Doç. Dr.

FATMA IŞIK

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1718-7313
Eğitim Bilgileri
  • 2007 - 2013 Doktora

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1994 - 1997 Yüksek Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

  • 1990 - 1994 Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Araştırma Alanları
  • Mühendislik Temel Alanı

    Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Mesleki Deneyim
  • 2018 - DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2013 - YARDIMCI DOÇENT

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 2001 - 2013 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

  • 1995 - 2001 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
  • 2019 - 2022

    Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2019 - 2022

    Fakülte Kurulu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 - 2023

    Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2017 -

    Bölüm Laboratuvar Koordinasyon Komisyonu Başkanı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2016 - 2019

    Bölüm MÜDEK Komisyonu Başkan Yardımcısı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2013 -

    Bölüm Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcılığı

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2013 - 2017

    Bölüm Muafiyet Komisyonu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 2011 - 2015

    Bölüm Oryantasyon Komisyonu Üyeliği

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

  • 1999 - 2004

    Unlu Mamuller Pilot Tesisinde Sorumlu Mühendis

    Yurt İçi

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar ve Eserler
Makaleler
Bildiriler
Kitap / Kitap Bölüm
  • 2023IŞIK FATMA

    Gastronomik Akımlar II

    İksad Yayınevi

    Bölüm(ler) Uluslararası

Projeler ve Patentler
Projeler
  • 02.10.2023 - Devam Ediyor

    1 Antioksidan Kaynağı Olarak Üzüm Çekirdeğiyle Zenginleştirilmiş Ekmeğin, Oksidatif Stres Üzerine Etkisinin Radyoloji Çalışanlarında Değerlendirilmesi

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 15.09.2023 - Devam Ediyor

    2 IN-VITRO GASTROİNTESTİNAL MODEL İLE SİNDİRİLMİŞ KÜÇÜK ISIRGAN OTUNUN (Urtica urens L.) KOLON KANSERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 16.11.2022 - Devam Ediyor

    3 In vitro Sindirilmiş Nar Kabuğu Polifenollerinin Amiloid Beta Plak Çözündürme Etkinliklerinin U87MG Hücrelerinde Araştırılması

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.06.2022 - 28.04.2023Tamamlandı

    4 Son Fermantasyonda Vakum Uygulamasının Mayalı Ürünlerde Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

    Yürütücü -Tübitak 1002

  • 27.02.2020 - 20.07.2021Tamamlandı

    5 Karpuz Kabuğu Tozunun Glutensiz Kekte Kullanım Potansiyeli

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 13.03.2019 - 13.03.2020Tamamlandı

    6 Siyez Tam Buğday Ununun Keklerde Kullanım Potansiyeli

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 21.11.2018 - 20.05.2021Tamamlandı

    7 İlkel Buğday Çeşitlerinden Üretilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 11.04.2018 - 21.08.2022Tamamlandı

    8 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 14.06.2017 - 17.06.2019Tamamlandı

    9 Nar Kabuğu ile Zenginleştirilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.02.2017 - 22.02.2020Tamamlandı

    10 Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 01.02.2017 - 22.02.2020Tamamlandı

    11 Tarhana Üretimi Için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin Ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi

    Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ

  • 04.08.2015 - 04.08.2017Tamamlandı

    12 Nar Kabuğu İlavesinin Keklerin Besinsel Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 09.07.2014 - 07.01.2017Tamamlandı

    13 Domates Salçası Üretin Atıklarının Kraker Üretiminde Fonksiyonel Amaçlı Kullanımı

    Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

  • 01.11.2010 - 01.11.2011Tamamlandı

    14 Boza Üretiminde Sarı Leblebi Unu Kullanım İmkanları ve Karakteristik Özelliklerin Belirlenmesi

    Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ

  • 07.05.2010 - 07.07.2013Tamamlandı

    15 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı

    Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
  • Devam Ediyor

    GEBE VE LAKTASYON DÖNEMİNDEKİ KADINLARDA DEMİR VE A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE YÖNELİK ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BİSKÜVİ ÜRETİMİ

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Farklı vakum fermantasyon parametreleri ve farklı un-nişasta formülasyonları ile glutensiz ekmek üretim optimizasyonu

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Yağı Alınmış Tohum Unlarının Glutensiz Keklerde Değerlendirilme Potansiyeli

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Farklı Ambalajlama Uygulamalarının Çeri Domatesin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    Vakum Fermantasyon Uygulamasının Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    GLUTENSİZ KRAKER ÜRETİMİ VE MODİFİYE ATMOSFERDE DEPOLANMASI

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

  • Devam Ediyor

    In vitro Sindirilmiş Nar Kabuğu Polifenollerinin Amiloid Beta Plak Çözündürme Etkinliklerinin Diferansiye SH-SY5Y Hücrelerinde Araştırılması

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Karpuz kabuğu tozunun glutensiz kekte kullanım potansiyeli

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Modifiye atmosferde paketlenmiş nar kabuğu ilaveli bisküvilerin kalite özelliklerinin belirlenmesi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

  • Tamamlandı

    Nar kabuğu tozu ilavesinin keklerin besinsel, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi

    Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı