Doç. Dr.
FATMA IŞIK
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ >> GIDA MÜHENDİSLİĞİ >> GIDA BİLİMLERİ
YÖK AKADEMİK ORCID: 0000-0002-1718-7313Eğitim Bilgileri
-
2007 - 2013 Doktora
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1994 - 1997 Yüksek Lisans
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
-
1990 - 1994 Lisans
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Araştırma Alanları
-
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Mesleki Deneyim
-
2018 - DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2013 - YARDIMCI DOÇENT
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
-
2001 - 2013 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
-
1995 - 2001 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
-
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Fakülte Kurulu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Laboratuvar Koordinasyon Komisyonu Başkanı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm MÜDEK Komisyonu Başkan Yardımcısı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcılığı
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Muafiyet Komisyonu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Bölüm Oryantasyon Komisyonu Üyeliği
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
-
Unlu Mamuller Pilot Tesisinde Sorumlu Mühendis
Yurt İçi
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Yayınlar ve Eserler
Makaleler
-
Chemical, physical and sensory properties of gluten-free potato crackers supplemented with cowpea, faba bean and mung bean flours
Latin American Applied Research
Özgün Makale Uluslararası
-
İlkel Buğday Unlarının Krakerlerde Kullanım Potansiyeli
Aydın Gastronomy
Özgün Makale Ulusal
-
Quality characteristics of gluten-free muffins fortified with watermelon rind powder
Food Science and Technology (SciELO)
Özgün Makale Uluslararası
-
İlkel buğday çeşitleri [dinkel (Triticum spelta), siyez (Triticum monococcum) ve kavılca (Triticum dicoccum)] kullanılarak üretilen tulumba tatlılarının bazı kalite özellikleri
Scientific Web Journals (SWJ)
Özgün Makale Ulusal
-
Effects of pseudocereal flours addition on chemical and physical properties of gluten‑free crackers
Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Comparison of quality characteristics of muffins produced with einkorn, whole grain and white wheat flours
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Ulusal
-
The protective effects of dietary polyphenols on Alzheimer's disease
Analecta Technica Szegedinensia
Derleme Makale Uluslararası
-
Quality Characteristics of Biscuits Fortified with Pomegranate Peel
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Effect of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) supplementation on chemical and nutritional properties of crackers
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Effects of pomegranate peel supplementation on chemical, physical, and nutritional properties of muffin cakes
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of tomato seed supplementation on chemical and nutritional properties of tarhana
Journal of Food Measurement and Characterization
Özgün Makale Uluslararası
-
Some chemical, physical and sensory properties of soda crackers supplemented with tomato seed
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
Özgün Makale Uluslararası
-
Yaban Mersini İlaveli Muffin Keklerin Bazı Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
Akademik Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
EFFECTS OF TOMATO POMACE SUPPLEMENTATIONON CHEMICAL AND NUTRITIONAL PROPERTIES OF CRACKERS
Italian Journal of Food Science
Özgün Makale Uluslararası
-
Değişik Oranlarda Salça Üretim Atıkları İlave Edilerek ÜretilenTarhanaların Oksidasyon Parametrelerinin Zamana Bağlı Değişimi
Akademik Gıda
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Roasted Yellow Chickpea Leblebi Flour Addition on Chemical Rheological and Sensory Properties of Boza
Journal of Food Processing and Preservation
Özgün Makale Uluslararası
-
FATTY ACID COMPOSITION AND SENSORY PROPERTIES OF TARHANAS PREPARED BY PROCESSED TOMATO AND PAPRIKA WASTE MATERIALS
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Cornelian Cherry Use on Physical and Chemical Properties of Tarhana
Akademik Gıda , Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
USE OF JERUSALEM ARTICHOKE HELIANTHUS TUBEROSUS TUBERS AS A NATURAL SOURCE OF INULIN IN CAKES
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Özgün Makale Uluslararası
-
Chemical rheological and sensory properties of tarhana with wheat bran as a functional constituent
Akademik Gıda, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
Özgün Makale Uluslararası
-
Atopik Ekzamanın Önlenmesi ve Tedavisinde Probiyotikler
Akademik Gıda, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Mineral Composition and Total Phenolic Content of Pomegranate Molasses
Journal of Food, Agriculture Environment
Özgün Makale Uluslararası
-
Effect of Soapwort Extract on Physical and Sensory Properties of Sponge Cakes and Rheological Properties of Sponge Cake Batters
Food Chemistry
Özgün Makale Uluslararası
-
The Effects of the Addition of Baker s Yeast on the Functional Properties and Quality of Tarhana A Traditional Fermented Food
Czech J. Food. Sci.
