslararası
-
Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi Etkileyen faktörler ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gıda Bilimi ve Gastronomi - I
İKSAD Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Gıda Bilimi ve Gastronomi II
İKSAD Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GASTRONOMİK AKIMLAR-I
İKSAD YAYINEVİ
Bölüm(ler) Uluslararası
-
Current Approaches and Trends in Tourism Science
SRA (Strategic Research Academy) Academic Publishing Press, Klaipeda, Lithuania
Bölüm(ler) Uluslararası
-
GASTRONOMİK AKIMLAR-II
İKSAD YAYINEVİ
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 Tavas Meslek Yüksekokulu Biyoloji, Fizik, Kimya ve Zirai Bilimler Laboratuvarları ile Aşçılık Uygulama Mutfağının Kurulması
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Göller Bölgesinde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması
Araştırmacı Diğer (Ulusal)
Sanatsal Faaliyetler
-
"21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" temalı yemek yarışması ve yemek sergisi
Tavas Meslek Yüksekokulu
SERGİ Ulusal