Öğr. Gör.
SİNEM TÜRK ASLAN
TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU >> OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ >> AŞÇILIK
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0003-3549-1199Eğitim Bilgileri
- 
                                    2014 - 2022 Doktora
                                    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 
- 
                                    2010 - 2013 Yüksek Lisans
                                    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 
- 
                                    2005 - 2010 Lisans
                                    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ 
Araştırma Alanları
- 
                            Mühendislik Temel Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 
Mesleki Deneyim
- 
                            2012 -  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
                            PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PR. 
- 
                            2010 - 2011 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
                            SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ŞARKİKARAAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PR. 
Üniversite Dışı Deneyim
- 
                                    2012 - 2012
                                    AYSAN YEMEK ŞİRKERİ SORUMLU YÖNETİCİ 
- 
                                    2010 - 2012
                                    DERE UN FABRİKASI SORUMLU YÖNETİCİ 
İdari Görevler
- 
                                    
                                    Bölüm Başkanı Yurt İçi PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 
- 
                                    
                                    Program Başkanı Yurt İçi PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 
- 
                                    
                                    Program Başkanı Yurt İçi PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 
- 
                                    
                                    Bölüm Başkanı Yurt İçi PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
- 
                                            
                                                
                                                Culinary trends in future gastronomy: A review Journal of Agriculture and Food Research Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Chemical, physical and sensory properties of gluten-free potato crackers supplemented with cowpea, faba bean and mung bean flours LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                İlkel Buğday Unlarının Krakerlerde Kullanım Potansiyeli Aydın Gastronomy Özgün Makale Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                GastronomikDeğeri Olan Koruk Ekşilerinin Geleneksel Üretim Yöntemlerinin Karşılaştırılması (Comparison of Traditional Production Methods of Verjuice Sours That Gastronomic Value) Journal of Tourism and Gastronomy Studies Özgün Makale Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                Effects of pseudocereal flours addition on chemical and physical properties of gluten‑free crackers Food Science and Technology Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Farklı Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Consumer acceptability of bread produced from by-products of wine industry FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Tarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Özgün Makale Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Özgün Makale Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                Tarım İşletmelerinde Buğday Tohumu Kullanımı ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Özgün Makale Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Antioxidant activity, total phenolics and some chemical properties of Okuzgozu and Narince grape pomace and grape seed flours JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Antioxidant activity total phenolics and some chemical properties of Öküzgözü and Narince grape pomace and grape seed flours JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT Özgün Makale Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Göller Bölgesi nde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi, Özgün Makale Ulusal 
Bildiriler
- 
                                            
                                                
                                                Aromatik katkılar kullanılarak demlenen Türk kahvelerinin duyusal değerlendirmesi Toros Üniversitesi Ulusal Kahve Sempozyumu Tam metin bildiri Ulusal 
- 
                                            
                                                
                                                Isparta ve Burdur Bölgesinden Toplanan Buğdayların Ekmeklik KaliteÖzelliklerinin İncelenmesi Türkiye 13. Ulusal, 1. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi Tam metin bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Bread Quality of Some Bread Wheat Samples Produced in Lake District of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                The Importance of Geographical Indication in Cereal Products 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                A Functional Seed Mung Beans 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                The Importance of Cold Chain Logistics in Bakery Products 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                The importance of geographical indication in cereal products 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Bread Wheat Quality Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Consumer Acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours 15th International Cereal and Bread Congress Özet bildiri Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                A Functional Seed Mung Beans 15th International Cereal and Bread Congress Poster Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                The Importance of Geographical Indication in Cereal Products 15th International Cereal and Bread Congress, Poster Uluslararası 
- 
                                            
                                                
                                                Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi Etkileyen faktörler ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi Özet bildiri Ulusal 
Kitap / Kitap Bölüm
- 
                                    
                                    Gastronomik Akımlar-III İKSAD YAYINEVİ Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    Gıda Bilimi ve Gastronomi - I İKSAD Yayınevi Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    Gıda Bilimi ve Gastronomi II İKSAD Yayınevi Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    GASTRONOMİK AKIMLAR-I İKSAD YAYINEVİ Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    Current Approaches and Trends in Tourism Science SRA (Strategic Research Academy) Academic Publishing Press, Klaipeda, Lithuania Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    GASTRONOMİK AKIMLAR-II İKSAD YAYINEVİ Bölüm(ler) Uluslararası 
- 
                                    
                                    TOROS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU TAM METİN BİLDİRİ KİTABI Toros Üniversitesi Yayınevi Bölüm(ler) Ulusal 
Projeler ve Patentler
Projeler
- 
                                    
                                    1 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 
- 
                                    
                                    2 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 
- 
                                    
                                    3 Tavas Meslek Yüksekokulu Biyoloji, Fizik, Kimya ve Zirai Bilimler Laboratuvarları ile Aşçılık Uygulama Mutfağının Kurulması Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 
- 
                                    
                                    4 Göller Bölgesinde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 
- 
                                    
                                    5 Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 
- 
                                    
                                    6 Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması Araştırmacı Diğer (Ulusal) 
Sanatsal Faaliyetler
- 
                            
                            "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" temalı yemek yarışması ve yemek sergisi Tavas Meslek Yüksekokulu SERGİ Ulusal 
