Dr. Öğr. Üyesi

EZGİ ÖZGÖREN ÇAPRAZ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA TEKNOLOJİSİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0001-9583-817X
Eğitim Bilgileri
  • 2012 - 2019 Doktora

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2009 - 2012 Yüksek Lisans

    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 2004 - 2008 Lisans

    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2020 - DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 2012 - 2020 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İdari Görevler
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2023ÖZGÖREN ÇAPRAZ EZGİ

    Gastronomik Akımlar II

    iksad publishing house

    Bölüm(ler) Ulusal

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 02.10.2023 - Devam Ediyor

    1 TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI PROJESİ OLARAK D VİTAMİNLİ EKMEK: DENİZLİ PİLOT ÇALIŞMASI

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 02.10.2023 - Devam Ediyor

    2 ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLARAK ÜZÜM ÇEKİRDEĞİYLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEĞİN, OKSİDATİF STRES ÜZERİNE ETKİSİNİN RADYOLOJİ ÇALIŞANLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 17.03.2021 - 04.11.2022Tamamlandı

    3 Bamya tohumu unu ile zenginleştirilmiş glutensiz keklerin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.03.2019 - 13.03.2020Tamamlandı

    4 Siyez Tam Buğday Ununun Keklerde Kullanım Potansiyeli

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.12.2014 - 22.05.2018Tamamlandı

    5 Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 08.07.2011 - 08.07.2012Tamamlandı

    6 Türkiye de Ticari Ölçekte Üretilen Bazı Küflü Peynirlerin Toplam Aflatoksin Aflatoksin M1 ve Okratoksin A Düzeylerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Tamamlandı

    Bal kabağı çekirdeği yağı üretim atıklarının makarna üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Baklagil unları ile zenginleştirilmiş glutensiz kek formülasyonunun yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Glutensiz kek üretiminde bamya tohumu unu kullanım olanaklarının araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Glutensiz Waffle Üretimi ve Bazı Kalite Özellikleri

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı