Öğr. Gör.

SİNEM TÜRK ASLAN

TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU >> OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ >> AŞÇILIK
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0003-3549-1199
Eğitim Bilgileri
  • 2014 - 2022 Doktora

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2010 - 2013 Yüksek Lisans

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2005 - 2010 Lisans

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2012 - ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TAVAS MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

    AŞÇILIK PR.

  • 2010 - 2011 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ŞARKİKARAAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

Üniversite Dışı Deneyim
  • 2012 - 2012

    AYSAN YEMEK ŞİRKERİ

    SORUMLU YÖNETİCİ

  • 2010 - 2012

    DERE UN FABRİKASI

    SORUMLU YÖNETİCİ

İdari Görevler
  • 2019 -

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2015 - 2016

    Program Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2013 - 2014

    Bölüm Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2023TÜRK ASLAN SİNEM

    Gıda Bilimi ve Gastronomi - I

    İKSAD Yayınevi

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023TÜRK ASLAN SİNEM

    Gıda Bilimi ve Gastronomi II

    İKSAD Yayınevi

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023TÜRK ASLAN SİNEM

    GASTRONOMİK AKIMLAR-I

    İKSAD YAYINEVİ

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023TÜRK ASLAN SİNEM

    Current Approaches and Trends in Tourism Science

    SRA (Strategic Research Academy) Academic Publishing Press, Klaipeda, Lithuania

    Bölüm(ler) Uluslararası

  • 2023TÜRK ASLAN SİNEM

    GASTRONOMİK AKIMLAR-II

    İKSAD YAYINEVİ

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 11.04.2018 - 21.08.2022Tamamlandı

    1 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.12.2013 - 19.09.2017Tamamlandı

    2 Tavas Meslek Yüksekokulu Biyoloji, Fizik, Kimya ve Zirai Bilimler Laboratuvarları ile Aşçılık Uygulama Mutfağının Kurulması

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 08.10.2011 - 10.02.2013Tamamlandı

    3 Göller Bölgesinde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 28.02.2011 - 28.02.2013Tamamlandı

    4 Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 30.08.2010 - 30.08.2012Tamamlandı

    5 Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması

    Araştırmacı Diğer (Ulusal)

Sanatsal Faaliyetler
  • 27.05.2024 - 27.05.2024

    "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" temalı yemek yarışması ve yemek sergisi

    Tavas Meslek Yüksekokulu

    SERGİ Ulusal

Ödüller
Tez Danışmanlığı