Özgün Makale Uluslararası
-
Couscous A Traditional Turkish Food Product Production Method and Some Applications for Enrichment of Nutritional Value
International Journal of Food Science and Technology
Özgün Makale Uluslararası
-
Fonksiyonel gıda bileşeni olarak süt ve süt ürünlerinde konjuge linoleik asit CLA ve izomerleri
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye’nin Değişik Bölgelerinde Üretilen Farklı Un tiplerinin Esansiyel olmayan Amino Asit Kompozisyonu
Dünya Gıda
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye Unlarının Renk ve Kül İlişkisinin Bölgelere Göre Değişimi
Unlu Mamuller Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Organik Asitlerle pH sı Ayarlanmış Suların Hamur Reolojik ve Ekmek Özellikleri Üzerine Etkisi
Unlu Mamüller Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Türkiye’nin Değişik Bölgelerinde Üretilen Farklı Un tiplerinin Esansiyel Amino Asit Kompozisyonu
Gıda Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Peyniraltı Suyu Tozunun Pandispanya ve Top Keklerde Kullanımı ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Unlu Mamüller Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Yağsız Süt ve Yağsız Süt tozunun Emülsiyon Özellikleri ve Gıda Sanayinde Bu Amaçla Kullanımları
Standard Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Peyniraltı Suyu ve Peyniraltı Suyu tozunun Emülsiyon Özellikleri ve Gıda Sanayinde Bu Amaçla Kullanımları
Standard Dergisi
Özgün Makale Ulusal
-
Farklı Mikser Devri ve Köpük Oluşturma Sürelerinin Angel Food Kek Kalitesi Üzerine Etkisi
Unlu Mamüller Teknolojisi
Özgün Makale Ulusal
-
Süt ve Yan Ürünlerinin Emulsiyon Karakteristikleri ve Gıda Sanayiinde Bu Amaçla Kullanımları
Standard Dergisi
Özgün Makale Ulusal
Bildiriler
-
Gut Microbiota and Alzheimer's Disease: Exploring New Frontıers in Neurodegenerative Disorders
EuroAliment International Symposium
Özet bildiri Uluslararası
-
GLUTENSİZ BİSKÜVİLERDE YENİ YAKLAŞIMLAR
6th International Agriculture, Environment and Health Congress
Tam metin bildiri Uluslararası
-
A Review: Neurodegenerative Diseases And Diet
International Conference on Science, Technology, Engineering and Economy
Özet bildiri Uluslararası
-
The Protective Effects of Polyphenols on Alzheimer’s Disease
International Conference on Science, Technology, Engineering and Economy
Özet bildiri Uluslararası
-
GLUTENSİZ KEKLERDE YENİ YAKLAŞIMLAR
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Tam metin bildiri Uluslararası
-
New Approaches to the Evaluation of Pomegranate Peel: A Bioactive Component Rich Waste
ISS2019 4th INTERNATIONAL SCIENCE SYMPOSIUM- New Horizons in Science
Tam metin bildiri Uluslararası
-
Extraction of Phonolics in Carrot with Methanol Solvents Having Different pH Values.
4th ICNTC 2018 (International Conference on New Trends in Chemistry), St.Petersburg, Russia.
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination the Color Values of Red Cabbage Extracts Having Different pH Values.
4th ICNTC 2018 (International Conference on New Trends in Chemistry), (Özet bildiri), St.Petersburg, Russia
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination the Antioxidant Activities of Various Dried Goji Berries Provided from Denizli Markets.
