Dr. Öğr. Üyesi
EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-9583-817XEğitim Bilgileri
-
2012 - 2019 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2009 - 2012 Yüksek Lisans
CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
2004 - 2008 Lisans
CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2020 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
2012 - 2020 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Some quality properties of tulumba desserts produced from ancient wheat varieties [dinkel (Triticum spelta), einkorn (Triticum monococcum), and kavılca (Triticum dicoccum)]
Food and Health
Özgün Makale Ulusal
-
PHYSICOCHEMICAL, MICROSTRUCTURE AND SENSORY PROPERTIES OF NOODLE ENRICHED WITH PUMPKIN (CUCURBITA MOSCHATA) POWDER
Latin American Applied Research - An international journal
Özgün Makale Uluslararası
-
Kinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Unu ile Zenginleştirilen Muffin Keklerin Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Comparison of quality characteristics of muffins produced with einkorn, whole grain and white wheat flours
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) supplementation on chemical and nutritional properties of crackers
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
EFFECT OF THE ADDITION OF SMOKED TROUT FILLET POWDER TO THE QUALITY PROPERTIES OF PASTA
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) supplementation on chemical and nutritional properties of crackers
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Chia tohumu kullanılarak zenginleştirilen galetaların bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri
Food and Health
Özgün Makale Uluslararası
-
Aflatoxin M1 contaminations in mouldy cheese
Mljekarstvo
Özgün Makale Uluslararası
-
Makarnanın Zenginleştirilmesine Yönelik Yaklaşımlar
Journal of Food and Health Science
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye de Ticari Ölçekte Üretilen Bazı Küflü Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Peynir Altı Suyunun Bİyoteknolojik Kullanımı
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Gıda Endüstrisinde Darbeli Elektrik Alan Uygulamaları
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Süt teknolojisinde yüksek basınç uygulama olanakları
Hasad Gıda
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE SİYAH NOHUT UNUNUN KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI
6th international agriculture, environment and health congress
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on The Antioxidant Activity, Total Phenolic Content and Color Properties of Roselle (Hibiscus Sabdarifa L.) Tea.
The 4th International Symposium on ’xx’xxTraditional Foods from Adriatic to Caucasus’xx’xx
Özet bildiri Uluslararası
-
Couscous (Kuskus): Production Method and Some Enrichment Studies.
The 4th International Symposium on ’xx’xxTraditional Foods from Adriatic to Caucasus’xx’xx
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Ultrasound Pre-Treatment of Drying Kinetics of Kumquat
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content of Thyme Tea
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Infusion Time and Temperature on Antioxidant Capacity, Total Phenolic Content of Dandelion Tea
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Pasta Enrichmet with Seafood
International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Quality Properties of Fish Fillets Coated With Paprika Pomace and Seed
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia/ Turkey
Özet bildiri Uluslararası
-
Nutritional Properties of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) and Its Usage in Bakery Products
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF) Cappadocia/ Turkey
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of air drying temperature on drying kinetics, antioxidant capacity and total phenolic content of celery leaves
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ”Natural and Healthy Life”
Özet bildiri Uluslararası
-
Changes in Oxidation Parameters and Sensory Properties of Fish Fillets Coated Tomato and Paprika Paste Waste Materials During Storage
The 8th International Symposium Euro Aliment, Mutadis Mutandis in Food
Özet bildiri Uluslararası
-
Domates posası ilavesinin bisküvinin bazı özelliklerine etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Some Quality Properties of Breadstick Grissini Prepared with Quinoa Powder
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Prpoerties of Muffin Incorporated with Quinoa Powder
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
A New Perspective of Traditional Turkish Dessert Keskul with Roselle Extract
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Fig Pestil Fig Leather
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
A New Formulation Breadsticks Supplemented with Chia Seed
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Production of Chips FromAdding to Grape Vitis Vinifera Seed Powder and Pomegrate Punica Granatum Seed Powder
16th International Nutrition and Diagnostics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Cracker Enrichment with Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus Powder
The Food Factor I
Özet bildiri Uluslararası
-
Influence of Pumpkin Cucurbita moschata Powder on Sensory Properties and Color Changes of Churchkhela
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Properties of Erişte Prepared with Pumpkin Cucurbita moschata Powder
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Makarnanın Zenginleştirilmesinde Kullanılan Farklı Yaklaşımlar
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Peynir Tozu Üretimi Özellikleri ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Özet bildiri Ulusal
-
Haşlama Ön İşlemi Kullanılarak Kurutulan Bal Kabağının Cucurbita moschata Kurutma Kinetiğinin Belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”,
Özet bildiri Ulusal
-
Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”
Özet bildiri Ulusal
-
Genistein
Balkan Agriculture Congress
Özet bildiri Uluslararası
-
Unutulmaya yüz tutmuş denizden gelen bir lezzet Çiroz
4. geleneksel gıdalar sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
-
Changes in Some Properties of Cezerye A Special Turkish Dessert Packaged Under Vacuum or Atmospheric Pressure
The 2nd International Symposium on ''Traditional Foods from Adriatic to Caucasus''
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt Ürünlerinde Yağ İkame Maddelerinin Kullanımı
Türkiye 11. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Süt Teknolojisinde Darbeli Elektrik Alan Uygulamaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gastronomik Akımlar II
iksad publishing house
Bölüm(ler) Ulusal
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI PROJESİ OLARAK D VİTAMİNLİ EKMEK: DENİZLİ PİLOT ÇALIŞMASI
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLARAK ÜZÜM ÇEKİRDEĞİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEĞİN, OKSİDATİF STRES ÜZERİNE ETKİSİNİN RADYOLOJİ ÇALIŞANLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 Bamya tohumu unu ile zenginleştirilmiş glutensiz keklerin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Siyez Tam Buğday Ununun Keklerde Kullanım Potansiyeli
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
5 Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Türkiye de Ticari Ölçekte Üretilen Bazı Küflü Peynirlerin Toplam Aflatoksin Aflatoksin M1 ve Okratoksin A Düzeylerinin Belirlenmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
Bal kabağı çekirdeği yağı üretim atıklarının makarna üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Baklagil unları ile zenginleştirilmiş glutensiz kek formülasyonunun yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Glutensiz kek üretiminde bamya tohumu unu kullanım olanaklarının araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Glutensiz Waffle Üretimi ve Bazı Kalite Özellikleri
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı