Giriş Yapılmamış    Kayıt Formu
       
Hızlı Erişim
Skip Navigation Links
AKBİS
A- Yayınlar,Atıflar,Faaliyetler
B- Kongreler
C- Hakemlik ve Editörlük
D- Eğitim ve Araştırma
E- Ödüller ve Patentler
F- Akademik Görevler
G- Toplumsal Katkı
H- İdari Görevler

Akademik Değerlendirme Kriterleri , 2007
Akbis Kullanım Klavuzu V1.0

Akademisyen Detayları
 HyperLink


  Yrd.Doç.Dr. Seher ARSLAN
Birimi : GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yabancı Dil : İngilizce
E-Posta : sehera@pau.edu.tr
Telefon : 0-258-2953127

Eğitim Bilgileri
 
  • 1990-1994
    :  Lisans Eğitimi: Atatürk Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
  • 1994-1997
    :  Yüksek Lisans Eğitimi: Pamukkae Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
  • 1999-2005
    :  Doktora Eğitimi: Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
    Mesleki Deneyim
     
  • 1995-1999
    :  Ar.Gör. Pamukkale Üni. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
  • 1999-2005
    :  Arş.Gör.Hacettepe Üni. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
  • 2006-2008
    :  Arş.Gör.Dr. Pamukkale Üni. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
  • 2008-
    :  Yrd. Doç. Dr. Pamukkale Üni. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü


    A- Yayınlar,Atıflar,Faaliyetler
       
    A.1 SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergi ve uluslararası yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca) yayınlanmış uluslararası nitelikte kitap veya kitap bölümü
  • Arslan S., Topcu A., Saldamli, I., 2010. The effects of use of fat replacers in white cheese production on chemical and textural properties. Milchwissenschaft, 65 (3), 277-280 , 2010
    Kayıt Detayları
  • Arslan S., Topcu A., Saldamli, I. and Koksal G. Utilization of interesterified fat in the production of Turkish White cheese. Food Sci. Biotechnol. 19(1), 89-98 , 2010
    Kayıt Detayları
  • Arslan, S., 2006. Effects of salt and phosphate levels on the emulsion properties of fresh and frozen hen meats, African Journal of Biotechnology, 5 (10), 1006-1012. , 2006
    Kayıt Detayları
     
    A-5 Uluslararası dergilerde yeralan atıflar
  • Arslan S., Topcu A., Saldamli, I. and Koksal G. Utilization of interesterified fat in the production of Turkish White cheese. Food Sci. Biotechnol. 19(1), 89-98, 2010) , Arslan S., Topcu A., Saldamli, I., 2010. The effects of use of fat replacers in white cheese production on chemical and textural properties. Milchwissenschaft , 65 (3), 277-280
    Kayıt Detayları
  • Arslan, S. “Effects of salt and phosphate levels on the emulsion properties of fresh and frozen hen meats,” African Journal of Biotechnology, 5 (10), 1006-1012, 2006)) , 1-Mendez-Medina RD, Ponce-Alquicira E, Lozano MSR, et al., 2009. Exploratory Survey at The Mexican Marketplace On Pork Muscles Characteristics from USA and Mexico. Revista Cientifica-Facultad De Ciencias Veterınarias, 19(5), 506-512 2-Jaturasitha S, Srikanchai T, Kreuzer M, et al. 2008. Differences in carcass and meat characteristics between chicken indigenous to northern Thailand (Black-Boned and Thai native) and imported extensive breeds (Bresse and Rhode Island Red). Poultry Scıence, 87, 160-169.
    Kayıt Detayları
     
    A.7 Ulusal Hakemli dergilerde yeralan
  • Arslan, S., Topçu, A. ve Saldamlı, İ. Diyetetik amaçlı peynir üretim teknikleri. Dünya Gıda Dergisi, 2, 76-81 (2008) , 2008
    Kayıt Detayları
  • Kaya S., R. Gokçe, H.Y.Gokalp, “Farklı tuz ve fosfat seviyelerinin dondurulmuş yumurtacı tavuk etlerinin emulsiyon ozellikleri uzerine etkisi ” Selcuk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi 15 (2): 111-118, (1999). , 1999
    Kayıt Detayları
  • Kaya, S.ve Gökçe, R. 1997.“Et ve Et Ürünlerinde Tütsüleme”. Gıda ve Teknoloji, 2(5-6), 66-71, , 1997
    Kayıt Detayları
     
    A-9 A.3. madde dışında kalan uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulan ve tam metni veya özeti yayınlanmış, sözlü veya poster bildiriler (basılı olması veya CD şeklinde yayınlanmış olması gerekir)
  • Özgören E, Arslan S. 2012. Süt Ürünlerinde Yağ İkame Maddelerinin Kullanımı. Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim 2012, Hatay.S.524 , 2012
    Kayıt Detayları
  • . S. Arslan, A. Topcu, I. Saldamli, G. Koksal. 2008.Utilization of interesterified oil in the production of Turkish White Cheese. 14th World Congress of Food Science and Technology. 19-23 October 2008 Shangai-China (sözlü sunum) p. 245 , 2008
    Kayıt Detayları
  • S. Özel, B. D. Hasırcı, O. Doğan,.S. Arslan. 2009. Fonksiyonel Meyveli Yoğurt Üretimi. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu 21-23 Mayıs Denizli, s.87. , 2009
    Kayıt Detayları
  • Arslan, S., Topçu A., Saldamlı I, Utilization of Fat Replacers in the Production of Functional White Cheese, 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul/Turkey, 4-6 May 2006, p. 51. , 2006
    Kayıt Detayları
  • Arslan, S., Topcu, A., Saldamli, I. Production of Cholesterol Lowered Turkish White Cheese and It’s Compositional Properties. Effost Annual Meeting 2004: Food Innovations For An Expanding Europe, Warsaw/ Poland, 27-29 October, 2004. , 2004
    Kayıt Detayları
  • Arslan Kaya S., Topçu, A. Günal, N., Saldamli, I., Köksal, G. Utilization of Corn Oil and Interesterified Fat As Fat Replacers in the production of Functional White Cheese. 1st International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, Antalya/Turkey, 27-29 April, 2004, p. 50. , 2004
    Kayıt Detayları
  • Topcu A., Arslan, S., Nilgün, N., Saldamli, I., Köksal, G. The Changes in Textural and Sensory Properties of Turkish White Cheese Produced by Using Corn Oil”, IDF Symposium On Cheese: Ripening, Characterization and Technology, Prague/Czech Republic, 21-25 March, 2004, p. 67. , 2004
    Kayıt Detayları
  • Arslan, S., Topçu A., Saldamlı I, Utilization of Fat Replacers in the Production of Functional White Cheese, 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul/Turkey, 4-6 May 2006, p. 51. , 2006
    Kayıt Detayları
     



    B- Kongreler
       
    B.5 Uluslararası toplantılara katılmak
  • 14th World Congress of Food Science and Technology , 2008
    Kayıt Detayları
     
    B.6 Ulusal toplantılara katılmak
  • Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu , 2009
    Kayıt Detayları
     



    C- Hakemlik ve Editörlük
       
    C.1 SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde
  • Hakemlik , 2010
    Kayıt Detayları
     



    D- Eğitim ve Araştırma
       
    D.1 Proje görevleri
  • Yaz Bilim Kampı. Tübitak Projesi. Proje No. 110B071. Eğitmen ( 5.07.2010- 31.07.2010)
    Kayıt Detayları
  • Çeşitli Sütlü Tatlılarda Farklı Hidrokolloidlerin Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Proje No: 2010FBE008 Proje Yürütücüsü (Devam ediyor)
    Kayıt Detayları
  • Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi Doktora tezi araştırma projesi, 03 T10 604 001 (Yardımcı Araştırmacı)
    Kayıt Detayları
  • Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri, Tübitak Alt yapı destek projesi 105O025 (Yardımcı Araştırmacı)
    Kayıt Detayları
  • Diyetetik amaçlı peynir üretiminde süt yağı yerine interesterifiye bitkisel yağ ve yağ yerine geçebilecek alternatif maddelerin kullanımı ve bunun peynir kalitesine etkileri. Yardımcı Araştırmacı , Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi projesi, 0102402-007
    Kayıt Detayları
     
    D.2 (D.1 de yapmış olduğunuz projeler sonuçlandıysa aynı projeyi buradaki D.2 de uygun yere girmelisiniz)
  • Yaz Bilim Kampı. Tübitak Projesi. Proje No. 110B071. Eğitmen ( 5.07.2010- 31.07.2010)
    Kayıt Detayları
  • Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi Doktora tezi araştırma projesi, 03 T10 604 001 (Yardımcı Araştırmacı)
    Kayıt Detayları
  • Beyaz peynir üretiminde süt yağı yerine bazı alternatif maddelerin kullanımı ve bunların teknolojik kalite üzerine etkileri, Tübitak Alt yapı destek projesi 105O025 (Yardımcı Araştırmacı)
    Kayıt Detayları
  • Diyetetik amaçlı peynir üretiminde süt yağı yerine interesterifiye bitkisel yağ ve yağ yerine geçebilecek alternatif maddelerin kullanımı ve bunun peynir kalitesine etkileri. Yardımcı Araştırmacı, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi projesi, 0102402-007, Ağustos 2005
    Kayıt Detayları
     
    D.4 Ders görevleri
  • Diploma Çalışması II
    Kayıt Detayları
  • Diploma Çalışması I
    Kayıt Detayları
  • Peynir Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
    Kayıt Detayları
  • Genel Mikrobiyoloji
    Kayıt Detayları
  • Beslenme dersi
    Kayıt Detayları
  • Yüksek lisans danışmanlığı
    Kayıt Detayları
     




          

     
     

    Anasayfa

    Arama

    Yardım

    İstatistikler

     

    © 2007 Pamukkale Üniversitesi
    Bilgi İşlem Daire Başkanlığı