4th ICNTC 2018 (International Conference on New Trends in Chemistry)
Özet bildiri Uluslararası
-
Modified Atmosphere Packaging Applications in Bakery Products.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RP-Foods 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Pomegranate Peel Supplementation on Chemical, Physical and Nutritional Properties of Muffin Cakes.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RP-Foods 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
The Microbiological Properties of Tarhanas Prepared By Different Ratios of Paste Waste Materials
3rdInternational Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018)
Özet bildiri Uluslararası
-
The Comparison of Instrumental and Sensory Consistency Values of Tarhanas Prepared By Different Ratios of Paste Waste Materials
IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
A Comperative Study on Antioxidant Activity and Phenolic Compounds of Methanolic, Ethanolic and Aqueous Extracts of Urtica Dioica Leaves
IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia
Özet bildiri Uluslararası
-
Muffin with Gojiberry
The 6th International Congress on Food Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Tomato Seed Supplementation on Some Properties of Instant Ezogelin Soup
The 6th International Congress on Food Technology
Özet bildiri Uluslararası
-
The Use Areas of Tomato Paste Wastes in Food Industry
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Physical and Sensory Properties of Cakes Produced with Different Brands of Sunflower Oils
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
The Use of Blueberries in Muffin Cakes
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination Some Organoleptic Properties of Biscuits Supplemented with Freeze-Dried Strawberry Powder
The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of Some Physical, Textural and Sensory Properties of Crackers Produced by Addition of Zahter (Thymbra spicata)
The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Özet bildiri Uluslararası
-
Utilization of Buckwheat (Fagopyrum) in Cereal Technology
The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Özet bildiri Uluslararası
-
Determination of some Quality Characteristics of Muffin Prepared with Ripened Hemp Seed (Cannabis sativa L.)
The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Chemical and Sensory Properties of Grissini Prepared with Garden Cress (Lepidium sativum L.) Seed Powder
The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Özet bildiri Uluslararası
-
Effects of Using Various Methanolic Solvents of Thymbra spicata on Antioxidant Activity and Phenolic Compounds
The 8th International Symposium Euro-Aliment
Özet bildiri Uluslararası
-
Tarhana Geleneğine Farklı Yaklaşımlar
Türkiye 12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Domates Posası İlavesinin Bisküvinin Bazı Özelliklerine Etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Fig Pestil
16th International Nutrition & Diagnostatics Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Cracker Enrichment with Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus L Powder
The Food Factor Barcelona Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Effect of Tomato Pomace Supplementation on Chemical and Nutritional Properties of Tarhana
The Food Factor Barcelona Conference
Özet bildiri Uluslararası
-
Et Ürünlerinde Biyoaktif Peptidler ve Özellikleri
İTÜ DOKAM Gıda, Metabolizma Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisinin Meyve ve Sebzeler Üzerindeki Etkisi
İTÜ DOKAM Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Süttozu: Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
Yöresel Farklılıklarıyla Tarhana
Pamukkale Gıda Sempozyumu III
Özet bildiri Ulusal
-
TRADITIONAL MEAT PRODUCTS PRODUCED IN DENİZLİ CITY OF TURKEY
TRENDS IN MEAT AND MEAT PRODUCTS MANUFACTURING
Özet bildiri Uluslararası
-
TRADITIONAL MEALS MADE FROM ANCHOVY Engraulis encrasicolus L 1758 IN TURKEY
TRENDS IN MEAT AND MEAT PRODUCTS MANUFACTURING
Özet bildiri Uluslararası
-
Tahinli Pide Pita with Tehineh
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods From Adriatic to Caucasus"
Özet bildiri Uluslararası
-
İskender Kebap
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
Özet bildiri Uluslararası
-
Traditional Dessert of Turkish Cuisine Künefe
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Halva a Traditional Dessert from Birth to Death
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Güllaç Rose of the Ramadan
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Some Analytical Properties of Sour Plum Pestil Produced Traditionally in Denizli
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
Some properties of Baklava Supplemented with Black Grape Seeds Powder
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Özet bildiri Uluslararası
-
The Comparison of Some Instrumental and Sensory Values of Tarhanas Prepared by Different Ratios of Paprika Pomace
NAFI 2014- Novel Approaches in Food Industry
Özet bildiri Uluslararası
-
Denizli ve Çevresinde Satışa Sunulan Riviera Zeytinyağlarının Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri
Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi
Özet bildiri Ulusal
-
Effect of paprika pomace addition on some chemical physical microbiological and sensory properties of Tarhana
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
Özet bildiri Uluslararası
-
Changes in some properties of cezerye a special Turkish desert packaged under vacuum or atmospheric pressure
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
Özet bildiri Uluslararası
-
Süt ürünleri ve ağız sağlığı ilişkisi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Özet bildiri Ulusal
Kitap / Kitap Bölüm
-
Gastronomik Akımlar II
İksad Yayınevi
Bölüm(ler) Uluslararası
Projeler ve Patentler
Projeler
-
1 Antioksidan Kaynağı Olarak Üzüm Çekirdeğiyle Zenginleştirilmiş Ekmeğin, Oksidatif Stres Üzerine Etkisinin Radyoloji Çalışanlarında Değerlendirilmesi
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
2 IN-VITRO GASTROİNTESTİNAL MODEL İLE SİNDİRİLMİŞ KÜÇÜK ISIRGAN OTUNUN (Urtica urens L.) KOLON KANSERİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
3 In vitro Sindirilmiş Nar Kabuğu Polifenollerinin Amiloid Beta Plak Çözündürme Etkinliklerinin U87MG Hücrelerinde Araştırılması
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
4 Son Fermantasyonda Vakum Uygulamasının Mayalı Ürünlerde Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yürütücü -Tübitak 1002
-
5 Karpuz Kabuğu Tozunun Glutensiz Kekte Kullanım Potansiyeli
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
6 Siyez Tam Buğday Ununun Keklerde Kullanım Potansiyeli
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
7 İlkel Buğday Çeşitlerinden Üretilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
8 Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
9 Nar Kabuğu ile Zenginleştirilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
10 Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
11 Tarhana Üretimi Için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin Ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi
Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ
-
12 Nar Kabuğu İlavesinin Keklerin Besinsel Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
13 Domates Salçası Üretin Atıklarının Kraker Üretiminde Fonksiyonel Amaçlı Kullanımı
Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
-
14 Boza Üretiminde Sarı Leblebi Unu Kullanım İmkanları ve Karakteristik Özelliklerin Belirlenmesi
Bursiyer TÜBİTAK PROJESİ
-
15 Salça Üretim Atıklarının Tarhana Üretiminde Kullanımı
Araştırmacı Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Sanatsal Faaliyetler
Ödüller
Tez Danışmanlığı
-
GEBE VE LAKTASYON DÖNEMİNDEKİ KADINLARDA DEMİR VE A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE YÖNELİK ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BİSKÜVİ ÜRETİMİ
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Farklı vakum fermantasyon parametreleri ve farklı un-nişasta formülasyonları ile glutensiz ekmek üretim optimizasyonu
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Yağı Alınmış Tohum Unlarının Glutensiz Keklerde Değerlendirilme Potansiyeli
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı
-
Farklı Ambalajlama Uygulamalarının Çeri Domatesin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Vakum Fermantasyon Uygulamasının Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
GLUTENSİZ KRAKER ÜRETİMİ VE MODİFİYE ATMOSFERDE DEPOLANMASI
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
-
In vitro Sindirilmiş Nar Kabuğu Polifenollerinin Amiloid Beta Plak Çözündürme Etkinliklerinin Diferansiye SH-SY5Y Hücrelerinde Araştırılması
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Karpuz kabuğu tozunun glutensiz kekte kullanım potansiyeli
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Modifiye atmosferde paketlenmiş nar kabuğu ilaveli bisküvilerin kalite özelliklerinin belirlenmesi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
-
Nar kabuğu tozu ilavesinin keklerin besinsel, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı